Datum plaatsing: 25-07-2009 20:45:00

ADO kan geen vuist maken tegen Litex Lovech: 0-4

Na een lange open dag konden de spelers van ADO Den Haag vandaag niet echt overtuigen in de laatste oefenwedstrijd tegen de Bulgaren.

Na de druk bezochte open dag stond de wedstrijd tegen Litex Lovech op het programma. Er waren zo'n 4000 mensen die als afsluiting van de open dag de wedstrijd bezochten, onder hen was ook oudtrainer van ADO Den Haag Rinus Israël.

Het doel werd wederom verdedigd door Christian van Wijngen, omdat de doelmannen Zwinkels, Waterman en Coutinho nog steeds geblesseerd zijn. En was René Stam dus weer de aangewezen persoon om op de reservebank plaats te nemen.

Verder is de ziekenboeg nog steeds gevuld met Knopper, Milic en Mitchel Piqué. Ammi is weer fit en dus mocht ook hij op de reservebank plaatsnemen. Ricky van den Bergh bekeek de wedstrijd, vanwege zijn schorsting van 3 oefenduels door zijn rode kaart tegen Valencia afgelopen woensdag, vanaf de tribune.

Bij Litex Lovech stond bij de opstellingslijst Stanislav Manolev als reserve opgesteld, maar omdat hij vanmiddag bij PSV getekend heeft, was hij niet van de partij.

Zoals in het programmaboekje van de wedstrijd te lezen is werd de club in 1923 opgericht als Chisarja. De hoogste klasse werd echter pas in 1994 bereikt. In 1996 degradeerde Lovech. Zakenman Gantsjev kocht de club op en gaf het de huidige naam: Litex Lovech. De spelers werden ontslagen en er werden betere spelers gehaald. De club werd met 10 punten voorsprong kampioen. Het was de eerste keer in de Bulgaarse voetbalhistorie dat een promovendus meteen kampioen werd in de hoogste klasse.

Litex zou behalve tegen ADO Den Haag nog twee oefenwedstrijden in Nederland spelen. Een wedstrijd tegen AGOVV ging niet door vanwege het slechte weer. Het tweede oefenduel was tegen De Graafschap, welke met 0-1 gewonnen werd door Litex.
ADO kan geen vuist maken tegen Litex Lovech

ADO Den Haag speelde vanavond in de nieuwe rood/groene uitshirts.

Litex begon in tegenstelling tot de spelers van ADO Den Haag, die er al een hele dag open dag op hadden zitten, fris aan de wedstrijd. Na twaalf minuten scoorde Francisco Da Silva, ook wel Doka genoemd, het eerste doelpunt voor Litex. Ruim tien minuten later werd de stand bijna verdubbeld, toen van Wijngen te ver uit het doel liep. Gelukkig liep dat nog goed af. Trainer Atteveld bracht in de 27e minuut al de eerste wissel in: Verhoek werd vervangen door Ignacio. Scheidsrechter Van Sichem drukte een stempel op de wedstrijd door drie gele kaarten in de wedstrijd te geven. De eerste was voor Danny Buijs vanwege het wegtrappen van de bal terwijl de wedstrijd stil lag. De wedstrijd kabbelde verder rustig door totdat Den Haag ruw wakker werd geschud toen Wilfried Niflore van Litex opeens voor het doel van Van Wijngen stond en de bal achter de doelman trapte.

Na de rust bracht Litex twee wissels in en ook Atteveld bracht een wissel in: Lorenzo Piqué werd vervangen door de lang geblesseerd geweest zijnde Ammi. In de 58e minuut schoot de maker van het tweede doelpunt, Wilfried Niflore, een wat onhandige bal richting het Haagse doel, de bal veranderde iets van richting, de Haagse doelman werd daardoor verrast en kon de bal uit zijn doel gaan vissen. Litex wisselde vrolijk verder, bijna het hele team werd gedurende de tweede helft gewisseld. Vlak voor het Haags kwartiertje moesten Horvath en Cornelisse het veld verlaten voor Kum en Powel en vijf minuten later werden Immers en Buijs vervangen door Bosschaart en Resodihardjo. De 0-4 was een ongelukkig doelpunt, Van Wijngem hij schopte hem helaas zelf in het doel nadat Diego Ferraresso de bal op zijn ploeggenoot Todorov tikte. De bal kwam op de voet van Van Wijngen terecht die hem helaas verkeerd wegwerkte.

Volgende week zondag gaat het seizoen echt beginnen. Om 14.30 uur speelde ADO Den Haag in eigen huis tegen NAC.

Statistieken:

Opstelling ADO Den Haag:

Van Wijngen,   Horváth (73. Kum), L. Piqué (46. Ammi), Van Hese, Rankovic (84. Schwiebbe), Buijs (80. Bosschaart), Cornelisse (73. Powel), Derijck, Verhoek (28. Ignacio), Soltani, Immers (80. Resodihardjo)

Opstelling Litex Lovech:

Golubovic,  Barthe (62. Petkov), Venkov (80. Diego); Nikolov, Sandrinho, Jelenkovic (55. S. Todorov),  Da Silva alias Doka (78. Zanev), Adriano Miranda (46. Yanev), Niflore (78. Milanov), Kishishev, Popov (46. Bodurov)

gele kaarten: Buijs, Immers, Derijck

Litex had zelfs uitsupporters meegenomen

Ook oud ADO Den Haag trainer Rinus Israel was aanwezig  in het Forepark

Atteveld was het overduidelijk niet eens met de leiding en dat mocht niet van de heer Van Sichem

De scheidsrechter vond het nodig de spelers op het volgende te wijzen: "ITS A FRIENDLY GAME"

Trainer Tsvetkov vond het vreemd dat  hij in de 91e minuut niet meer mocht wisselen