Haagsche Courant

Datum plaatsing: 20-09-1969 09:20:00

Half dozijn voor schotvaardig ADO

Holström met vier goals productief in Venlo.

VVV-ADO was een wedstrijd waain beide ploegen hun best deden, maar waarin VVV. zoals de Haagse doelpunten aantonen, zelfs in de kleinste kleinigheid niet was opgewassen tegen een merendeel kalm en tegelijk superieur spelend ADO.

Geen enkele werkelijke scoringskans heeft het duel tussen het Venlose VVV en het Haagse ADO voor de Venlonaren opgeleverd.

Ofschoon de ruim 3500 toeschouwers tijdens de eerst 25 minuten goed en gelijk opgaand voetbal zagen, waarbij, waarbij dit gevecht in de beginfase van de wedstrijd althans voor de Venlose toeschouwers model stond voor de herinneringen aan ontmoetingen in het verleden tussen beide teams in de eredivisie competitie, was het toch ADO dat vanaf de eerste minuut in dit beker duel anno 1969 overduidelijk liet blijken de enige klas ploeg te zijn.

Sterk aanvallend
Men zag een sterk aanvallendADO, waartegenover de Venlonaren een genzins zwakke verdediging stelden. VVV's aandacht voor het schoonhouden van het strafschopgebied leide er echter spoedig toe dat het Venlose voorhoedespel totaal werd verwaarloosd.

Haagsche druk
De hagenaars werden daardoor in staat gesteld de midden veldspelers in de aanval te betrekken. De Haagse druk, ontstaan door de versterking van de ADO voor hoede, was voor de dapper strijdende VVV-verdedigingslinie te Groot. Van af de 25e minuut van de wedstrijd was er dan ook van enigerlei noemendwaardige weerstand van VVV geensprake mee, nadat rechtsbuiten Korevaar met een kopbal de score had geopend (0-1). Linksbinnen Holström bracht de vijf daarop volgende minutten met drie doelpunten de stand op 0-4 en dit resultaat voden de Hagenaars voor de eerste helft welletjes.

Saai
Na rust werd het een saie vertoning. ADO bleek weer oppermachtig en beperkte zich VVV te beleten de midden lijn te passeren. NA 20 minutten hervatting braak Holström door na een terugspeelbal te hebben onderschept en hij maakte er 0-5 van. Nog niet genoeg, want in de laatste minuut, toen VVV dacht dat de strijd al gestreden was, deed aanvoerder Mansveld en nog een schapje boven op 0-6.