Datum plaatsing: 02-08-2009 17:30:00

ADO weet ondanks werklust niet te winnen

Hoewel ADO Den Haag vooral de tweede helft beter speelde en meer balbezit had, slaagde het team er niet in om de winst naar zich toe te trekken.

De allereerste wedstrijd van het seizoen werd deze zondagmiddag thuis tegen NAC gespeeld. De spelers van NAC hebben nog een wedstrijd van afgelopen donderdag in de benen, zij speelden uit  tegen Polonia Warschau in derde voorronde van de Europa League.

ADO Den Haag moest het zonder Powel stellen, die deze wedstrijd geschorst was. Verder stond Coutinho in het doel,  collega  Robert Zwinkels is langdurig geblesseerd en Boy Waterman was na een blessure nog niet fit genoeg. En zoals de laatste (oefen)wedstrijden gebruikelijk is zat keeperstrainer René Stam (44 jaar) daarom weer op de bank. Richard Knopper is tot de winterstop uitgeschakeld en Mitchel Piqué en Milic zijn nog herstellende van hun blessures.

Voor de wedstrijd werd er afscheid genomen van Rick Hoogendorp, Virgilio Teixeira,  Samir El Moussaoui, Hans Van der Haar en Ekrem Kaya.

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van de inmiddels vertrokken: Rick Hoogendorp, Teixeira, El Moussoui, Ekrem Kaya en Hans van der Haar

Het lijkt ADO Den Haag niet mee te mogen zitten...In de tweede minuut van de wedstrijd van vanmiddag ging Aleksandar Rankovic door zijn knie en moest het veld verlaten. Er wordt, volgens de eerste berichten, gevreesd voor een gescheurde knieband. Pascal Bosschaart kwam voor hem het veld in.

Coutino wist goed stand te houden tegen NAC die in het begin van de eerste helft niets van moeheid liet blijken. Maar na een half uur nam ADO Den Haag het langzaam maar zeker over van de club uit Breda. In de 32e minuut had Ricky v.d. Bergh de eerste kans van de wedstrijd om uit een vrije trap een doelpunt te verzilveren, helaas wist  keeper Ten Rouwelaar de bal uit het doel te houden. Even later was het Immers die de bal op de paal schoot. Een minuut later ging de bal er via een corner dan toch bijna in, maar ook daar zat Ten Rouwelaar goed bij. Ook toen er weer een corner werd gegeven en die goed benut leek te worden wist hij goed te redden. En zoals het dan vaak gaat, na al die kansen voor ADO Den Haag, had de tegenpartij er maar één nodig om een doelpunt te maken, na een verdedigingsfout van debutant Lorenzo Piqué die Lurling vrij had gelaten bracht dezelfde Lurling NAC in de 43e minuut op voorsprong.

Na de rust kwam Ammi voor Lorenzo Piqué het veld in. ADO Den Haag wist het goede spel van het laatste kwartier van de eerste helft vast te houden, meteen in de eerste menuut verschalkte Immers dan toch nog bijna keeper Ten Rouwelaar.
Het team was een stuk sterker dan NAC en had het meeste balbezit. Maar net zoals in de eerste helft kon ADO Den Haag de vele doelkansen maar niet benutten en NAC had weer aan één kans genoeg om de 0-2 op het scorebord te zetten, dit keer was het Amoa die zo door kon lopen en de bal achter Coutinho schoot.

Het zou zuur zijn als Den Haag niet beloond werd voor de enorme werklust die het ten toon spreidde en gelukkig kreeg het team dan ook loon naar werken. Net voor het Haags Kwartiertje scoorde Horvath de 1-2. ADO Den Haag ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas zat dat er niet meer in, ook niet toen Verhoek werd gewisseld voor de tweede debutant van de wedstrijd: Raily Ignacio.

Volgende week staat de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. ADO Den Haag speelt dan uit tegen VVV Venlo, die vandaag verrassend genoeg in Eindhoven 3-3 tegen PSV speelde.

Opstelling: ADO Den Haag:
Coutinho,L.Piqué (46. Ammi), Horvath, Rankovic (6. Bosschaart), v. hese, Buijs, v.d. Bergh, Derijck, Verhoek 84. Ignacio), Soltani, Immers

Opstelling NAC Breda:
Ten Rouwelaar, Fehér, Loran,  Zwaanswijk, De Graaf (78. Gorter), Schilder, Gilissen, Kwakman, Kolkka, Lurlung (90. Reuser), Lurling

Gele kaarten: Kwakman, Fehér, de Graaf (NAC)

eredivisie ADO Den Haag NAC Breda

Voor Aleksandar Rankovic duurde de eerste wedstrijd nog geen 2 minuten.

Drie NAC spelers kregen een gele kaart maar het hadden er meer kunnen en moeten zijn.

Ten Rouwelaar hield keer op keer ...

..zijn goal schoon.

Dit was volgens de scheidsrechter van dienst: de heer Braamhaar geen overtreding