Datum plaatsing: 25-10-2009 00:05:00

Verslag/foto's ADO - Sparta: kansenregen eindigt in deceptie

In een bloedstollende wedstrijd ging ADO Den Haag in het Forepark in blessuretijd onderuit tegen Sparta. De eindstand werd 2-3.

In het uitverkochte stadion moest de wedstrijd een kwartier later dan gepland beginnen doordat de confetti van de eerdere tifo actie met geen mogelijkheid van het veld te krijgen was.

In de opstelling had Atteveld een grote verandering aangebracht. Lorenzo Pique mocht als rechtsback aantreden en Ammi nam daardoor op de linksback positie plaats. Het is een raadsel waarom Atteveld niet 'gewoon' Bosschaart daar positioneert. Nu werd Ammi in de eerste helft compleet overlopen. In de tweede helft ruilde Atteveld de twee weer om. Waardoor Atteveld dus duidelijk aangeeft dat hij de rechtsback L Pique beter op linksback vindt spelen dan Bosshaart. Onbegrijpelijk en het pakte voor de ploeg ook slecht uit. De beide vleugelspitsen van Sparta vormden een plaag voor de verzwakte haagse vleugelverdediging. Waar Atteveld in de nabeschouwing meldde dat hij vond dat zijn spelers niet naar anderen moeten wijzen, zou de trainer er goed aan doen zijn eigen advies ter harte te nemen.

Dan nog over de wedstrijd.

Een knotsgekke avond werd het. Beide ploegen speelden vol op de winst en lieten daarbij enorme gaten op het middenveld en in de verdediging vallen. ADO werd met lange ballen steevast levensgevaarlijk en Sparta speelde op de counter en creeerde daarmee kans op kans. Het gaat tever om alle kansen te benoemen. In de eerste helft kreeg ADO een stuk of 6 opgelegde kansen om te scoren, Sparta kreeg er 3. Dat resulteerde uiteindelijk in een 2-2 ruststand. De 'jonkies' Vicento, Immers en in aanvallend opzicht Pique deden het prima en vormden de as van de ploeg.

In de tweede helft was het Sparta die vanuit de counter kans op kans kreeg. Nu kreeg Sparta zo'n 6 opgelegde kansen, maar ook ADO Den Haag wist op de lat te schieten en vond tot 3 keer toe een geweldige doelman van Sparta op haar weg. Ook Diteweg speelde een prima wedstrijd.

Uiteindelijk won Sparta dus weer in de laatste minuut, net als vorig jaar. En weer had het de haagse verdediging er voor nodig. Timothy de Rijck had de twijfelachtige eer bij alle tegendoelpunten een rol te spelen. Bij de 0-1 veranderde hij per ongeluk een schot van richting, bij de 1-2 werd hij door zijn benen geschoten en bij de 2-3 communiceerde hij op de lijn zo slecht met de teruglopende Diteweg dat de bal pardoes bij Falkenburg terechtkwam, die de eindstand op het bord schoot.

Toeschouwers:  14.390

Geel: Buijs, vd Bergh (ADO) Boakye (sparta)

ADO DEN HAAG: Ditewig,L.Piqué (Schwiebbe/90),Horváth,Derijck,Ammi, Immers (Bosschaart/76),Buijs,v.d.Bergh,Vicento (Verhoek/60),Milic,Soltani

SPARTA R'DAM:  eliga,Boakye,Adeleye, Viergever,Slijngard,Falkenburg,Rutjes, Strootman,Duplan,Denneboom (Bakens/ 90+4),Bodul (John/68)
 ADO Den Haag -Sparta Rotterdam

ADO Den Haag -Sparta Rotterdam Ricky van den Bergh mag het weer eens proberen
Ricky van den Bergh mag het weer eens proberen

ADO Den Haag -Sparta Rotterdam Lorenzo Pique speelde de eerste helft links- en de tweede helft rechts achter
Lorenzo Pique speelde de eerste helft links- en de tweede helft rechts achter

ADO Den Haag -Sparta Rotterdam Lex Immers tijdens een van de vele Haagse aanvallen op het Spartaanse goal
Lex Immers tijdens een van de vele Haagse aanvallen op het Spartaanse goal

ADO Den Haag -Sparta Rotterdam Danny Buis speelde heel 'scherp' en dat kostte hem een gele kaart
Danny Buis speelde heel 'scherp' en dat kostte hem een gele kaart

ADO Den Haag -Sparta Rotterdam Charlton Vicento maakt vlak voor rust de 2-2
Charlton Vicento maakt vlak voor rust de 2-2

ADO Den Haag -Sparta Rotterdam Denneboom in duel met Lorenzo Pique
Denneboom in duel met Lorenzo Pique

ADO Den Haag -Sparta Rotterdam Op miraculeuze wijze gaat ook deze bal er niet in

Op miraculeuze wijze gaat ook deze bal er niet in ADO Den Haag -Sparta Rotterdam

ADO Den Haag -Sparta Rotterdam En dit had dus net zo makkelijk een strafschop kunnen zijn