support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 12-10-2002 16:20:00

Sandro Calabro is een beetje van iedereen 

door René Dons

De supporters van ADO Den Haag zingen hem al toe. De 19-jarige Sandro Calabro is de nieuwe held. Als hij zich warmloopt, veert het publiek op. De spits stal de harten van de fans met onder meer zijn magnifieke lob in het uitduel tegen Stormvogels/Telstar. Calabro moet het nog hebben van zijn invalbeurten, maar dat kan nooit lang meer duren. Morgenavond kan hij met ADO Den Haag de eerste periode winnen.

 

DEN HAAG | Met trots vervuld praat Vicenzo Calabro over zijn zoon. De schilder kwam dertig jaar geleden uit Sicilië om zich in Nederland te vestigen. Zonder zelf op een noemenswaardig niveau te hebben gevoetbald, heeft hij Sandro jaren begeleid. De Italiaan heeft hem bij Gona en VCS naar de trainingen en de wedstrijden gebracht. Nu is Vicenzo Calabro de trouwste supporter van Sandro.
Vincenzo staat hierin niet alleen, want de wedstrijden van ADO Den Haag worden door de gehele familie gevolgd. "Ze zijn niet allemaal altijd in het Zuiderpark aanwezig, maar de familieleden vragen wel regelmatig hoe het met ADO Den Haag en Sandro gaat. Zelfs mijn broer en mijn zus op Sicilië laten zich graag over het Nederlandse voetbal informeren. Want Sandro is ook een beetje van hen. Hij is immers half Italiaans, maar met een Nederlands paspoort", benadrukt vader Vicenzo.
De voetballer, die vorig seizoen gedeeltelijk in de jeugd en in het tweede elftal speelde, hoeft over de nationaliteit zijn hoofd nog niet te breken. Calabro kwam in de jeugd nooit voor vertegenwoordigende elftallen uit. "Ik wil eerst doorbreken bij ADO Den Haag", blijft de supersub nog bescheiden. "Ik ben dit seizoen pas senior. In het tweede elftal heb ik vorig jaar onder trainer Bob Kootwijk achttien keer gescoord. Dat was een leuk jaar, waarin we kampioen werden. Kootwijk heeft mij naar ADO Den Haag gehaald. Na VCS heb ik één jaar in de jeugdafdeling van Feyenoord gespeeld, maar ik was bang dat het in Rotterdam langer zou duren, voordat ik een kans zou krijgen. Bij ADO Den Haag is dat wat gemakkelijker. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie vorig seizoen maakte ik als invaller mijn debuut in het eerste elftal. Dat was in een thuiswedstrijd tegen Sparta. Ik was hartstikke nerveus en dat was bij de latere invalbeurten in de nacompetitie nog steeds het geval."

Eindhoven

"Die gespannenheid ben ik nu kwijt. Ik ben dit seizoen een aantal keren goed ingevallen. Ik maakte onder meer het winnende doelpunt thuis tegen Eindhoven. Tegen MVV scoorde ik al uit mijn tweede balcontact en de wedstrijd tegen Stormvogels/Telstar was helemaal top. Ik maakte in een kwartier twee doelpunten, waarvan de laatste er inderdaad bijzonder fraai inzat. Ik had daarvoor al gescoord en dan durf je zo'n lob sneller te proberen, dan dat je nog droog staat. Ik miste daarna alleen nog een grote kans op 0-4. Die bal had ik zo in het doel kunnen tikken. Het gebeurt mijn wel vaker dat ik heel gemakkelijke ballen mis, maar uit moeilijke positie wel weet te scoren."
Voor Vicenzo Calabro is het geen verrassing dat zijn zoon het goed doet. "Ik heb bij hem de laatste vijf é zes jaar een enorme ontwikkeling gezien. Daarvoor was hij klein en kwam fysieke kracht te kort om zich te onderscheiden. Wat later was hij wel opgewassen tegen zijn tegenstanders. Z'n kracht is dat hij heel gemakkelijk scoort en hij heeft een redelijk balbehandeling. Alleen het koppen zou nog beter kunnen. Voor Sandro zijn de invalbeurten van de afgelopen weken heel leerzaam geweest. Hoe hij zich verder ontwikkelt moeten we afwachten."

Te gemakzuchtig

Het moment dat Sandro Calabro in de basis mag starten lijkt echter niet ver weg meer. Alleen trainer Lex Schoenmaker wil daar nog niet aan. De oefenmeester van ADO Den Haag vindt dat zijn supersub nog wat te gemakzuchtig is. Zeker als hij met het tweede elftal moet spelen. "Ik weet dat er soms zo over mij wordt gedacht. En probeer dat te voorkomen door op mijn houding te letten. Maar dat ik er soms geen zin in zou hebben, is absolute onzin. Voetbal is mijn lust en mijn leven. Je kunt het aan mijn ouders vragen, want ik heb van kleins af aan gezegd dat ik profvoetballer wilde worden. Ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen."
Sandro Calabro weet dat hij morgenavond in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo niet in de basis zal starten.
"Ik ga ervan uit dat ik zal invallen. Dat is de laatste wedstrijden steeds gebeurd. Het is voor ons een belangrijke wedstrijd. Tegen een rechtstreekse concurrent kunnen wij de eerste periodetitel binnenhalen. Het is een prijs, waarover veel gesproken wordt binnen de selectiegroep."
"Een mogelijk kampioenschap is bij ons minder aan de orde. We hebben er pas zeven wedstrijden op zitten. Als we tegen Heracles de periodetitel halen, dan zijn we verzekerd van een plaats in de nacompetitie. Daarmee evenaren we de prestatie van vorig jaar. Ik hoop dat het vrijdagavond druk wordt, want dan belooft het in het Zuiderpark een groot feest te worden."