Datum plaatsing: 12-11-2009 22:15:00

ADO Den Haag wint oefenwedstrijd tegen Derby County

ADO Den Haag heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Derby County. Het doelpunt werd gemaakt door Yuri Cornelisse.

Zo'n 700 toeschouwers hadden de moeite genomen om de wedstrijd tegen nummer 18 van de engesle Coca Cola Championship te bekijken, waaronder een vijftiental Derby supporters die de wedstrijd op het Kidsvak volgden.

De voormalige Nederlandse international John Metgod maakte deel uit van de technische staf van Derby.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Makkelie.

Trainer Raymond Atteveld bekeek samen met Aleksandar Rankovic de wedstrijd vanaf de tribune om het eens vanuit een ander perspectief te zien. Bob Kootwijk nam samen met Maurice Steijn op de bank de honneurs waar.

Boy Waterman mocht deze wedstrijd het doel verdedigen en verder was opvallend dat Yuri Cornelisse in de basis stond en zelfs de aanvoerdersband droeg.
Ook Leroy Resodihardjo begon in de basis.

De wedstrijd verliep redelijk gelijk op, maar ADO Den Haag kreeg geleidelijk de betere kansen, wat in de 72e minuut  resulteerde in een schitterend doelpunt van Yuri Cornelisse, die een voorzet van Soltani verzilverde. Soltani kon die voorzet geven doordat debutant Giorgio Achterberg, die net in het veld was gekomen ten koste van Wesley Verhoek, de bal aan Soltani wist af te geven. Cornelisse vierde, zoals in vorige seizoenen gebruikelijk,  zijn doelpunt met een radslag.

Achterberg was niet de enige debutant, Jens Toornstra mocht ook zijn debuut maken, hij kwam in de 66ste minuut  voor Resodihardjo het veld in.

Zes minuten nadat Cornelisse had gescoord kon Yuri met een kopbal de score bijna verdubbelen, ongelukkig voor hem en ADO kwam de bal net op de rug van de tegenstander terecht, waardoor het doelpunt niet doorging.

Opstelling ADO Den Haag:

Waterman, Ammi, Horváth, Derijck, Kum, Resodihardjo (66. Toornstra), Bosschaart,  Soltani, Cornelisse,Verhoek (70. Achterberg), Milic

Pascal Bosschaart deed ook weer volop mee, na een competitiewedstrijd schorsing, vanwege twee gele kaarten in een wedstrijd, te hebben uitgezeten

ADO Den Haag wint oefenwedstrijd tegen Derby County De 15 Derby County fans de de reis naar Den Haag hadden gemaakt

De 15 Derby County fans die de reis naar Den Haag hadden gemaakt

ADO Den Haag wint oefenwedstrijd tegen Derby County Your Cornelisse stond in de basis en was tevens aanvoerder
Yuri Cornelisse stond in de basis en was tevens aanvoerder

ADO Den Haag wint oefenwedstrijd tegen Derby County Csaba Horvat in discusie met scheidsrechter Danny Makkelie
Csaba Horvath in discussie met scheidsrechter Danny Makkelie

ADO Den Haag wint oefenwedstrijd tegen Derby County Yuri Cornelisse viert  zijn doelpunt