Datum plaatsing: 09-08-2009 14:45:00

ADO verliest het hoofd in Venlo: 2-2

ADO Den Haag heeft zichzelf in zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen een slechte dienst bewezen. In het Haags Kwartier verloor eerst Soltani en daarna heel ADO zijn hoofd.

ADO Den Haag begon dus met nieuweling Diteweg in de goal die zich gedurende de wedstrijd ontpopte als een prima keeper. Verder waren er geen bijzonderheden in de opstelling.

De eerste helft was vooral spannend, maar niet al te goed. VVV was de meest aanvallende ploeg en ADO Den Haag probeerde met de ruimte die daardoor ontstond te reageren. En dat deed ADO Den Haag heel behoorlijk. In de eerste echte aanval van ADO in de 8e minuut, wist Verhoek direct mooi te scoren nadat Powel hem een prima assist gaf: 0-1.

VVV ging verder aandringen en de eerste grote en eigenlijk niet te missen kans kwam in de 12e minuut: Ahahaoui wist een mooie voorzet niet op waarde te waarderen en schoot de bal hard over.

ADO Den Haag liet zich verder terugdringen en wist niet meer aan de greep van VVV te ontkomen. In de 20e minuut kreeg oud-hagenees Calabro een mooie kopkans, die Diteweg prima wist te keren. Des te verassender was de wending die de wedstrijd kreeg doordat scheidsrechter Liesveld een makkelijke penalty gaf aan ADO na een overtreding van Calabro in het strafschopgebied. Ricky vd Bergh wist er wel raad mee en scoorde beheerst de 0-2.

Het was dus hopen op een appeltje - eitje voor ADO Den Haag, maar het tegendeel was waar. De zwakste schakel van ADO -niet voor het eerst Kai van Hese- verloor in de de 37e minuut de bal, Honda nam over en schoot ineens en snoeihard de 1-2 in. Daarna was het billenknijpen tot de rust, maar echte kansen bleven uit.

Na de rust kwam ADO met dezelfde spelers op het veld. Direct kreeg ADO grote kansen. In de 46e minuut schoot Ricky vd Bergh een vrije trap op de lat en horvath wist de rebound niet te benutten. Vier minuten later kreeg ADO weer een grote kans voor van de Bergh, nu met een kopbal.

In de 52e minuut werd Van Hese logischerwijs gewisseld voor Kum, die zijn linksbackpositie overnam.  De volgende kans was ook weer voor ADO. Nu wisten Powel en daarna Soltani met de rebound niet te scoren.

In de 61e minuut benadeelde Soltani zijn ploeg door zijn tweede onnodige kaart te pakken. In de eerste helft kreeg hij een onnodige kaart op het middenveld,maar vervolgens wist hij het nog gekker te maken door na te trappen op aanvoerder Lehman van VVV , nadat hij zelf dom balverlies had geleden.

In de 72e minuut maakte Atteveld duidelijk een eind aan de  laatste aanvallende intenties door ook Verhoek van het veld te halen en daarvoor Bosschaart in de plaats te brengen.

Alsof het vorig seizoen niet afgelopen was, was het direct in het Haags Kwartiertje raak. Terwijl VVV eigenlijk nauwelijks gevaarlijk was geweest, was de eerste echte kans van VVV direct raak. Diteweg wist de bal niet voor de lijn te pakken, waardoor de overtreding die daarop op Diteweg volgde niet bestraft hoefde te worden en het doelpunt dus telde. De televisiebeelden zullen het gelijk van de scheidsrechter moeten bevestigen, maar er was op zijn minst grote twijfel over deze cruciale beslissing. Atteveld haalde vervolgens ook nog eens Powel van het veld voor Milic.

En nog was de koek niet op. Ook van de Bergh kreeg in de 85e minuut nog een tweede gele kaart en dus mocht ADO met 9 man verder. En nadat de kruitwolken opgetrokken waren, werden er 7 (!) minuten extra tijd bijgetrokken waarin ADO Den Haag met hangen en wurgen stand wist te houden. Al met al het eerste competitiepunt van het seizoen dus, maar het had meer moeten en kunnen zijn. Door dit resultaat is ADO op de 13e plaats beland.

Onze fotograaf is op vakantie, mocht je een beetje goede kwaliteitsfoto's hebben, mail ze naar adofans@hotmail.com !

Verdediging: Ammi,Horváth; Derijck,v.Hese (52' Kum)

Middenveld: v.d.Bergh,Buijs,Immers,

Aanval: Verhoek (72' Bosschaart),Powel (80' Milic) ,Soltani