Datum plaatsing: 15-07-2009 22:10:00

ADO Den Haag wint oefenwedstrijd van FC Oss

De vijfde oefenwedstrijd op het terrein van Laakkwartier eindigde in een overwinning voor het team van Raymond Atteveld.

De laatste wedstrijd van de oefensessie op het terrein van Laakkwartier werd gehouden tegen eerste divisionist FC Oss, de club die per 1 juli van naam (Top Oss) veranderde.

Bij het team van FC Oss is  oud ADO speler Dirk Heesen, mister ADO Den Haag, momenteel assistent trainer. Hij zal gedurende dit seizoen de taak overnemen van hoofdtrainer Hans de Koning.

ADO Den Haag kampt nog steeds met veel geblesseerde spelers. Het ondertussen al bijna bekende rijtje van namen die daardoor niet meespeelden: Zwinkels (waarvan vandaag bekend werd dat hij een contract krijgt aangeboden t.e.m. 2012), Knopper, Ammi, Mitchel Piqué, Milic, Buijs (die vandaag voor twee jaar heeft bijgetekend)  en afgelopen week is Horvath door een blessure in de vorige oefenwedstrijd tegen Telstar in de ziekenboeg beland.
Trainer Raymond Atteveld lijkt al een beetje de contouren van het basiselftal in zijn hoofd te hebben. Hij wisselde tijdens de wedstrijd, die onder leding stond van scheidsrechter Wiedemeijer, slechts twee keer.

Binnen tien minuten kwam ADO al op voorsprong door een doelpunt van Powel na een mooie voorzet van Verhoek. Vier munten later verdubbelde Derijck de score. ADO Den Haag kreeg in de 26e minuut een penalty mee nadat Powel van achter getackeld werd. Powel verzilverde de strafschop zelf. FC Oss probeerde door goed spel de achterstand te verkleinen en dat lukte in de 34e minuut door een doelpunt van Geoffrey Galata.

Vlak na rust kreeg Derijck een grote kans om de score ver uit te bouwen, maar de bal belandde tegen de paal. Doelman Waterman werd in de 56e minuut gewisseld door Christian van Wijngen, die meteen in actie moest komen voor een corner die FC Oss nog moest nemen.

Door een ongelukkige terugkopbal op doelman Wilko de Vogt zorgde FC Oss-speler Melvis Kolf voor het vierde doelpunt  voor Den Haag. En het had zelfs nog 5-1 kunnen worden door de tweede  toegekende strafschop van de wedstrijd, maar Powel wist  deze  dit keer niet te benutten. In de 85e minuutmocht Cornelisse nog even het veld inkomen voor Verhoek. Toen het scorebord de 88e minuut van de wedstrijd vermeldde vond scheidsrechter Wiedemeijer het welletjes en floot de wedstrijd af.

Opstelling ADO Den Haag: Waterman (56. van Wijngen); Derijck, van Hese, Bosschaart, Lorenzo Piqué; Rankovic; Soltani; v.d. Bergh, Immers, Verhoek (85. Cornelisse), Powel ADO Den Haag wint oefenwedstrijd van FC Oss
De ongelukkige kopbal van Melvin Kolf die daarmee zijn eigen keeper verschalkte.