Datum plaatsing: 22-08-2009 20:45:00

Foto's & verslag: ADO Den Haag overklast Vitesse

ADO Den Haag heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. In Arnhem werd verbijsterend makkelijk met 1-3 gewonnen van Vitesse.

Atteveld had voor de wedstrijd nog behoorlijk wat verrassingen in petto. Milic kreeg (eindelijk) de kans voor de al maanden falende Powel. Maar de grootste verassing was de bankplek van Rick vd Bergh. Het blijft onduidelijk of hij (enigszins) geblesseerd was of dat het een tactische- of zelfs nog een disciplinaire maatregel was, maar Ricky moest met een plek op de bank genoegen nemen.

ADO Den Haag begon de wedstrijd prima en eigenlijk zoals het de afgelopen wedstrijden ook startte: vol inzet en met het vizier op winst. Vitesse startte twijfelend en zonder enig zelfvertrouwen en ADO buitte dat prima uit. Met de zelfbewuste Immers op het middenveld, wist ADO de slag daar te winnen en had het de mazzel bij de eerste kans direct te scoren. Milic wist in de 18e minuut de 0-1 te scoren en gaf de  200 meegereisde haagse fans een voorschot op een mooie avond.

Natuurlijk speelde ADO prima, maar Vitesse stelde er ook helemaal niets tegenover. De ploeg straalde niets uit, wist elkaar nauwelijks te vinden en zakte na de snelle 0-1 helemaal door het ijs. In de eerste helft maakte het nog enigszins aanspraak op een penalty na een vermeende lichte overtreding op Kolk, maar daar stonden enorme kansen van Soltani en -in de rebound- Verhoek tegenover. Vlak voor de rust besliste ADO de wedstrijd. Horvath kwam mee bij een corner en wist knap de 0-2 te scoren.

Na de rust was er de angst voor een revival van Vitesse, maar die was uiteindelijk nergens op gebaseerd. Vitesse speelde als los zand en wist elkaar niet te vinden. ADO speelde constant en met zelfvertrouwen en kreeg kans op kans om de score uit te bouwen. Het was aan de keeper van Vitesse te danken dat ADO de ploeg in Arnhem niet volledig voor schut zette. Soltani scoorde uit een rebound van Verhoek vervolgens de 0-3.  Toen Velthuizen dan ook wegens een blessure het veld moest ruimen, werd dan ook voor de Arnhemmers het ergste gevreesd. Het viel uiteindelijk mee.

De eindstand werd bepaald door Sprockel in de 89e minuut op 1-3. Dezelfde stand als in 1984-1985 en die toen ook op zonder enig probleem werd behaald. Toen in de Eerste Divisie, nu in de Eredivisie. En de 3 punten waren nu een stuk meer welkom als destijds.

Met de drie punten staat ADO Den Haag nu op een elfde plaats met 4 punten uit vier wedstrijden.  Als de wedstrijd tegen RKC volgende week ook gewonnen wordt, ziet de toekomst er ineens een stuk prettiger uit!

VITESSE - ADO DEN HAAG1-3 (0-2)
0-1 Milic (18)
0-2 Horváth (42)
0-3 Soltani (63)
1-3 Sprockel (89)

Arbiter: Pieter Vink

Toeschouwers: 13.583
Geel: Soltani,Ammi

VITESSE: Velthuizen (Room 68), v.d.Struijk,Sprockel,Drost,Jong-a-Pin, Claudemir,Molhoek (Büttner 46), Hofs, Stevanovic (Kaloglu/46),Kolk,Nilsson

ADO DEN HAAG: Ditewig,Ammi,Derijck, Horváth, Kum, Immers, Buijs, Bosschaart,Verhoek (Vicento 86), Milic (v.d.Bergh 78),Soltani (Powel/90+1)