Datum plaatsing: 03-10-2009 21:50:00

Foto & verslag: ADO laat Groningen punt meenemen: 1-1

ADO Den Haag heeft in een open wedstrijd verzuimd drie punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

ADO Den Haag begon in de bijna vertrouwde basis met Pique en van Hese op de vleugels, vd Bergh op de bank en Bosschaart op het middenveld.
De wedstrijd speelde zich in stormachtige omstandigheden af in het Foreparkstadion af voor zo'n 11.000 toeschouwers. De mensen die wel op tijd binnen waren, zagen in de eerste helft weinig spektakel. In de vierde minuut had FC Groningen een kansje middels een kopkans in de vierde minuut, maar FC Groningen liet ADO overduidelijk het spel maken. ADO Den Haag had daar moeite mee. Met de wind tegen was er aan inzet weinig gebrek, maar de nauwkeurigheid liet aan beide kansen te wensen over. ADO kreeg twee kansjes middels geblokte schoten van Milic en Soltani, maar daar bleef het wel zo'n beetje bij. FC Groningen deed nog minder, maar wist wel op voorsprong te komen. In een snelle counter stapten Pique en van Hese verkeerd in, waardoor buitenspel opgeheven werd en FC Groningen keurig inschoot : 0-1.

ADO had geen antwoord, maar daar kwam in de tweede helft verandering in. Eindelijk koos Atteveld ervoor om Bosschaart op linksback te zetten en vd Bergh op zijn plek op het middenveld te zetten. De keuze had effect. ADO kwam verdedigend niet in de problemen en kreeg met de wind en het publiek mee de overhand op het duel. Vd Bergh speelde een prima wedstrijd. Daardoor kwam Soltani ook wat beter in het spel en de energieke Vicento (ingekomen voor Verhoek) zorgden voor een breed veld. Met Milic als aanspeelpunt in de spits, zag het er allemaal ineens prima uit.

Maar daar doelpunten leverde het niet op. Vd Bergh schoot weer eens schitterend op de lat uit een vrije trap. Vicento deed dat twee minuten later nog eens dunnetjes over. FC Groningen wankelde, maar capituleerde niet. Totdat een voorzet van de uitblinkende Immers voor de voeten kwam van Sankoh. Op onverklaarbare wijze liet hij de bal niet voor zich voorbij gaan, maar schoot de bal snoeihard in zijn eigen goal: 1-1.

Het was het signaal voor ADO om nog eens aan te zetten. En ADO kreeg kansen genoeg. De mooiste werd na knap voorzetten van Vicento door Soltani uitermate precies op de paal gewerkt. FC Groningen kon de hele tweede helft weinig meer dan toekijken. Toch kreeg het nog een kansje die het Forepark bijna deed verstommen. In de 84e minuut schoot Garcia hard in, maar raakte slechts het zijnet.

Een doelpunt had ook niet terecht geweest. ADO verdiende op basis van de hele wedstrijd drie punten, maar ook het ene punt  werd in het Forepark toegejuicht.Het spel was in de tweede helft prima. De inzet ook. En de punten die gaan verder vanzelf dit seizoen weer volgen.

Extra aandacht voor Ditewig, Bosschaart en Immers. Ditewig heeft zich haast achteloos staande gehouden in de afgelopen wedstrijden, komt zeker over en maakt het straks ongetwijfeld Atteveld moeilijk als Waterman en Zwinkels weer terug van hun blessures zijn. Bosschaart speelde zowel op het middenveld als op de linksbackpositie een heel goede wedstrijd. Toch was Immers de Man of the Match. Altijd aanspeelbaar, bijna niet van de bal te krijgen, opbouwend goed en zowel verdedigend als aanvallend nimmer verzakend. En met een half kapotte broek is overduidelijk de nieuwe 'Sexy Lexy' geboren!

Onder de vakken Q en R waren twee lcd schermen aangebracht

Het 'naar de grond koppen' wordt door de Groninger wel erg letterlijk genomen

De assistent van de Belgische bondscoach Dick Advocaat zat deze wedstrijd voor Derijck op de tribune

Milic werd weer bewaakt door twee verdedigers

Sankoh werkte een voorzet van Lex Immers verkeerd (maar goed voor ons) weg en schoot de bal in eigen goal. Een welkome gelijkmaker

De doelman van FC Groningen had de tweede helft zijn handen vol aan de aanvallen van ADO Den Haag

ADO DEN HAAG- FC GRONINGEN 1-1 (0-1)
0-1 Pedersen (33)
1-1 Sankoh (64/ed)

Arbiter: v.Boekel
Toeschouwers: 10.771