Datum plaatsing: 31-10-2009 20:45:00

Foto's & verslag Heerenveen - ADO Den Haag :3-0

ADO kan geen vuist maken. ADO Den Haag wist ook dit jaar niet van sc Heerenveen te winnen. De Hagenaars moesten met een 3-0 nederlaag naar huis.

Trainer Raymond Atteveld moest noodgedwongen een ander elftal opstellen dan in de wedstrijd vorige week tegen Sparta.

Danny Buijs was  als gevolg van zijn gele kaart tegen Sparta geschorst. Pascal Bosschaart mocht vanavond de aanvoerdersband dragen en de plaats van de geblesseerde Ricky van den Bergh innemen en Levi Schwiebbe stond dit seizoen voor het eerst in het basiselftal.

De eerste helft was alles sc Heerenveen wat de klok sloeg. De nummer 17 van de eredivisie was voornamelijk op de helft van ADO Den Haag te vinden. De bezoekers, die overigens niet in het rood groene uitenue maar het geel groene thuistenue speelden hadden weinig in te brengen.

Een van de schaarse aanvallen op het friese doel werd niet benut. De voorzet van Vicento op Verhoek  in de 6e minuut werd door Brian Vanderbussche op de rand van het 16 meter gebied gesmoord.  Ondanks de (wederom) goed keepende Barry Diteweg (oudkeeper van Heerenveen) weet sc Heerenveen in de 21e minuut de stand op 1-0 te brengen door een doelpunt van  Roy Beerens.

ADO kwam daarna alleen op de helft van de tegenstander omdat er door Ditewig veel lange ballen werden gegeven.

In de 43 minuut was Pascal Bosschaart genoodzaakt een overtreding te maken die hem een gele kaart opleverde, op zich zou dat geen probleem zijn geweest als hij niet in de 13e minuut ook al een dubieuze gele kaart had gehad van scheidsrechter Braamhaar. Voor de aanvoerder van ADO Den Haag betekende dat dus rood.

Ook in de tweede helft had Heerenveen het meeste van het spel. Een kwartier na rust wisselde Atteveld Karim Soltani ten koste van Lex Immers. Nog geen minuut later verdubbelde Michal Papadopulos de score voor de thuisploeg.En daar bleef het niet bij, want In de 77e minuut komt de stand op 3-0 door weer een doelpunt van Michal Papadopulos. Die kon scoren na na een voorzet van Assaidi die Horvath te snel af was. Meteen na dit derde tegendoelpunt werd de niet sterk spelende Verhoek gewisseld voor Cornelisse. Trainer Jan de Jonge voelde zich nu al zo veilig dat hij de 'bejaarde' Sibon het veld inbracht ten koste van de maker van het tweede en derde doelpunt Papadopulos.

In de 87e minuut werd Milic, die bijna geen bal aangespeeld kreeg,  gewisseld voor Ignacio die in de slotfase van de wedstrijd nog de kans op een eretreffer had, maar ook dit was ADO niet gegund.

Het is aan Ditewig en het gebrek aan scherpte van Heerenveen te danken dat de eindstand niet groter uitpakte voor Heerenveen.

Na de wedstrijd waarin Den Haag maar 1 corner wist te verdienen restte de spelers en de uitsupporters van Den Haag niets anders dan zonder punten aan de lange terugreis beginnen.

Volgende week zondag om 14.30 uur wacht de zware thuiswedstrijd tegen PSV.

Statistieken:

25.000 toeschouwers

Opstellingen:

SC HEERENVEEN: Vandenbussche, Janmaat,  Bak Nielsen,Breuer,Popov,Losada, Vec,  Elm,Beerens (Väyrynen/51),Papadopulos  (Sibon/82),Assaidi (Elyounoussi/84)

ADO DEN HAAG: Ditewig, Ammi, Horváth, Derijck, L.Piqué, Immers (Soltani/60), Schwiebbe,Bosschaart, Verhoek    Cornelisse/78),Milic (Ignacio/87), Vicento

Gele kaart: Breuer (Heerenveen);  Bosschaart, Schwiebbe, Ditewig )ADO Den Haag)
Rood: Bosschaart (43/2xgeel)

Doelpunten:
1-0 Beerens (21)
2-0 Papadopulos (63)
3-0 Papadopulos (77)

Heerenveen - ADO Den Haag : Ook de kids van de ADOkids club hadden de verre reis naar het noorden gemaakt
Ook de kids van de ADOkids club hadden de verre reis naar het Noorden gemaakt

Heerenveen - ADO Den Haag : Zoals iedere thuiswedstrijd werdt ook nu weer It Fryske Folksliet gespeeld
Zoals iedere thuiswedstrijd werd ook nu weer It Fryske Folksliet gespeeld

Heerenveen - ADO Den Haag : ADO kan geen vuist maken

Heerenveen - ADO Den Haag : Wesley Verhoek krijgt en kans maar Vandenbussche voorkomt het doelpunt
Wesley Verhoek krijgt een kans maar Vandenbussche voorkomt het doelpunt

Heerenveen - ADO Den Haag : Lorenzo Pique in duel met Daryl Janmaat
Lorenzo Pique in duel met Daryl Janmaat

Bogdan Milic en een Heerenveenspeler zijn in een duel knoerthard met de hoofden tegen elkaar aangekomen

Pascal Bosschaart deed zijn uiterste best  op het middenveld. Helaas leverde hem dat uiteindelijk 2 gele kaarten op.

Heerenveen - ADO Den Haag : De "Bejaarde" Gerald Sibon mocht ook nog 10 minuutjes zijn kunstjes vertonen
De "bejaarde" Gerald Sibon mocht ook nog 10 minuutjes zijn kunstjes vertonen

Heerenveen - ADO Den Haag : De ingevallen Raily Ignacio kreeg nog in de slot minuur een kan op de eretreffer, maar ook deze bal ging er niet.
De ingevallen Raily Ignacio kreeg nog in de slotminuut een kans op de eretreffer, maar ook deze bal ging er niet in