Datum plaatsing: 27-09-2009 17:15:00

Foto &Verslag: ADO verliest tegen Ajax met 3-0

ADO Den Haag heeft voor het eerst dit seizoen geen punten weten te pakken in een uitwedstrijd.

ADO Den Haag startte met een behoorlijk onervaren verdediging. Naast Kai van Hese op linksback, startte Lorenzo Pique als rechtsback.  Van de Bergh startte weer op de bank. Hese deed het deze wedstrijd heel aardig, maar blijft toch een zwakke schakel. Zowel opbouwend als fysiek komt hij nog tekort.

ADO Den Haag startte goed. Ajax zette wel druk maar kreeg geen grip op het goed gepositioneerde spel van ADO. En ADO kreeg zelf ook kansen. De belangrijkste kreeg het in de 15e minuut, toen Kai van Hese mooi meegaf op Soltani die opstoomde tot op de helft van Ajax en de bal aan Milic meegaf  die in het midden wegsprintte en de bal snoeihard in het goal schoot. Helaas voor ADO wist het Belgisch arbitraire trio de spelregels rondom buitenspel niet toe te passen. Milic -op een lijn met de verdediging- werd afgefloten, terwijl bij  twijfel ADO als aanvallende partij het voordeel van de twijfel had moeten krijgen.

Ajax schrok van de daadkracht van ADO en zetten een tandje bij. Met name Enoh solliciteerde naar een rode kaart door een aantal grove overtredingen die niets met voetbal te maken hadden. Uiteraard mekkerde ook Suarez als vanuits erop los, terwijl hij zelf toch behoorlijk uitdeelde. Toch kwam de 1-0 tien minuten later uit de lucht vallen. Kai van Hese verdedigde door het midden uit, waardoor de bal bij Demy de Zeeuw terecht kwam die met een hard schot Diteweg van buiten de 16 meter wist te verschalken.

Ook hierna wist ADO nog prima partij te bieden. Het liet de ruimtes klein en was met een aantal doorgekopte ballen van Milic geregeld dreigend. Lorenzo Pique kreeg nog de grootste kans. Van achter stoomde hij op en kreeg een vrije kans om in te schieten maar Stekelenburg redde bekwaam.

In de tweede helft leek ADO op dezelfde manier door te gaan als in de eerste helft. Soltani kreeg in de eerste minuut al een levensgrote kans om de gelijkmaker binnen te werken, maar andermaal goed optreden van de Ajaxgoalie verhinderde dat. Daarna raakte rustigjes aan de pijp leeg. ADO bleef naar voren voetballen, maar verloor langzamerhand de grip op het middenveld en dat zorgde voor vele kansen voor Ajax. Het bleef nog lang 1-0, maar in de 70-e minuut wist Ajax de wedstrijd dan te beslissen en de 2-0 in te schieten. Uiteindelijk viel in blessuretijd ook nog de 3-0, maar die was alleen voor de statistieken nog van belang.

Onze vaste fotograaf is op vakantie, maar Steve mailde ons vast wat foto's, bedankt daarvoor!

Zoals bekend geen uitsupporters (in het uitvak) weer eens dit jaar!