support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 06-03-2003 20:40:00

Gabor Torma wil zich weer gaan bewijzen


DEN HAAG | Een dag nadat ADO Den Haag Santi Kolk voor de rest van het seizoen heeft vastgelegd, werd woensdag ook overeenstemming bereikt met de Hongaar Gabor Torma.


 

door René Dons

 De 27-jarige spits van Roda JC meldt zich vandaag (donderdag) in het Zuiderpark om een medische keuring te ondergaan.

Als de centrumspits Gabor Torma de medische test doorstaat, dan wordt hij voor de rest van het seizoen door ADO Den Haag gehuurd. Het contract van Torma bij Roda JC loopt aan het eind van dit seizoen af.

Vooruitlopend op het nieuwe seizoen heeft ADO Den Haag in de onderhandelingen met Torma bedongen dat de club het eerste recht heeft om met de speler over een mogelijk langer verblijf te praten. Met het huren van Kolk en Torma geeft ADO Den Haag het signaal af dat het per se kampioen wil worden. Algemeen directeur Robert Langenbach: "Met de twee nieuwe spelers denken we ons voldoende te hebben versterkt om de titel te pakken. Uiteraard hebben we nog met Heerenveen, zaakwaarnemer Rodger Linse en Santi Kolk gesproken over de schorsing die de speler nog moet uitzitten. Die valt overigens mee, want Santi Kolk wordt voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. En de eerste, de bekerwedstrijd PSV-Heerenveen gisteravond, heeft hij al uitgezeten. Alleen morgen, tegen MVV, moet Kolk toekijken, maar volgende week tegen Stormvogels/Telstar is hij beschikbaar."

"De Heerenveen-directie heeft overigens excuses aangeboden voor het verzwijgen van de rode kaart. We hebben in elk geval aan alle partijen duidelijk gemaakt dat er met ADO Den Haag niet te sollen valt en daarmee is de kous voor mij af. Ik ben erg tevreden met Kolk en Torma. We betalen voor beiden een schappelijke huursom, die binnen onze begroting past. We waren in de winterstop al bezig om ons te versterken. Dat is toen niet gelukt en nu zijn we twee maanden verder. Daardoor hebben we wel twee spelers kunnen halen in plaats van één. Ook qua sponsorinkomsten hebben we nog een meevaller, want Nissan/De Wit prijkt de komende twee wedstrijden op de voorkant van het shirt."

Gabor Torma brak als betaald voetballer door in België. Hij was bij Cercle Brugge drie jaar succesvol. In die periode maakte hij 27 doelpunten. Daarna werd hij naar Roda JC getransfereerd, waar hij in vier jaar tien keer scoorde. Hij speelde bij Roda JC 52 wedstrijden. In 1999 scheurde de Hongaar zijn kruisbanden en was een jaar uit de roulatie. Media 2001 nam FC Groningen de spits over voor anderhalf miljoen gulden. Torma tekende een vierjarig contract, daarin zat echter een ontbindende voorwaarde voor het geval Torma niet fit zou zijn. Die clausule werd door FC Groningen voor 1 oktober gelicht, waardoor Torma terug moest keren naar Roda JC. Daar kwam hij vervolgens niet meer aan spelen toe. Trainer Wiljan Vloet zette Torma aan het begin van dit seizoen terug naar de tweede selectie. Torma zal vandaag eerst trainen, waarna hij een medische keuring ondergaat. De speler zelf is niet bang voor de uitkomst. "Ik ben al lang fit. Dat was ik al in de periode bij FC Groningen. Ik heb daar gewoon gespeeld. Die club heeft alleen gebruik gemaakt van de ontbindende clausule omdat het om veel geld ging. Dat had toen een zakelijke oorzaak. Nadat ik mijn kruisbanden had gescheurd heb ik een jaar gerevalideerd in Zeist. Raymond Atteveld herstelde daar ook van een blessure. Van hem heb ik toen al het nodige over de club gehoord. Ik ben nog nooit in het Zuiderpark geweest, ik heb nog nooit in de eerste divisie gespeeld. Maar als ik de beelden van ADO Den Haag op televisie zie, dan lijkt het mij een leuke club. Voor mij is het belangrijk dat ik weer aan spelen toe kom. Ik ben heel blij met de kans van ADO Den Haag en hoop de komende wedstrijden van waarde te zijn in de strijd om het kampioenschap."

Gabor Torma, die bekend staat vanwege zijn snelheid, heeft de afgelopen maanden uitsluitend wedstrijden in het tweede elftal gespeeld. "Ik kom wat ritme te kort, maar ik verwacht dat ik weer snel op mijn oude niveau zal zijn."

Peter Hofstede

Of Torma morgen al bij de selectie zit voor de thuiswedstrijd tegen MVV, kon Lex Schoenmaker nog niet zeggen. "ik wil hem eerst zien trainen. Bovendien moeten we nog even afwachten of Peter Hofstede kan spelen. Hij heeft woensdag voor de eerste keer met de groep getraind. Ook Jeffrey van As had last van een blessure. Zeker is dat Mirano Carrilho niet van de partij is. Hij kreeg tegen Eindhoven zijn vierde gele kaart. Waarschijnlijk zal op zijn plaats Mario van Heiningen spelen. Hoe we de positie van de geblesseerde Romeo Castelen invullen, weet ik nog niet. Het is jammer dat Santi Kolk is geschorst Nu zullen we de oplossing bij Roy Stroeve of Sandro Calabro moeten zoeken."