support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 26-05-2003 21:15:00

Jan en alleman over de promotie 


Dick Advocaat, bonds- coach, oud-speler: "Een groot compliment voor de technische staf, de spelers en het bestuur van de club. Den Haag heeft, als derde stad van Nederland, eindelijk weer een club in de hoogste divisie én straks in een prachtig nieuw stadion. Gezien de historie hoort ADO Den Haag daar thuis.".
Rick Hoogendorp, Hagenaar, oud-speler, spits van RKC: "Ik ben hartstikke blij voor de club, voor de stad, voor de spelers en voor de supporters. Maar nu begint het pas. ADO Den Haag moet er in elke linie een speler bijhalen, die weet wat er op het hoogste niveau wordt gevraagd."
Bart Veldkamp, schaatser, Hagenaar: "Ik kom bijna nooit meer in het Zuiderpark, toch is ADO altijd mijn club gebleven. Sportief gezien vind ik het geweldig dat ze nu eindelijk weer naar de eredivisie gaan. Ik hoop alleen dat de fans zich in de eredivisie normaal gedragen."
Rinus Gerritse, bassist Golden Earring: "Ik ben opgegroeid met wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Dan ging ik met mijn broer naar het Zuiderpark. De top kwam met trillende benen naar Den Haag. En het werd tijd dat we na al die jaren weer eens aan onze trekken komen."
Cock Jol, gemeenteraadslid: "Dit is top. Eindelijk terug op het niveau waar ADO Den Haag thuishoort. Den Haag staat weer op de kaart. We hebben die aandacht de afgelopen jaren toch gemist."
Kees Jansma, televisie- maker: "Prachtig en gerechtigheid, want wie het beste speelt, wordt kampioen. Alles passeert weer de revue, van de derde plek onder Ernst Happel tot het laagste van het laagste voor 964 toeschouwers. Ik zie de De Zoetes en de Van den Burchjes weer lopen in het Zuiderpark en zo hoort 't."
Ton Smit, oud-bestuurslid: "Het is fantastisch dat ADO Den Haag weer eredivisie speelt. Het heeft alleen wel consequenties voor de veiligheid. Daar zijn grote kosten mee gemoeid. Zeker nu het nieuwe kabinet heeft bepaald dat die kosten voortaan voor de organisator van een evenement of van een wedstrijd zijn. Dat gaat altijd ten koste van de kwaliteit van de spelersgroep, want er blijft minder geld over voor salarissen."
Theo van den Burch, oud-speler, levende legende: "We zijn kampioen geworden, maar af en toe is er heel slecht gevoetbald. Toch zou het niet eerlijk zijn om Den Haag kampioen van de armoede te noemen, want het had veruit het sterkste elftal van de eerste divisie."
Michael Boogerd, wielrenner: "Het is natuurlijk fantastisch dat het nu eindelijk beter gaat, maar je moet het wel een beetje in het juiste perspectief blijven zien. Ik was bijvoorbeeld behoorlijk verbaasd, toen ze de sportverkiezing van 2002 wonnen. Ik had dat jaar de koninginnerit van de Tour de France op mijn naam geschreven, ADO Den Haag had een periodetitel gepakt. Toch werd dat hoger ingeschat dan mijn triomf."
Govard Slooters, voormalig directeur ADO Den Haag: "De eerste stap op weg terug naar de eredivisie is in mijn periode nog gezet. Toen is de gemeente bij de club betrokken en werden de plannen voor het nieuwe stadion gemaakt. Ik ben blij dat ik daar een steentje aan heb bijgedragen."
Paul Bosvelt, aanvoerder Feyenoord: "Toen Den Haag degradeerde in die dubbele wedstrijd tegen Go Ahead, speelde ik in Deventer. We waren zwaar underdog, maar wonnen met 3-0 en 1-0. Toch vind ik het leuk dat Den Haag weer promoveert. Het blijft één van de spraakmakende clubs in Nederland."
Jeffrey Huf, televisie- maker TV-West: "Dat was janken vrijdag. Ik kom vanaf 1975 in het Zuiderpark, in de jaren tachtig was het fantastisch, maar de laatste jaren is het moeilijk. Het zou overdreven zijn om te zeggen dat dit het eind aan een lange periode van frustratie is, maar dit is wel héél lekker voor de stad en voor de club."
Herman Kuiphof, oud-chef sport Haagsche Courant, oud-televisiecommentator: "Het Zuiderpark is voor mij de kampioenscompetitie van 1943. Tegen Heerenveen, Abe Lenstra op de schouders. Maar laat er geen misverstand over bestaan: ik ben blij dat ADO gepromoveerd is."
Henk Bres, supporter en bekende Nederlander: "Kampioen! Word je toch knettergek? Dit voel je in je tenen tot je kruin en weer terug. Het is alleen jammer dat die schijterige bobo's ons niet naar de Javastraat laten gaan. We zijn toch geen Feyenoorders, die hun eigen stad slopen?"
Raymond van Barneveld, darter, ambassadeur van ADO Den Haag: "Ik ben apetrots op die gasten. Ik heb dit seizoen zelf nog een tijdje mogen meetrainen met die jongens en dat was prachtig. Nu ze kampioen zijn, nodig ik ze allemaal uit om eens een dartpartijtje bij te wonen."
Bram Lomans, hockey-international, aanvoerder van HGC: "Vroeger was ik een fanatieke NAC-supporter, inmiddels volg ik ADO Den Haag op de voet. Ik ben werkelijk blij voor ze. Die titel hebben ze verdiend."
Ronald Koeman, trainer van Ajax:
"Ik vind ADO Den Haag nog altijd een club met aanzien, die op het hoogste niveau thuishoort. Alleen heeft het verleden uitgewezen dat er ook vaak problemen waren. Ja, ik weet dat Ajax in Den Haag niet populair is. Maar ja, waar wel? Als je de grootste en de beste bent, wordt er doorgaans het hardst tegen je aangeschopt."
Pierre Wind, Haagse topkok: "Ik heb een keer de kwaliteit van de gehakballen in de kantine getest voor een verhaal in Nieuwe Revu. Dat was kicken, tussen die jongens van de harde kern. De meesten van die gasten deugen. Hoe die ballen waren? Nou, ik weet het niet uit mijn hoofd, maar volgens mij waren het geen stuiterballen."
Chris Treling, oud-speler: "Je merkt aan alles dat het voetbal weer leeft in het Zuiderpark. Ik heb niet zo'n beste tijd meegemaakt bij ADO Den Haag. Bij uitwedstrijden hadden we bij wijze van spreken de dokter van de tegenstander nodig als we ons blesseerden. Maar toen we eens Ajax lootten voor de beker, liep heel het Rode Kruis-ziekenhuis leeg om erbij te zijn."
Harro Knijff, voorzitter van de stichting 'Voor de stad, voor de club': "ADO Den Haag is er klaar voor. Er staat een stabiele organisatie en er is een volwassen supportersschare. De club is een paar jaar geleden de goede weg ingeslagen. Alleen moeten we dit wel volhouden."
Frank Schouten, spelersmakelaar met onder anderen Ferry Bodde in zijn stal: "Door het goede beleid en de recessie in het betaalde voetbal verwacht ik dat ADO Den Haag zich de komende paar maanden kan versterken. Het zou mij zelfs niet verbazen als ADO Den Haag straks , zeker in het Zuiderpark, verrassend uit de hoek komt."
Ria Visser, Haagse, oud-schaatsster: "Ik ben wel eens in het Zuiderpark geweest, maar eerlijk gezegd heb ik heel weinig met voetbal. Ik gun het de club en zijn supporters van harte, maar verder zegt het me niet veel."
Hans Kraay, voetbaldeskundige: "Deze promotie is een goede zaak. Voor mij is Den Haag altijd een voetbalbolwerk geweest. Het enige minpunt is dat je hoopt dat dat kleine deel van de supporters zich weet te gedragen. Want overal waar je komt hoor je: leuk dat Den Haag terugkomt, maar hoe zal het met de supporters gaan?"
Bobbie, van Ernst, Bobbie en de rest: "Ik weet helemaal niets van voetbal. Ik kom wel eens in het Zuiderpark, maar dan alleen in het Open Luchttheater."
Frank Arnesen, directeur-voetbal PSV: "Den Haag is één van de grote steden van Nederland, goed beschouwd is het een schande dat zo'n stad zo lang niet is vertegenwoordigd op het hoogste niveau. Ik gun het ADO Den Haag in elk geval van harte, ik hoop dat de rentree een succes wordt."
Rodger Linse, Hagenaar, voetbalmakelaar: "Oud- manager Eddy Hartman was mijn opa, als baby kwam ik al in het Zuiderpark. En tegenwoordig heb ik beroepsmatig wel eens gesprekken bij ADO Den Haag. Die lopen niet altijd even soepel, maar toch moet ik altijd weer juichen als ADO scoort."
Edwin Grünholz, oud-speler: "Prachtig, perfect, gaaf. Dit is wat elke Hagenees wil, je merkt aan alles dat Den Haag weer bezig is met zijn voetbalclub."
Sonja Tol, Haagse, degenschermster: "Is ADO kampioen? Ik ben in Spanje voor een toernooi, wist het nog niet. En, wat hebben ze vernield in de stad? Valt het mee? Gelukkig. Ik heb niks met ADO, maar het is toch mooi dat ze promoveren."