Datum plaatsing: 27-06-2009 18:05:00

ADO Den Haag boekt ruime winst op Laakkwartier

ADO Den Haag heeft haar eerste oefenwedstrijd bij en tegen HVV Laakkwartier met 0-7 gewonnen. Bij rust was de stand al 0-6.

Zoals altijd bij de oefensessies van ADO Den Haag op het terrein van Laakkwartier was het  een drukte van belang. Ruim 2800  toeschouwers volgden de eerste oefenwedstrijd van ADO Den Haag tegen Laakkwartier. Onder hen waren o.a. Robert Zwinkels, Richard Knopper, Lex Immers (lichte liesblessure), Ahmed Ammi en  Mitchell Piqué. Zij volgden de wedstrijd vanaf de tribune.

Trainer Atteveld besloot om voor elke helft van de wedstrijd een ander team op te stellen, met uitzondering van Christian van Wijngen die de gehele wedstrijd het doel verdedigde. Van Wijngen verliet Strijen om voor het beloftenelftal van ADO Den Haag uit te komen, maar door de langdurige blessure van Robert Zwinkels en ziekte van Coutinho startte hij deze wedstrijd al in de basis. Oud-keeper en keeperstrainer René Stam zat als reserve op de bank.

In de eerste helft wist Ricky van den Berg in de eerste 10 minuten drie maal het doel te vinden. Twee van zijn doelpunten kwamen voort uit voorzetten van Bogdan Milic.

Wesley Verhoek scoorde in de 14e minuut de 0-4 en een kwartier later scoorde hij ook  de 0-5. Door een doelpunt van Bogdan Milic, na een assist van Verhoek, werd de rust met 0-6 ingegaan.

Na de rust kwam het tweede elftal in het veld. Een verdere uitbouw van de score liet lang op zich wachten, maar een half uur na rust  zette  Charlton Vicento na een voorzet van Raily Ignacio dan toch de 0-7 op het scorebord.

De volgende oefenwedstrijd zal aanstaande dinsdag om 19.30 uur op het complex  van Laakkwartier worden gespeeld tegen Team VVCS.

Opstelling eerste helft: Van Wijngen, Kum, Horvath, Rankovic, Bosschaart, van Hese, Soltani Buijs, Verhoek, Milic v.d. Bergh

Opstelling tweede helft: Van Wijngen, Powel, Resodihardjo, Schwiebbe, de Geer, Ignacio, Derijck, Vincento, Cornelisse, Koksal (80. van Ree),  Gielisse (80. Lorenzo Piqué)