support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 34 20 10 4 70
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 34 17 12 5 63
5 ADO 34 16 10 8 58
6 GRA 34 18 4 12 58
7 NAC 34 14 8 12 50
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 CAM 34 13 6 15 45
11 VVV 34 12 9 13 45
12 EMM 34 13 6 15 45
13 HEL 34 12 8 14 44
14 JAJ 34 10 9 15 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 34 9 6 19 33
17 TOP 34 10 2 22 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 34 7 8 19 29
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 01-03-2001 16:10:00

Ruurd de Boer mist begeestering



 


‘Er zijn te veel doemdenkers’
door René Dons

ADO Den Haag wordt sinds kort begeleid door negen commissarissen en één adviseur in de persoon van Rob Jansen. Onder voorzitter Ruurd de Boer, de opvolger van John van Ringelenstein, moet ADO Den Haag worden gerevitaliseerd.

Ruurd de Boer maakte in november een anonieme entree als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO Den Haag. Hij moet vorm geven aan de revitalisatie van de plaatselijke betaald voetbalclub in het Zuiderpark. Met het imago van ADO Den Haag is namelijk van alles mis.
Ruurd de Boer gaat als opvolger van John van Ringelenstein de strijd aan met de doemdenkers in het Zuiderpark en in de stad. De nieuwe voorzitter wil dat de begeestering bij het zieltogende ADO Den Haag terugkeert. Verzoeken om interviews heeft Ruurd de Boer tot nu toe naast zich neergelegd. De oud-voorzitter van de Nederlandse tennisbond en het bestuurslid van de internationale tennisbond wilde eerst polshoogte bij ADO Den Haag nemen, voordat hij naar buiten trad.
Terzijde gestaan door John van Ringelenstein maakt hij nu een uitzondering: "Dit zal toch niet zo veel gebeuren, want ADO Den Haag is een NV met een raad van commissarissen, waar ik dan voorzitter van ben. Voor de dagelijkse leiding hebben wij in drs. Robert Langenbach een algemeen directeur. Hij is ook het aanspreekpunt bij ADO Den Haag. Dat geldt ook voor de pers. Ik zal mij met de commissarissen veel meer achter de coulissen bezighouden met het bepalen van de beleidsstrategie, de contacten met de gemeente en straks de ontwikkelingen voor het nieuwe stadion. ADO Den Haag staat voor een woelige periode, waarin veel zal veranderen. Het is hierbij van essentieel belang dat de gemeente Den Haag de plaatselijke voetbalclub als een soort visitekaartje van de stad ziet".

Negativisme

In de afgelopen maanden heeft Ruurd de Boer zich verbaasd over het negativisme. "Dat is vreemd genoeg niet alleen buiten ADO Den Haag aanwezig, maar ook intern bij clubmensen. Er lopen te veel doemdenkers rond in het Zuiderpark. Dat is mij opgevallen, want de voorwaarden in deze regio zijn buitengewoon positief. Dat is ook uit het rapport van Boer & Croon gebleken. We leven hier in een agglomeratie van 1,3 miljoen mensen. Het bedrijfsleven is goed vertegenwoordigd. Van kleine bedrijven tot grote multinationals. Den Haag is een uitstekend gebied voor een goede stabiele eredivisieclub. Het enige wat ontbreekt is het draagvlak om die club omhoog te helpen. De Hagenaars en de mensen uit de regio Haaglanden moeten weer geloof hebben in hun eigen club. De begeestering willen wij graag terug".
ADO Den Haag wil dat onder meer bewerkstelligen door beter en opener met de eigen achterban en alle andere voetballersliefhebbers in de regio Den Haag te communiceren.
"Als je als club wilt groeien dan zul je er meer mensen bij moeten betrekken. Dat kan alleen als je open en veel communiceert. We zijn druk bezig om een communicatiebeleid op te stellen. Dat is niet alleen belangrijk voor ADO Den Haag, maar ook voor de aan ons gerelateerde sponsors. Of eigenlijk partners, want je kunt alleen samen het doel nastreven om weer een stabiele eredivisieclub te worden". Het is niet de eerste keer dat ADO Den Haag beterschap beloofd. In eerdere stadia, zoals aan het eind van vorig seizoen, wilde ADO Den Haag ook al de vicieuze cirkel doorbreken. "De actie ‘voor de stad, voor de club' was een groot succes", oordeelt John van Ringelenstein.

Recordbedrag

"Mede door de enorme inbreng van Hans van de Weg en Harro Knijff hebben we een recordbedrag van 1,9 miljoen gulden binnengehaald. De spelers die we daarvan hebben gehaald, zijn niet stuk voor stuk versterkingen gebleken. In de toekomst zullen we voetballers door een veel breder platform moeten laten selecteren, want als versterkingen in de loop van het seizoen op de reservebank terechtkomen, vinden wij dat uiteraard ook heel vervelend".

Ruurd de Boer

GEBOORTEDATUM 01-08-1937, Soerabaja.

MAATSCHAPPELIJKE LOOPBAAN Opleiding Koninklijke Marine, daarna beroepsofficier bij de Koninklijke Marine tot 1988.

CARRI+RE ALS SPORTER "Ik heb gehockeyd en getennist. In deze laatste tak van sport ben ik nooit verder gekomen dan de status van een middelmatige B-speler. Ik heb veel competitie gespeeld bij onder meer OLTC Animo in Den Helder en daarna bij de Helderse tennisclub. In de omgeving Den Haag ben ik onder meer lid van ALTV Zoetermeer en Lucky Stroke in Berg en Dal geweest. Momenteel ben ik verbonden aan de tennisvereniging Thor RW in Den Haag".

CARRI+RE ALS BESTUURDER "Ik ben bij de Helderse tennisclub commissaris materieel en voorzitter van de jeudg geweest. Daarna was ik werkzaam als voorzitter van het district Noord-Holland Noord voor wedstrijdtennis. Vervolgens werd ik preses van het district. Daarna stapte ik over naar de KNLTB als voorzitter van jeugd. Dit heb ik van 1984 tot 1988 gedaan. Van 1988 tot 1998 ben ik algemeen voorzitter van de tennisbond geweest. In die periode was ik ook actief bij de European Tennis Association. Hier hield ik mij bezig met marketing, jeugd en tennisontwikkeling. Ik ben nu nog steeds bestuurslid van het dagelijkse bestuur van de internationale tennisfederatie met in mijn portefeuille onder meer marketing en communicatie, rolstoeltennis en regelgeving over tennis. Bovendien zit ik ook in de financiële commissie van de ITF".

VOORZITTER VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN ADO DEN HAAG "Dit doe ik per 1 november van het vorig jaar. Ik voel mij altijd aangetrokken tot het in ontwikkeling brengen van iets, waarvan ik de mogelijkheden in zie. Dat is absoluut bij ADO Den Haag het geval. De voetbalwereld biedt bij uitstek de kans om op een innige wijze samen te werken, omdat je elkaar elke twee weken ziet".