rotterdamsdagblad.nl

Datum plaatsing: 25-11-1946 14:05:00

Verslag A.D.O.-R.F.C: A.D.O. zette 3-1 om in 3-4

Dat A.D.O. het tegen RFC in de tweede helft tot een overwinning kon brengen, dankte het meer aan een verslapping in alle Rotterdamse linies dan aan eigen superieur spel.

Mooi voetbal hebben de clubs niet vertoond maar spanning bleef er tot het einde. Helaas ging A.D.O. met nog enkele minuten te spelen over tot opzettelijk uittrappen van de bal hetgeen niet de juiste en sportieve manier Is om een voorsprong te behouden houden.

Hoewel de eerste aanvallen van Rotterdamsezijde kwamen was het toch Timmermans een ijverig en nuttig rechtsbinnen bij A.D.O. die doelman Verbrugh via het been van linksback Hey passeerde.

Uit een hoekschop kon Griese echter spoedig de gelijkmaker scoren, waarmee mee een periode van sterk overwicht van R.F.C. werd Ingeluid. Toch duurde de het nog ca twintig minuten alvorens Griese via de paal het tweede Rotterdamse doelpunt voor zijn rekening nam.

Inmiddels bleek dat op de Haagse linkervleugel Neuteboom en Joop Eversteyn nog iets van de oude techniek der ex-landskamploenen bezaten.

Vooral de eerste goochelde nu en dan met de bal op een wijze die wel heel sterk afstak bij de overige roodgroenen. die uitblonken in slordige balbehandeling en slecht plaatsen. Bij de Rotterdammers klopte het nu en dan aardig de rechtervleugel, met Van Tilburg weer in de gelederen, nam het leeuwenaandeel op zich en uit een van de voorzetten van Snijders kon Van Oirschot enkele minuten voor tijd doelpunten.

Na de hervatting liet het zich aanvankelijk niet aanzien dat deze kostbare voorsprong geheel teloor zou gaan Herhaaldelijk was het domein van doelman Niezen in gevaar doch door een fraaie combinatie van Neuleboom Hartman en Eversteijn werd het door den laatste 3-2.

Toen Timmermans er even later in slaagde bij een snelle uitval de gelijkmaker te scoren roken de rood-groenen hun eerste overwinning. R.F.C. ging geheel onnodig nerveuzer spelen vooral In de achterhoede ging het slordig toe en het rustige spel van rechtsachter Spigit die naar Indië is vertrokken werd werd wel zeer gemist mist Het was ook door slordig wegwerken dat Eversteyn de bal In het net kon lopen weer via het been van den keeper.