support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 05-12-2002 11:45:00

Nabeschouwingen ADO - RKC (beker) 

'ADO boezemt weer angst in'

DEN HAAG | PSV wordt het volgende obstakel voor ADO Den Haag in de beker. Op woensdag 5 februari komen de Eindhovenaren op bezoek in het Zuiderpark. Volgens Rob Jansen, spelersmakelaar en adviseur van de raad van commissarissen van ADO Den Haag, is de ploeg van het trainersduo 'Rinus en Lex' ook tegen een top-drie-club niet kansloos.

'Vroeger boezemde ADO uit angst in bij de tegenstanders en die tijden herleven", aldus de opgetogen Rob Jansen. "Dit is een doorbraak voor ADO Den Haag. Eindelijk komen we weer eens verder in de beker. Je kunt dit succes vergelijken met het winnen van een periodetitel. Nederland praat morgen weer op een positieve manier over ADO Den Haag. Dat is voor ons ontzettend belangrijk. Het verliep vanavond ook perfect. Niet alleen sportief, maar ook qua organisatie. Het bekerduel tegen PSV wordt een nieuw hoogtepunt."

Algemeen directeur Robert Langenbach rekent dan op een vol huis. Gisteravond viel de publieke belangstelling wat tegen. Er waren slechts 4000 toeschouwers. "Maar tegen PSV moet het volzitten", aldus de optimistische Langenbach. "Voor ons zou dat geweldig zijn. Een positieve exposure en een flinke extra duit in het zakje, want op die extra bekerronde hadden wij financieel niet gerekend. Dit is dus een goede zaak voor de club."

 

Pikorde in Haagse trainerswereld veranderd

DEN HAAG, 5 december 2002 12:20 - Meer dan in andere steden gebruikelijk is, concurreren de Haagse trainers Jol, Wotte, Schoenmaker en Meppelink onderling met elkaar. De vier delen met elkaar niet alleen dat ze gewerkt en/of gespeeld hebben bij ADO Den Haag, maar ook het feit dat ze rasechte Hagenezen zijn. Alle vier hebben ze hun achterban in de stad en de media. Ook roven ze alle vier graag talenten uit de Haagse voetbalschool.

Martin Jol (RKC), de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde, is verreweg de populairste van de vier. Met stip op twee staat Mark Wotte (Willem II). Op drie staat Lex Schoenmaker (ADO Den Haag) en op vier staat Meppelink (technisch-directeur RBC Roosendaal). Op grond van deze ranglijst worden de heren trainers te pas en te onpas door de Haagse media gevraagd hun mening te geven over het wel en wee en van het belangrijkste goed dat hun samenleving te bieden heeft: ADO Den Haag. Met grote belangstelling werd dan ook door de volgelingen uitgekeken naar de home-coming wedstrijd van Jol, ADO - RKC (2-1 na verlenging). De stemming na afloop was dan ook desastreus voor de in groten getale opgekomen fans van Martin Jol. Gedurende de gehele wedstrijd hebben zij met gemengde gevoelens gezeten. Gezien de wijze waarop de ploeg van hun idool werd overklast, waren ze in verwarring gebracht. Moesten ze nu wel blij zijn met 'hun' ADO of niet? Na afloop heerste er dan ook geen hoerastemming in de businessclub van ADO. Iedereen besefte dat de pikorde onder de Haagse trainers bij deze was bijgesteld. Op één staat nu Lex Schoenmaker (de oudste van de vier), op twee Martin Jol, op drie Mark Wotte -want die verloor zelfs met zijn Willem II van Ajax 2- en op vier Meppelink

Uit de Spits:

 

Hagenaars krijgen PSV op bezoek na bekerzege op RKC

ADO verpest avond van Jol

door Pascal van Wessel

DEN HAAG - Het weerzien met zijn oude liefde ADO Den Haag bezorgde RKC-trainer Martin Jol gisteravond een katterig gevoel. De man, die in de jaren zeventig en tachtig furore maakte in het Zuiderpark, werd er met zijn ploeg uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Scheveninger zag Romeo Castelen zijn avond verpesten met een golden goal in de 100e minuut: 2-1.

De terugkeer in het Zuiderpark riep emoties op bij Jol. Vooraf waren het vooral de mooie herinneringen, naderhand was het verdriet. De 46-jarige oefenmeester vierde als speler klinkende successen met FC Den Haag. Zijn trainersloopbaan ving aan op een steenworp afstand van het roemruchte stadion. Jol liet in de jaren negentig eerst de amateurs van ADO Den Haag en later ook die van Scheveningen schitteren.

Intussen waren de Haagse profs in de eerste divisie verworden tot een karikatuur van zichzelf. ADO haalde weliswaar geregeld de nacompetitie, maar promoveren lukte niet. Al die tijd scandeerde Midden Noord geregeld de naam van Martin Jol. Maar 'de verlosser' kwam niet. Drie keer zat hij met beleidsbepalers van ADO om de tafel. Drie keer draaiden die gesprekken op niets uit.

Met het huidige trainersduo Rinus Israel-Lex Schoenmaker valt er dit seizoen eindelijk weer eens wat te juichen in het Zuiderpark. ADO Den Haag, een swingende mix van ervaren rotten en frisse talenten, werd al oppermachtig periodekampioen en staat fier aan kop in de eerste divisie. De residentieclub maakt zich na tien jaar op voor een terugkeer op het hoogste niveau. Ineens is zelfs de roep om Jol, die afgelopen zomer boven aan het verlanglijstje prijkte van de PSV-selectie, verstomd.

De Scheveninger wil diep in zijn hart niets liever dan terugkeren op het oude nest. Daarvoor zou hij vermoedelijk zelfs zijn meest voor de hand liggende carrièremove - een overgang naar een topclub - laten schieten. De kans dat Jol terugkeert in het Zuiderpark is miniem, maar bestaat. ADO Den Haag heeft de aflopende contracten met het coachende succesduo nog niet verlengd.

Toch hebben 'Rinus en Lex' de hoop in de Haagse harten doen terugkeren. Maar gisteravond kon Schoenmaker - hij moet het tijdelijk alleen doen omdat Israel herstellende is van een bypassoperatie - niet verhinderen dat ADO een voorsprong weggaf. Jason Oost scoorde in de 29e minuut na een gruwelijke blunder van Jan Paul Saeijs: 0-1.

Na de rust werkte de thuisploeg zich kapot. In de 82e minuut kwam de verdiende beloning. Saeijs compenseerde zijn fout uit het eerste bedrijf door met een prachtig afstandsschot gelijk te maken: 1-1. In de laatste minuut kreeg RKC nog een reuzenkans om de strijd te beslissen, maar Robert Fuchs schoot tegen de paal, waardoor de verlenging onvermijdelijk werd.

Romeo Castelen etaleerde daarin zijn klasse maar weer eens. Hij verzilverde de eerste de beste kans die hij kreeg. Daarmee bezorgde de aanvaller Den Haag een bekerkraker om van te watertanden. In de achtste finales komt PSV naar het Zuiderpark. Ongetwijfeld herleven de vervlogen tijden dan weer even in de residentie. Martin Jol zal er nog wel eens aan denken.

 

 

Jan Paul Saeijs, van schlemiel tot held

door Jos Pak

DEN HAAG | Alle spelers van ADO Den Haag glommen gisteravond van geluk. Maar er was één voetballer die echt straalde van oor tot oor: centrale verdediger Jan Paul Saeijs. Hij dreigde aanvankelijk door een afschuwelijke blunder de schlemiel van het duel tegen RKC te worden en werd uiteindelijk door zijn (late) gelijkmaker de held.

Tot de 29e minuut gebeurde er – behalve een pegel van Rick Hoogendorp op de lat – niks bijzonders. RKC toonde zich wel doortastender, joeg ADO Den Haag voortdurend op. En toen gebeurde het. In de eigen 'zestien' kreeg Jan Paul Saijes de bal toegeschoven door Arjan van der Laan, met twee Waalwijkers in zijn buurt. "Ik wilde die bal eigenlijk helemaal niet hebben. Cornelisse dook gelijk op in m'n rug. Maar ik had hem op dat moment nog weg kunnen knallen."

Dat deed de blonde Hagenaar niet en RKC nam het presentje dankbaar in ontvangst. Cornelisse tikte bijna treiterend breed op Jason Oost, die vervolgens simpel de 0-1 achter Roland Jansen tikte.

"Op dat moment zakte ik echt door de grond. Vreselijk. Maar je moet verder. Bang voor een wissel? Nee, de trainer zei in de rust dat je een fout kùnt maken. Het heeft ook niet zoveel zin om op zo'n moment een verdediger te wisselen. Voor mij was het een kwestie van rustig doorspelen, lekker voetballen zoals ik de laatste weken eigenlijk steeds doe. Sober en degelijk."

Na rust hing een Haagse doelpunt lang in de lucht, maar leek het er toch niet van te komen. Tot de vooral voor Saeijs gedenkwaardige 82e minuut. Jeffrey van As legt met een woud van spelers voor zich de bal terug op de mee opgestoomde Saeijs die hard laag raak schiet van een meter of twintig voor het doel. "Ik raakte hem lekker, zag de bal door de benen van een RKC'er vliegen en wist dat 'ie er in ging. Heerlijk. Ja, ik ben zeker de gelukkigste ADO-speler van dit moment."

Dat ADO Den Haag er het grootste gedeelte van de eerste helft amper aan te pas kwam, vond Saeijs wel verklaarbaar. "We wilden compact spelen en bij balbezit de druk verleggen, om via een counter toe te slaan."

Dat pakte dus verkeerd uit. "Na die vreselijke goal hadden we helemaal niks meer te verliezen. Dat is toch het makkelijkste voetballen. Toen zijn we gaan spelen zoals we altijd doen. Aanvallend. Toen kregen we ook de kansen en raakte zij de controle over de wedstrijd kwijt."

"Natuurlijk merk je het niveauverschil. Het gaat allemaal een stuk sneller. De kracht van ADO Den Haag is toch de vechtlust. Doorgaan tot je er dood bij neervalt. Dat loonde dus."

"Vergeet niet dat we een zware periode achter de rug hebben. Om de drie, vier dagen een wedstrijd. Daar zijn we goed doorheen gerold.

"Het kan me niet schelen tegen wie ik tegen PSV sta. Kezman of Vennegoor, het is me om het even. Laat ze allemaal maar komen. Wie weet stunten we nog een keer."

 

 

bron www.viplanet.nl

Trainer Martin Jol en spits Rick Hoogendorp keerden met RKC Waalwijk terug op bekend terrein. Het werd in het Zuiderpark een weinig plezierig weerzien voor het tweetal, want ADO Den Haag gaf het eigen publiek reden tot juichen. RKC was acht minuten verwijderd van een onverdiende overwinning. Ondanks een flink aantal kansen kreeg ADO Den Haag de bal niet achter RKC-goalie Rob van Dijk. Jan Paul Saeijs deed echter wat flink wat ploeggenoten hadden nagelaten; 1-1. Het was voor de verdediger extra mooi, omdat zijn slippertje Jason Oost in staat had gesteld de 0-1 op het scorebord te brengen. In de extra tijd maakte Romeo Castelen het Haagse karwei af.

 

Castelen opnieuw goud waard voor ADO

Romeo Castelen heeft ADO Den Haag met de golden goal tegen RKC Waalwijk naar de achtste finales van de Amstel Cup geschoten: 2-1. Voor de negentienjarige aanvaller was de treffer al zijn tweede gouden bekerdoelpunt. In de vorige ronde bezorgde Castelen ADO door zijn golden goal de 3-2 zege tegen De Treffers/Kegro.

Dankzij een goal van Jason Oost in de dertigste minuut leek eredivisionist RKC, dat wordt getraind door Hagenaar Martin Jol, woensdagavond lang met de overwinning aan de haal te gaan. Via verdediger Jan Paul Saeys kwam de thuisploeg in de 82ste minuut echter alsnog op 1-1.

De koploper van de Gouden Gids Divisie mag het in de volgende ronde nu opnemen tegen PSV in het Zuiderpark.

bron www.voetbal.nl

 

Tweede Haags kwartiertje nekt RKC

Door Maarten van Helvoirt

Donderdag 5 december 2002 - DEN HAAG - Het Haagse kwartiertje is een goede traditie in het Zuiderpark. In het bekerduel met RKC Waalwijk kreeg ADO Den Haag er gisteravond liefst twee. In de eerste verlenging maakte de koploper van de eerste divisie duidelijk hoe gisteren de verhoudingen lagen. Na 101 minuten op de klok scoorde Castelen een heerlijke golden goal: 2-1.

ADO Den Haag 2 n.v. RKC Waalwijk 1

RKC's strategie in Den Haag was gebaseerd op het continu op de bal te jagen. In de 30e minuut had dat resultaat. Verdediger Saeijs verslikte zich in zijn eigen strafschopgebied. Een simpele pass nam hij knullig aan. Niemand in de buurt op dat moment, maar een split-second later dook Yuri Cornelisse op de bal af. Jason Oost was alert en kwam van de rechterkant. Een beetje denigrerend stonden de twee RKC'ers even voor ADO-doelman Jansen. Cornelisse legde af, Oost tikte de 0-1 binnen. Saeijs stond toen al met de handen in het haar zijn fout te overpeinzen.

In de aanval had RKC niet eens de steun nodig van zijn vier verdedigers. Die bleven op lijn achter, als bijvoorbeeld Molhoek of Hoogendorp er met de bal vandoor gingen. Garry de Graef bleek in de praktijk de vierde aanvaller van RKC. Patrick van Diemen attaqueerde op het middenveld zowat in zijn eentje de counters van Den Haag.

Castelen - een van de grootste talenten van de eerste divisie en waarom niet volgend jaar in Waalwijkse dienst? - kwam er op de rechterflank wel een paar keer door bij Greene, maar of zijn eindpass of de aansluiting ontbrak. Zijn steekpassjes leverden wel gevaar op, maar geen goals. Hoewel er gezien de stand en het overwicht van RKC totaal geen reden was voor frustraties vanuit de dug-out, kon RKC's assistenttrainer Ton Verkerk vijf minuten voor rust inrukken. Eén opmerking en even later een hoofdschuddend gebaar waren voor scheidsrechter Luinge te veel.

Geen angsthaas

In de tweede helft toonde ADO Den Haag niet zo'n angsthaas te zijn als de eerdere tegenstanders van RKC in het bekertoernooi. Tegen SV TOP, FC Eindhoven, ASWH en UNA kwamen de Waalwijkers tot een doelsaldo van 23 voor en 1 tegen. Maar de Haagse goal bleef lang uit. Stroeve schoot naast. Stroeve schoot ook nog een keer over. Wel werd de tweede bal steeds vaker voor Den Haag en slopen er foutjes in het spel van RKC. Van de Begeisterung van Molhoek van de eerste 45 minuten zag het publiek - zonder uit vrees voor ongeregeldheden thuisgebleven RKC-fans - na rust niet veel meer.

In het eerste Haagse kwartiertje maakte Saeijs zijn blunder uit de eerste helft goed. Met een poeier vanaf 25 meter liet hij doelman Rob van Dijk kansloos. Van Diemen stond voor verzorging even buiten het veld, omdat hij met zijn gezicht tegen de doelpaal was geklapt. De 2-1 van Castelen ging strak in dezelfde hoek. Het voorbereidende boogballetje over Greene kwam van aanvoerder Hofstede. Maar wat nou als Fuchs na 89 minuten en 25 seconden de bal níet op de paal had geknald? Martin Jol was eerlijk daarover: "Dan had de gelukkigste ploeg gewonnen."

ADO Den Haag: Jansen; Rijaard, Saeijs, Van As, Carrilho (99. Calabro); Castelen, Bodde (95. Heerkens), Stroeve, Cales; Van der Laan, Hofstede (66. Den Turk). RKC: Van Dijk, Boulahrouz, Nikiforov, Van den Berg, Greene; Van Diemen (85. Petrovic), Molhoek; De Graef, Cornelisse; Oost (64. Fuchs), Hoogendorp.

de bn/stem

 

ADO Den Haag doet zichzelf PSV cadeau

RKC gevloerd in zinderend bekergevecht: 2-1

 

door René Dons

DEN HAAG | Martin Jol kreeg de avond voor de bekerwedstrijd ADO Den Haag-RKC Waalwijk al een angstig voorgevoel. Stormvogels/Telstar zorgde voor een bekerstunt door eredivisieclub AZ uit te schakelen. Een dag later overkwam het de Hagenaar zelf. Op de grond waar Jol als ADO-speler zelf ooit grote triomfen vierde, werd hij met RKC uit de beker geknikkerd. Romeo Castelen schoot in de 100e minuut (golden goal) ADO Den Haag naar de volgende ronde, waarin PSV de tegenstander is.

Jan Paul Saeijs heeft zojuist gescoord en loopt naar de supporters op de Noordtribune om de gelijkmaker te vieren. Ferry Bodde (6) volgt hem. (foto Evert-Jan Daniels)

Martin Jol stond er na afloop ogenschijnlijk ontspannen bij. Een goede trainer weet ook hoe hij met verlies moet omgaan. Jol zocht niet naar excuses voor het falen van zijn ploeg. Alle credits waren voor ADO Den Haag en de felicitaties voor Lex Schoenmaker. Toch zal de nederlaag zeer doen bij Martin Jol, want juist in Den Haag heeft hij het aureool van onoverwinnelijkheid om zich heen. Want als er ooit nog eens een opvolger moet komen voor het populaire duo Rinus en Lex, dan is het wel Martin Jol, die gisteravond door de fans op warme wijze werd ontvangen in het Zuiderpark.

ADO Den Haag en RKC Waalwijk maakten er een schitterend treffen van. Niet dat het spel zo goed was, maar de spanning was vanaf de eerste tot aan de 100e minuut te snijden. Zou ADO Den Haag wel opgewassen zijn tegen een 'bijna subtopper' uit de eredivisie? Het antwoord is 'ja', want ADO Den Haag deed niet onder voor RKC Waalwijk. En reken maar dat Jol zich goed had voorbereid.

"Ik heb van mijn broer Cock een video met de wedstrijd ADO Den Haag-Go Ahead Eagles gekregen, maar hij heeft van die oude banden dat ik daar niets op kon zien'', lachte Jol. "Nee hoor, we hebben ADO Den Haag zelf bekeken. Cees Schapendonk is geweest. Dus, ADO Den Haag had voor ons geen geheimen. Peter Hofstede, Romeo Castelen, Ferry Bodde en Jeffrey van As zijn de beste spelers. Dat bleek ook vanavond. Bodde deed het zelfs op meerdere posities goed. Dat is een echte kanjer. Ook de kwaliteiten van Castelen waren bekend, maar dan zie je toch dat hij het Serginho Greene heel lastig maakt. De overwinning van ADO Den Haag was terecht. De club heeft het op basis van de tweede helft verdiend om door te gaan."

Steekspel

ADO Den Haag begon afwachtend aan deze wedstrijd en omdat ook RKC Waalwijk niet al te veel risico wilde nemen, ontspon zich een tactisch steekspel dat in de 29e minuut werd doorbroken. De onfortuinlijke Jan Paul Saeijs ging op een afschuwelijk manier in de fout. De blonde verdediger verspeelde knullig de bal, waardoor Jason Oost van dichtbij 0-1 kon aantekenen. Lex Schoenmaker beaamde later dat hij geen moment heeft overwogen om Saeijs na deze fout te wisselen. "Nee hoor, iedereen gaat wel eens in de fout en ik vind dat hij zich uitstekend heeft gerehabiliteerd".

Dat deed de voorstopper inderdaad door in de 82e minuut een afgeslagen hoekschop ineens op zijn pantoffel te nemen. De goed spelende RKC-doelman Rob van Dijk was zelfs op deze inzet kansloos. Met hem is ook de uitblinker van de avond genoemd, want de voormalige Feyenoord-goalie dreef de Hagenaars tot wanhoop. Zeker in de tweede helft stapelde ADO Den Haag kans op kans. Toen gooide de thuisclub alle schroom van zich af en ging gesteund door het publiek op jacht naar de gelijkmaker.

"Toch ben ik er geen moment bang voor geweest dat wij niet zouden scoren", bekende Schoenmaker. "Want we maken elke wedstrijd minstens één doelpunt. Alleen bleef de dreiging aanwezig van een tweede treffer voor RKC en dan had je helemaal niets gehad. Gelukkig viel de goal aan de goede kant. Als je in de slotfase op gelijke hoogte komt, dan ben je zeker op eigen veld in het voordeel. Dat bleek wel uit het doelpunt van Castelen."

De kansen op een tweede Waalwijkse treffer waren er gisteravond wel degelijk. "En uitgespeelde kansen ook", zei Jol doelend op de pogingen van Garry de Graef en Robert Fuchs. De laatste schoot in de 89e minuut bij de 1-1 stand nog op de paal. "Die bal moet er gewoon in, dan had inderdaad de gelukkigste gewonnen."

Opvallend was de wissel van Schoenmaker om 25 minuten voor tijd Arjan van der Laan naar de kant te halen ten faveure van Dennis den Turk, de laatste bracht meer agressiviteit in de ploeg. "En Van der Laan is nog steeds niet helemaal fit'', verklaarde Schoenmaker. "Daarom speelde hij niet zoals wij van hem gewend zijn."

In de tweede helft knokte ADO Den Haag zich werkelijk naast RKC Waalwijk. Na tien minuten in de verlenging gaf Romeo Castelen het startsein voor een daverend feest in het Zuiderpark. De kleine aanvaller rondde na een fraaie combinatie met Peter Hofstede knap af.

Opstellingen:

ADO Den Haag: Jansen, Rijaard, Saeijs, Van As, Carrilho (97e min. Calabro), Bodde (85e min. Heerkens), Van der Laan (65e min. Den Turk), Stroeve, Castelen, Hofstede, Cales.

RKC Waalwijk: Van Dijk, Boulahrouz, Nikiforov, Van den Berg, Greene, Molhoek, Van Diemen (84e min. Petrovic), De Graef, Hoogendorp, Oost (63e min. Fuchs), Cornelisse.

Van www.psv.nl

PSV moet het in de derde ronde van het Amstel Cup-toernooi op gaan nemen tegen ADO Den Haag. De ploeg. De ploeg van Rinus Isreal won woensdagavond verrassend met 2-1 van RKC Waalwijk.

Het duel werd in de 105de minuut beslist door een 'Golden Goal' van Romeo Castelen. RKC Waalwijk kwam na een half uur spelen op 0-1, door een treffer van Jason Oost. Het duurde tot acht minuten voor tijd alvorens ADO via Jan-Paul Saeijs nog een verlenging uit de wacht wist te slepen. Die werd aldus beslist in het voordeel van de ploeg uit Den Haag.

De derde ronde Amstel Cup staat gepland voor 4/5 februari 2003. PSV speelde in deze wedstrijd uit en moet dus op bezoek in het Zuiderparkstadion.

 

ADO Den Haag met golden goal verder

DEN HAAG - Een 'golden goal' van Romeo Castelen heeft ADO Den Haag woensdagavond in de derde ronde van de KNVB-beker gebracht. In de 102e minuut schoot de behendige rechtsbuiten raak en dat betekende winst op RKC Waalwijk: 2-1.

 

De eerste helft stond in het teken van een blunder van Jan-Paul Saeijs. In de 29e minuut liet ADO's verdediger in zijn eigen strafschopgebied zich op knullige wijze de bal afpakken door Cornelisse, die direct vrij voor doelman Jansen kwam. De linkerspits legde breed op de inlopende Oost. Droog schot, 0-1.

Met dit doelpunt leek het met spanning tegemoet geziene bekerduel van de koploper uit de eerste divisie thuis tegen de middenmoter uit de eredivisie voortijdig beslist. RKC, dat al vroeg door Hoogendorp tegen de lat had geschoten, geeft namelijk niet snel een voorsprong uit handen. Bovendien wist RKC's coach Martin Jol uitstekend hoe de Haagse club te bestrijden. Als voormalig speler en manager kent hij de club, de voetballers en de supporters natuurlijk.

ADO Den Haag, dat afwachtend was begonnen, werd na het afwerpen van schroom door de ongelukkige openingstreffer sterker en gevaarlijker. RKC liet zich echter niet gek maken, door tegenstander noch door fluitend en provocerend publiek. Waalwijk werd zelfs geholpen door de Haagse aanvallers die alsmaar naast en over schoten. Vooral Stroeve en Hofstede blunderden in aanvallend opzicht.

Alles veranderde door een raak afstandsschot van Saeijs. De verdediger joeg in de 82e minuut de bal van twintig meter afstand door een kluwen van spelers in het doel en maakte zo zijn blunder uit de eerste helft goed. Ineens was weer alles mogelijk. De zenuwenstrijd om de 'golden goal' was echter niet nodig geweest als RKC's invaller Fuchs in de 89e minuut bij een open kans niet tegen de paal had geschoten maar in het net.

Deze blunder zou RKC duur komen te staan. In de eerste verlenging met slecht voetbal kreeg plotseling Castelen het op zijn heupen. Hij legde alles in een diagonaal schot. Het was weer feest in het Zuiderpark. Op de eerste woensdag van februari mag PSV de borst nat maken.

ADO Den Haag - RKC Waalwijk 2-1 n.v. (1-1/0-1). 29. Oost 0-1, 82. Saeijs 1-1, 102. Castelen 2-1. Scheidsrechter: Luinge. Toeschouwers: 4400. Gele kaart: Rijaard, Carrilho (ADO), Boulahrouz, Van den Berg, Cornelisse (RKC).

Bijzonderheid: Assistent-trainer Verkerk (RKC) in eerste helft achter afrastering gestuurd.

Brond: de telegraaf

 

provincialse zeeuwse krant

Rkc

Een `golden goal` van Romeo Castelen bracht ADO Den Haag gisteravond in de derde ronde van de Amstel Cup. In de 102e minuut schoot de behendige rechtsbuiten raak en dat betekende winst op RKC Waalwijk: 2-1. In de 29e minuut blunderde ADO-verdediger Jan-Paul Saeijs in zijn eigen strafschopgebied. Hij liet zich op knullige wijze de bal afpakken door Cornelisse, die direct vrij voor doelman Jansen kwam. De linkerspits legde breed op de inlopende Oost, die met een droog schot voor 0-1 zorgde. Saeijs maakte zijn blunder in de 82e minuut goed door de bal van twintig meter door een kluwen van spelers in het doel te schieten. In de eerste verlenging kreeg Castelen het plotseling op zijn heupen: 2-1.

 

eindhovensdagblad

Een golden goal' van Romeo Castelen bracht ADO Den Haag gisteravond ten koste van RKC Waalwijk in de derde ronde van de KNVB-beker. Hierin moeten ze het op nemen tegen PSV. De eerste helft stond in het teken van een blunder van Saeijs. In de 29e minuut liet ADO's verdediger in zijn eigen strafschopgebied zich op knullige wijze de bal afpakken door Cornelisse, die direct vrij voor doelman Jansen kwam, waarna Oost raak schoot. 0-1.

ADO Den Haag werd na het afwerpen van schroom door de ongelukkige openingstreffer sterker en gevaarlijker. RKC liet zich echter niet gek maken. Alles veranderde door een raak afstandsschot van Saeijs. De verdediger joeg in de 82e minuut de bal van twintig meter afstand in het doel. De zenuwenstrijd om de golden goal' was echter niet nodig geweest als RKC's invaller Fuchs in de 89e minuut bij een open kans niet tegen de paal had geschoten.

 

gelders dagblad

ADO Den Haag - RKC Waalwijk

Een golden goal van Romeo Castelen heeft ADO Den Haag in de derde ronde van de KNVB-beker gebracht. In de 102e minuut schoot de rechtsbuiten raak en dat betekende winst op RKC Waalwijk: 2-1.

De eerste helft stond in het teken van een blunder van Jan-Paul Saeijs. In de 29e minuut liet ADO's verdediger in zijn eigen strafschopgebied zich op knullige wijze de bal afpakken door Cornelisse, die direct vrij voor doelman Jansen kwam. De linkerspits legde breed op de inlopende Oost. Droog schot, 0-1.

ADO, dat afwachtend was begonnen, werd na het afwerpen van schroom door de ongelukkige openingstreffer sterker en gevaarlijker. RKC liet zich echter niet gek maken, door tegenstander noch door fluitend en provocerend publiek. Alles veranderde door een raak afstandsschot van Saeijs. De verdediger joeg in de 82ste minuut de bal van twintig meter afstand in het doel en maakte zo zijn blunder uit de eerste helft goed. In de eerste verlenging kreeg Castelen het op zijn heupen. Hij legde alles in een diagonaal schot. Het was weer feest in het Zuiderpark. Op de eerste woensdag van februari mag PSV de borst nat maken. ANP