support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 38 23 10 5 79
2 GRO 38 22 9 7 75
3 RJC 38 21 12 5 75
4 DOR 38 18 15 5 69
5 ADO 38 17 12 9 63
6 GRA 38 19 6 13 63
7 EMM 38 17 6 15 57
8 NAC 38 15 11 12 56
9 MVV 38 16 8 14 56
10 JAZ 38 16 8 14 56
11 HEL 38 14 9 15 51
12 CAM 38 13 8 17 47
13 VVV 38 12 10 16 46
14 EIN 38 9 16 13 43
15 JAJ 38 10 11 17 41
16 JPS 38 11 7 20 40
17 TEL 38 9 8 21 35
18 TOP 38 10 4 24 34
19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26
Bron van dit artikel
ADO Den Haag

Datum plaatsing: 23-11-2009 23:30:00

Beloften verslaan koploper PSV


Jong ADO Den Haag heeft maandagavond voor een daverende verrassing gezorgd. De ploeg van trainer Maurice Steijn won uit met 2-0 van koploper Jong PSV.


 Het meedoen van volwaardige selectiespelers; Nordin Amrabat, Dirk Marcellis, Danny Koevermans, Stefan Nijland, Andre Ooijer, Jonathan Reis, Jagos Vukovic en Jan Wuytens, gaf de overwinning nog wat extra cachet. Dankzij de driepunter stijgt Jong ADO Den Haag naar de elfde plaats en is de aansluiting met de onderkant van de middenmoot een feit.
Door STATS Europe/Frank Post
-Nabeschouwing- Trainer Steijn sprak na afloop van een verdiende beloning voor zijn mannen: “Wij waren het hele duel de betere ploeg. Hier valt niks op aan te merken. Na afloop heb ik in de kleedkamer ook gezegd, wat je nu krijgt, heb je ook verdiend. Vaker dit seizoen waren wij de betere partij, maar viel het eindresultaat ongelukkig uit. Om dan van de koloper te winnen, voelt heerlijk. Ik wil ook bij deze nog een compliment uitdelen aan mijn hele ploeg.”

-Leerzaam- Jong ADO Den Haag heeft er dit seizoen patent op om tegen zwaar versterkte tegenstanders aan te treden. Eerder kwamen Ajax en Feyenoord al naar Den Haag met een veredeld eerste elftal. In die twee wedstrijden bood Jong ADO Den Haag uitstekend tegenstand en kwam het zelfs op een 1-0 voorsprong, maar werd er in de slotfase alsnog ongelukkig met 2-1 verloren. Leerzaame duels. Zo stond eerstejaars senior Tom Beugelsdijk eerder al tegenover Roy Makaay. Maandagavond was de van een blessure herstelde Danny Koevermans zijn opponent.
 
-Noodweer- Jong PSV - Jong ADO Den Haag stond aanvakelijk gepland op een grasmat, maar dankzij het slechte weer werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld van trainingscomplex De Herdgang. Naast de verplaatsting begon het duel ook een kwartier later, vanwege hevig onweer.
 
-Mentaal- De Haagse beloften toonden zich in Eindhoven mentaal ijzersterk. De plotselinge verplaatsing, later beginnen, het meedoen van een blik vol aan selectiespelers bij de tegenstander, een verschil van vijftien punten op de ranglijst en het noodweer brachten de bezoekers niet van de wijs.

-Organisatie- ADO Den Haag was tegen PSV over de hele wedstrijd gezien de bovenliggende partij. Vanuit een uitstekende organisatie hielden de Haagse spelers de tegenstander weg van het doel. De thuisclub kon in negentig minuten tijd slechts twee keer een poging van afstand tussen de palen plaatsen.

-Openingstreffer- In tegenstelling tot PSV kon ADO Den Haag voor rust wel tot kansen komen. Na een half uur spelen werd een pegel van Raily Ignacio door doelman Bas Roorda gepareerd. Acht minuten later was het Roderick Gielisse die de 0-1 op zijn schoen had. Levi Schwiebbe bediende de middenvelder met een splijtende pass dwars door het hart van de Eindhovense defensie. Gielisse stond oog in oog met de keeper, maar schoot echter naast het doel. In de 43e minuut was het wel raak. Ignacio kreeg in het centrum de bal aangespeeld en kaatste terug op Jens Toornstra. Laatstgenoemde gaf een steekpass door het midden op de naar binnengekomen Santy Hulst. De buitenspeler rondde de mogelijkheid beheerst af: 0-1. Zijn eerste doelpunt van het seizoen, na een lange blessureperiode.

-Hameren- Trainer Steijn hamerde in de rust op de organisatie van zijn ploeg. Eerder dit seizoen werd al vaker een voorsprong uit handen gegeven. De aanwijzingen van de trainer werden in het tweede bedrijf uitstekend uitgevoerd. Jong ADO Den Haag was de baas op de thuishaven van de tegenstander. Slechts twee keer moest doelbewaker Gino Coutinho zich strekken. De Haagse goalie hield zijn doel schoon door uitstekend redding te brengen op schoten uit de tweede lijn van Reis en Wuytens. 

-Beslissing- Het lukte PSV niet een slotoffensief te creëren. ADO Den Haag kreeg tot aan de 0-2 nog twee goede mogelijkheden. Een kwartier voor tijd kwam een aanval over veel schijven terecht bij Toornstra, die Ignacio alleen vooruit stuurde. Ignacio kon de bal echter niet controleren, waardoor een vrije doortocht stokte. Even later was het Toornstra zelf die door Gielisse de diepte werd ingestuurd. Waar een voorzet niet onlogisch zou zijn geweest, besloot de middenvelder zelf te schieten. Zonder succes de bal belandde naast het Eindhovense doel. In de 85e minuut was het drie keer scheepsrecht. Invaller Jarchinio Antonia liep door op een steekbal van Toornstra, sprintte van Ooijer en Vukovic weg, om vervolgens schitterend en snoeihard in de touwen te schieten: 0-2.

-Blessure- In de blessuretijd kreeg ADO Den Haag nog twee dotten van kansen om de score nog hoger te laten uitvallen. Ignacio kreeg de bal op de punt van het zestienmetergebied, kapte naar links, maar zag zijn schot vervolgens naast rollen. Luttele seconden later was het Giorgio Achterberg die in de tegenstoot op doel vuurde. Het leer werd knap uit het doel gehaald door doelman Roorda. Laatstgenoemde moest dit wel bekopen met een ernstige blessure aan de enkel. Nadat Roorda met een brancard van het veld werd gedragen besloot de scheidsrechter iets eerder af te fluiten voor het einde van de wedstrijd. Hierdoor kon A-junior Aschraf Artimi, die klaar stond, niet meer invallen.

-Tricolores op bezoek- Volgende week maandag speelt Jong ADO Den Haag haar eerstvolgende competitiewedstrijd. De beloften van Willem II komen dan op bezoek in het ADO Den Haag Stadion. Het duel begint om 18:30 uur. De toegang is gratis.
 
Karakteristiek
Jong PSV - Jong ADO Den Haag 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 43. Santy Hulst 0-1, 85. Jarchinio Antonia 0-2
Locatie: De Herdgang (kunstgras)
Scheidsrechter: Jordy de Goeij
Gele kaarten: Van Hese, Schwiebbe, Resodihardjo
Opstellingen:
PSV; Roorda; Marcellis, Ooijer, Vukovic, Rymemants; Hutten, Wuytens, Reis; Amrabat, Koevermans, Nijland
Niet gebruikte wisselspelers; Cairo, Hasselbaink, Heerkens, Horsten, Van Leer, Van Nuland, Tamata
ADO Den Haag; Coutinho; Tillema, Beugelsdijk, Schwiebbe, Van Hese; Gielisse, Resodihardjo, Toornstra; Achterberg, Ignacio, Hulst (76. Antonia)
Niet gebruikte wisselspelers; Acee, Artimi, Koksal, Owel, Visser, Van Wijngen