support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 01-09-2002 16:00:00

Den Haag supporters naar Feyenoord - Juventus 


Aangezien er toch de nodige media aandacht is geweest voor de haagse supporters die gisteren op geheel legale wijze de wedstrijd Feyenoord - Juventus wilden volgen, laten we een aantal supporters aan het woord. Bedankt voor jullie bijdrages!

Verslag Feyenoord - Juventus

Het werd een bewogen avondje, die voor de meeste Hagenezen op een deceptie is uitgelopen, maar voor enkelen (waaronder de schrijver) toch nog met een redelijke afloop.

Dankzij een vriendschapsband tussen de supporters van Den Haag en Juventus die al twaalf jaar bestaat, konden we via enkele Juventus supporters kaartjes regelen om deze wedstrijd in de Champions League te bezoeken samen met onze Italiaanse vrienden in het uitvak van De Kuip.
Uiteindelijk bleken er twee groepen Hagenezen van in totaal zo'n 75 man een kaartje te hebben gekocht voor de wedstrijd. Dit aantal vonden enkele overheidsinstanties en de UEFA kennelijk toch wel erg veel waardoor er de nodige paniek ontstond bij de lokale overheden (wat overigens natuurlijk helemaal nergens op sloeg!!) .

Van Haagse kant waren twee bussen geregeld waarmee we naar Rotterdam zouden rijden (waarvoor complimenten aan de organiserende Haagse supporters!!). Voor het vertrek uit het Zuiderpark was al duidelijk dat het een zware klus zou gaan worden om De Kuip te bereiken. De eerste bus is voor zover ik gehoord hebt niet verder dan Delft gekomen en is onder zware politiebegeleiding naar het Zuiderpark terug gereden. In die bus zaten niet alleen Hagenezen maar ook een aantal Italianen die hierdoor de wedstrijd dus ook hebben moeten missen.(noot red: onderaan dit stuk een notitie van een andere supporter die in de eerste bus zat)

De tweede bus is nooit vertrokken uit het Zuiderpark omdat de chauffeur van zijn baas niet mocht vertrekken. De inzittenden besloten toen maar om met eigen auto's naar Rotterdam te rijden en te kijken of we binnen konden komen. Langs de snelweg was al de nodige ME te bekennen maar we konden zonder problemen tot vlak bij De Kuip komen alwaar we onze auto's in een nabij gelegen woonwijk parkeerden.

Het was wel een aparte belevenis om 'undercover' tussen al die duizenden Feyenoord supporters te lopen. Bij de ingang van het uitvak aangekomen bleken er een aantal Hagenzen al in het vak te zijn (10-20 man).

Helaas kwam men er toen achter dat we Hagenezen waren en ging het hek niet meer open ondanks dat we allemaal een geldig kaartje hadden. Onze vrienden van de UEFA hadden natuurlijk van onze andere vrienden van de KNVB te horen gekregen dat we heel gevaarlijk zijn en absoluut niet het stadion in mochten.....

De eerste helft hebben we toen maar in een cafeetje in de buurt van De Kuip gekeken totdat er een telefoontje binnenkwam van een paar Hagenezen die toch binnen waren gekomen in andere vakken. Daarop besloten we (mannetje of 10) om het nogmaals te proberen en inderdaad kwamen we het stadion binnen! We zijn toen helemaal doorgelopen richting het uitvak en daarnaast tussen de Feyenooiters in het vak gaan zitten. Balen dat we niet in het uitvak konden gaan zitten want de sfeer zat er daar goed in, mede omdat Juve toen met 0-1 voor stond.

Toen Pierre van Hooijdonk de gelijkmaker binnenschoot (vrije trap) leek het er even op dat het los zou gaan want het vak waar we in zaten stormde massaal op het uitvak af maar het viel uiteindelijk wel mee. We werd de Italiaanse vlag achter ons in brand gestoken en dan is het moeilijk om gewoon te blijven zitten en toe te kijken!!

We waren ondertussen al gespot door de lokale men in blue en uitgebreid gefilmd. Na afloop heel even blijven zitten en toen naar het uitvak gelopen waar we al snel enkele bekende Italianen en wat Hagenezen ontdekten. Toen naar de uitgang van het uitvak gelopen waar we na enig overleg met de aanwezige ME mochten wachten tot iedereen naar buiten kwam. Dat was eigenlijk het mooiste moment van de avond want de Italianen vonden het top dat we er waren en met Alé Den Haag werd massal aangeheven: kippevel !!! Zelfs de enkele Feyenooiters die er bij stonden hadden respect voor ons Hagenezen dat we er waren!

Na de Italianen te hebben uitgezwaaid, liepen we naar de auto's terug waar bleek dat Rotterdamse junks hun slag hadden geslagen: een ruit van één van de auto's was ingeslagen en de radio gejat.

Al met al was het voor ons nog een redelijk geslaagde avond al liep het voor het grootste deel van de Hagenezen minder goed af.

Forza Juve!!!!Bus 1 Onze bus werd voorbij delft klemgereden door 4 ME busjes 4 motors en 3 recherche wagens en we werden bij een parkeerplaats omsingeld door ME.
Aangezien wij een stel italianen bij ons hadden die 1600 km gereisd hadden baalden wij dus.
Na druk positief onderhandelen werd er door de hoofdpief gezegd : 'jullie mogen rijden (het was toen 20:30) en gaan naar de kuip met begeleiding.'
Alleen ik zag het al aankomen: de eerst volgende afslag: hop eraf en zeer veel ME, alles afgezet en hop terug naar den haag.
Wij stopten en meteen weer de bus omsingeld en werd de chauffeur gevorderd om de politie te volgen.
Zodoende kwamen we terug in Den Haag.

Belachelijk dus en politie Rotterdam bedankt, want eerst meewerken en wij alles eraan doen om het goed te laten verlopen en dan ons zo naaien!
Helaas voor hen was er iemand van de media bij ons met een camera en wordt dit woensdag uitgezonden en dan wordt de band naar TV Rotterdam gestuurd.