Datum plaatsing: 04-07-2009 19:50:00

ADO met de schrik vrij tegen FC Dordrecht

ADO Den Haag heeft in de 90e minuut de eer weten te reden in een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht.

ADO Den Haag moest het deze wedstrijd zonder Ricky v.d. Bergh, Danny Buijs en Bogdan Milic stellen, al deze spelers hadden last van wat lichte blessures. Verder ontbreken nog Ammi, Knopper, Piqué en Zwinkels vanwege hun langdurige blessures. De opnieuw van AZ gehuurde Boy Waterman begon meteen in de basis.

In de 41e minuut scoorde oud ADO Den Haag-speler John Verhoek na een verdedigingsfout de 0-1 voor FC Dordrecht.  Vlak daarna bracht trainer Atteveld Horvath het veld in ten koste van Kum.

Na de rust starte Atteveld met dezelfde selectie als in de eerste helft. Pas in de 56e minuut begon Atteveld de wissels in te brengen. Eerst kwam Coutinho voor Waterman in het veld een paar minuten daarna werden, op Horvath na, alle overige basisspelers tegelijk gewisseld.

In de 72e minuut scoorde Vicento de gelijkmaker en toen iedereen zich al verzoend had met een remise wist Cornelisse toch nog de winnende treffer uit een fraaie vrije trap te maken.

Het Haagse team gaat komende week op de Veluwe  op trainingskamp. De volgende oefenwedstrijd is zaterdag 11 juli om 14.00 uur  tegen Telstar, wederom op het terrein van Laakkwartier.

Statistieken:
Toeschouwers ca. 2400

Basiselftal: Waterman (56.Coutinho), Kum (43. Horvath), Derijck, Bosschaart,  van Hese Rankovic, Lorenzo Piqué, Soltani, Verhoek, Immers, Powel

Wissels in de 61e minuut: Resodihardjo, Schwiebbe, de Geer, Ignacio, Cornelisse, Gielisse, Vicento, Koksal, v.d. Ree

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg, van Muyen, Breinburg, Versluis, Kuipers, Sequeira, Delanoy, Coster, Verhoek, Van der Sloot, Kalisse.

Gedurende de wedstrijd werden als wissels ingebracht: Shew-Atjon, Van de Corput, Plat, Houdoe, Pauletta, Brard, Westerduin ,Zeefuik.

Oefenwedstrijd ADO Den Haag - FC  Dordrecht

Atteveld sprak tijdens een drinkpauze zijn ongenoegen uit over de beslissingen van het arbitrale trio.

Charlton Vincento weet een kwartier nadat  hij is ingevallen ADO op gelijke hoogte te brengen met Dordrecht

In de slotseconden weet Yuri Cornelisse met een fraaie vrije trap de Haagse eer te reden