Datum plaatsing: 29-11-2009 14:15:00

Foto's & Verslag: ADO Den Haag verdient meer tegen Feyenoord: 0-2

ADO Den Haag weigert uit de onderste regionen te kruipen. In een spannende wedstrijd wist ADO Den Haag niet te scoren en verloor zodoende met 0-2.

Wedstrijden tussen ADO Den Haag en Feyenoord staan bijna altijd garant voor spektakel en ook dit jaar was daarop geen uitzondering. ADO Den Haag. ADO Den Haag startte vol zelfvertrouwen en wist al snel tot grote kansen te komen. Opvallend was dat met name de centrale verdedigers Horvath en de Rijck grote kopkansen kregen. Maar ook Feyenoord kwam niet voor een punt. In de 7e minuut leek Ditweg in het strafschopgebied een overtreding op Mackaay te maken, maar gelukkig was vlak daarvoor buitenspel geconstateerd.

In de 12e minuut kreeg Soltani een 100 procent kans, maar ook hij wist de bal vanaf een meter naast te koppen. Net nadat Diteweg een grote kans van Mackaay onschadelijk had gemaakt tot een corner, moest ADO Den Haag toch buigen. Bruins nam de corner en die wist Vlaar keurig in te koppen: 0-1

Het was direct het einde van het vuurwerk in de eerste helft. In de tweede helft gooide ADO Den Haag er nog een schepje bovenop. Qua strijd won ADO Den Haag dik van Feyenoord en Feynoord leek enigszins beduusd door de dadendrang van de hagenezen. Grote kansen waren er voor Cornelisse in de 55e minuut op een voorzet van Verhoek. In de 66e minuut redde Diteweg op de eerste kans voor Feyenoord in de tweede helft. Hierna was het ADO Den Haag wat de klok sloeg. Buijs nam het voortouw en Feyenoord kwam er niet meer aan te pas. Bosschaart had zijn eerste doelpunt ooit kunnen maken, maar schoof de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Yuri Cornelisse scoorde uit een corner de 1-1, tenminste, zo leek het, maar helaas was er buitenspel geconstateerd. En zelfs daarna waren er nog een stuk of 6 kansen om gelijk te komen. Buijs, Vicento en Milic kregen het echter niet meer voor elkaar.

Dat Feyenoord in de 93e minuut nog de 0-2 scoorde was aardig voor de statistieken, maar verder niet meer van belang.

ADO Den Haag heeft een knappe wedstrijd gespeeld, maar zal tegen Roda JC toch echt een keer een overwinning moeten halen om zich enigszins uit de degradatiezone te spelen.

Bosschaart Fer,Biseswar

ADO DEN HAAG: Ditewig,L.Piqué Resodihardjo/87),Horváth (Hulst/77), Derijck,Kum,Buijs,Cornelisse, Bosschaart,Verhoek (Milic/77),Vicento,
Soltani

FEYENOORD: Darley,Schenkeveld, Vlaar, Bahia,Leerdam,Landzaat,Bruins,Fer, Wijnaldum,Makaay (Tomasson/77), Biseswar (Slory/73)

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord    Zwarte Piet  vroeg aan de scheids of hij nog kadootjes in petto had voor ADO Den Haag
Zwarte Piet  vroeg aan de scheidsrechter  of hij nog kadootjes in petto had voor ADO Den Haag

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord   Voor het eerst een echt vol uitvak
Voor het eerst een echt vol uitvak

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord   En de heren (en dames) van Vak G hadden weer een zeer fraai spandoek gemaakt.
En de heren (en dames) van Vak G hadden weer een zeer fraai spandoek gemaakt.

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord

Eredivisie ADO Den haag Feyenooed   Vanaf het begin stond Feyenoord onder druk van de Haagse aanvalslinie
Vanaf het begin stond Feyenoord onder druk van de Haagse aanvalslinie

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord   Voor zoiets kreeg Kum 14 dagen geleden geel, de Feyenoorder kreeg hier niets voor.

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord   Derijck had een goeie kans zijn oud werkgever op achterstand te zetten, maar de bal ging centimeters naas
Derijck had een goeie kans zijn oud werkgever op achterstand te zetten, maar de bal ging centimeters naast

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord   Debutant Schenkeveld  kopt bijna in eigen doel, hetgeen wij niet erg hadden gevonden.
Feyenoord Debutant Schenkeveld  kopt bijna in eigen doel, hetgeen wij niet erg hadden gevonden.

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord  En dit is nu een klassiek voorbeeld van een overtreding in de 16 meter waar je een strafschop voor zou moeten geven.....

Eredivisie ADO Den haag Feyenoord   Bogdan Milic mocht  in de 77e minuut invallen

Bogdan Milic mocht  in de 77e minuut invallen
Eredivisie ADO Den haag Feyenoord   Cornelisse scoorde de 1-1, maakt een radslag en kwam er toen achter dat hij centimeters buitenspel had gestaan, dus geen 1-1.

Cornelisse scoorde de 1-1, maakte een radslag en kwam er toen achter dat hij centimeters buitenspel had gestaan, dus geen 1-1.