support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 16-08-2002 15:50:00

'ADO Den Haag mag de supporters niet langer foppen'


'Den Haag wordt kampioen'. Dat is aan de vooravond van de nieuwe competitie de mening van een aantal prominente Hagenaars. De club heeft de hoogste begroting van de eerste divisie én de beste spelers.


door René Dons

 ADO Den Haag en de stad zijn aan een succes toe. Alleen kan de club zich volgens televisiepresentator Kees Jansma geen ongeregeldheden met supporters meer veroorloven: "Als het op de tribunes goed zit, gaat het op het veld ook goed".

DEN HAAG | De trainers Rinus Israel en Lex Schoenmaker weten wat hen dit seizoen bij ADO Den Haag te doen staat. Volgens de 'kenners' moet de club dit seizoen kampioen van de eerste divisie worden. Maandagavond begint voor de club uit het Zuiderpark het nieuwe seizoen met een thuisduel met FC Den Bosch. De degradant uit de eredivisie wordt tot één van de grote concurrenten in de strijd om de titel gerekend.

Televisiepresentator Kees Jansma: "ADO Den Haag speelt met het mes op de keel. Zowel de spelers als de supporters. Het móet dit seizoen in sportief opzicht gebeuren en daarin heb ik ook vertrouwen. ADO Den Haag zal tot aan het einde om de hoofdprijs meedoen. Ik heb een verhaal met Roy Stroeve gelezen en de ambitie loopt bij die jongen echt uit zijn oren".
"In de eerste divisie heeft een financiële verschuiving plaatsgevonden. De begroting van ADO Den Haag is ten opzichte van bijna alle andere clubs omhoog gegaan. Dat schept verplichtingen. Alleen kan de club zich geen ongeregeldheden met supporters veroorloven. Dat moeten de fans zich ook realiseren. Als het op de tribunes goed gaat, dan wordt er dit seizoen op het veld óók gepresteerd".

Didi Vathauer, elftalleider en sponsor: "We hebben deze week met de spelersgroep een golfclinic gehad en daar bleek dat de sfeer optimaal is. Over de kwaliteit van de groep heb ik mij nooit zorgen gemaakt. Om kampioen te worden heb je ook een beetje geluk nodig en niet te veel rode- en gele kaarten alsmede blessures. De bank kan dit seizoen wel eens bepalen wie er met de hoofdprijs van doorgaat".

RKC-trainer Martin Jol: "De jonge jongens zijn een jaartje ouder geworden, hebben dus meer ervaring. Tel daar de versterkingen die ADO Den Haag heeft gehaald bij op en de uitkomst is dat de ploeg veel sterker is geworden. ADO Den Haag moet wel direct promoveren, want de nacompetitie is een loterij, waarin de club de laatste jaren niet al te gelukkig is geweest".

Oud-bestuurslid Ton Smit: "Ik reken op een kampioenschap. ADO Den Haag heeft een goede spelersgroep, de hoogste begroting en een uitstekend management. Als de club lager dan de eerste plaats eindigt, dan heeft het in mijn ogen gefaald".

Willem II-trainer Mark Wotte rekent erop dat ADO Den Haag tot de laatste speeldag om de titel zal meedoen: "Het heeft zich met routiniers als Arjan van der Laan, Jeffrey van As en de talenten Roy Stroeve en Gijs Cales goed versterkt. De Hagenaars zullen echter concurrentie krijgen van Go Ahead Eagles en de drie clubs (Fortuna S, FC Den Bosch en Sparta), die vorig seizoen uit de eredivisie zijn gedegradeerd".

Harro Knijff van de stichting stadionontwikkeling: "ADO Den Haag maakt dit seizoen weer een stap voorwaarts en is één van de titelkandidaten. Ten opzichte van vorig seizoen heeft de club zich goed versterkt. Een sportief succes is welkom, want de club en de stad Den Haag zijn daar hard aan toe''.

Oud-voetballer Theo van der Burch is zoals gebruikelijk iets kritischer: "Ik ben al tevreden als ze net zo ver komen als vorig seizoen, want in de voorbereiding heb ik ADO Den Haag twee keer zien spelen en daar werd ik niet vrolijk van. De linksachterpositie is naar mijn idee nog steeds niet goed genoeg ingevuld en ook bij de zogenoemde versterkingen heb ik wat twijfels. Ik vraag mij af of de technisch verantwoordelijke mensen niet te veel naar namen hebben gekeken in plaats van naar de kwaliteiten die ADO Den Haag juist nodig heeft. Bij de club zal mij men wel negatief vinden, maar ik ben slechts een realist. Let maar op mijn woorden".

John Krupe, lid van verdienste: "Als je naar de financiën kijkt, dan moet ADO Den Haag kampioen worden. Het is de club met veruit de hoogste begroting. Ik heb de wedstrijd om de Residentie Cup tegen Bayer Leverkusen gezien, toen zag het spel van ADO Den Haag er aardig uit. Ik hoop alleen dat ze dit seizoen wat aanvallender zullen spelen, dan vorig jaar. Toen hebben we te weinig mooi voetbal gezien".

Technisch manager Rob Meppelink van RBC: "Gezien de versterkingen is ADO Den Haag een grote kanshebber voor de titel. Als je kijkt naar de concurrentie dan heeft ADO Den Haag het meest uitgebalanceerde elftal. Op bepaalde plaatsen is het elftal versterkt en spits Peter Hofstede lijkt de goede lijn van de nacompetitie door te trekken. De club smacht ook naar nieuw hoogtepunt".

Gemeenteraadslid Cock Jol: "Ook ik verwacht dat ADO Den Haag kampioen zal worden, Vorig seizoen was het al een redelijke ploeg. Deze zomer is er een aantal goede versterkingen bijgekomen. Arjan van der Laan en Jeffrey van As zijn prima aankopen. ADO Den Haag kan nu niet meer zeggen we gaan voor een periodetitel. De club moet nu kampioen worden. ADO Den Haag mag de supporters niet meer foppen".