support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 06-02-2003 20:10:00

ADO Den Haag toont veel ontzag voor PSV 


door René Dons

DEN HAAG | Een fantastische ambiance, volle tribunes en in PSV een topploeg uit de eredivisie.Alle ingrediënten waren woensdagmiddag aanwezig voor ADO Den Haag om er in het eigen Zuiderpark een schitterende voetbalmiddag van te maken. Zover kwam het niet, want de confrontatie miste de spanning die bij een bekerthriller hoort. Zonder echt in de problemen te komen, won PSV met 0-3.


Het bekeravontuur is voor ADO Den Haag dus voorbij. De ploeg van het trainersduo Rinus Israel/Lex Schoenmaker gromde wel, maar was nooit gevaarlijk. Alleen even voor rust en in de beginfase van de tweede helft, speelde de thuisclub zoals zo veel Hagenaars dat graag hadden gezien. Toen ging er dreiging uit van de thuisclub en werd PSV-doelman Ronald Waterreus door Roy Stroeve, Romeo Castelen, Ferry Bodde en Jan Paul Saeijs onder vuur gemomen.
De rest van de wedstrijd toonde ADO Den Haag te veel ontzag voor de koploper in de eredivisie. Bovendien was een aantal spelers bloednerveus. Binnen een half uur was het duel eigenlijk al gespeeld. PSV kwam door twee makkelijk verkregen doelpunten op 0-2. Een bal uit een snelle vrije trap werd door Mateja Kezman doeltreffend afgerond. Hieraan ging een dekkingsfout bij ADO Den Haag vooraf. Moest middenvelder Ferry Bodde of juist verdediger Jan Paul Saeijs Kezman dekken? "De afspraak was dat Bodde Kezman alleen zou overnemen bij vrije trappen aan de zijkanten. Dat was nu niet het geval, dus Jan Paul Saeijs had hem moeten pakken'', legde trainer Lex Schoenmaker later uit. De spits van PSV had aan het korte moment van twijfel binnen de Haagse verdediging genoeg om de score open te breken.

Dood moment


Ook de tweede Eindhovense treffer kwam uit een dood moment. Een vrije trap werd door de weer centraal spelende Wilfred Bouma schitterend op de lat gekruld, waarna Dennis Rommedahl in de rebound de 0-2 kon inkoppen. Aan de derde PSV-treffer in de 72e minuut ging een communicatiefout tussen doelman Roland Jansen en gelegenheids-linksachter Daniël Rijaard vooraf. Beiden verzuimden bij een diepe bal in te grijpen, waardoor Rommedahl PSV definitief naar de volgende ronde kon schieten: 0-3.
ADO Den Haag kan zich vanaf nu gewoon op de competitie richten, waarin FC Dordrecht zaterdag de te kloppen tegenstander is. Jeffrey van As was bij de Hagenaars één van de betere spelers. De verdediger logenstrafte nogmaals de woorden van zijn ex-trainer Henk ten Cate van NAC, die kortgeleden zei dat Van As niet goed genoeg meer is voor de eredivisie. De nog in Breda wonende verdediger vond dat hij een aardige wedstrijd had gespeeld. "Maar op mijn leeftijd vind je dat als speler minder belangrijk", aldus Van As. "Ik vind dat we het vandaag redelijk hebben gedaan. We zijn tegen PSV niet weggespeeld, maar hebben er ook geen echte wedstrijd van kunnen maken. Dan hadden we moeten scoren. Daarvoor hebben we wel wat mogelijkheden gekregen. Maar je merkt dat PSV toch van een heel ander niveau is dan bijvoorbeeld RKC Waalwijk, waarvan wij wel wonnen. Je ziet bij PSV dat een kans ook een doelpunt is. Het zijn echte sluipmoordenaars. Een moment van onoplettendheid is voldoende voor hen om toe te slaan."


Dreiging

Die mening werd gedeeld door Lex Schoenmaker. "Over een aantal spelers ben ik tevreden en over een aantal niet. Ik wil verder geen namen noemen, maar ik had gehoopt dat Romeo Castelen vaker langs Jan Heintze zou gaan. De Deen is 39 jaar. Is twee keer zou oud dan Castelen, maar speelde wel een dijk van een wedstrijd. Castelen had wel dreiging, maar zijn rol had groter kunnen zijn. Maar laten we niet vergeten dat PSV voor ons een berg van de buitencategorie is. Van Ajax, Feyenoord en PSV hoeven we volgend seizoen de punten ook niet te pakken. Tegen zo'n topploeg mis je kwaliteit om een tandje hoger te schakelen. Daarom moet er als we kampioen worden een aantal versterkingen bijkomen. Het is waar dat wij twee doelpunten hebben weggeven. PSV was er een meester in om onze fouten af te straffen. Bovendien hebben wij niet gescoord. Dat is dit seizoen de eerste keer."
PSV was gistermiddag echter niet in de allerbeste vorm. Toch had Guus Hiddink de wedstrijd uiterst serieus genomen. "We wisten dat ADO Den Haag geen gemakkelijke klus zou zijn, om die reden zijn we in trainingskamp gegaan. Achteraf gezien ben ik niet ontevreden. Iedereen heeft zijn taken goed uitgevoerd en we hebben weinig kansen weggegeven. Eigenlijk hebben we deze wedstrijd probleemloos gewonnen." Opstellingen:
ADO Den Haag: Jansen, Den Turk, Van As, Saeijs, Rijaard, Bodde, Van der Laan, Stroeve (Koegler), Castelen (Calabro), Hofstede, Cales.
PSV: Waterreus, Ooijer, Faber, Bouma, Heintze, Vogel, Van Bommel (Lucius), Rommedahl, Vennegoor of Hesselink (Gakhokidze), Kezman (Van der Schaaf), Robben.