AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 24-05-2009 12:20:00

Santy Hulst breekt middenvoetsbeentje

Door DENNIS JANSEN

PARAMARIBO - Santy Hulst heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken. De jonge aanvaller van ADO Den Haag kwam in de oefenwedstrijd met WBC (1-1) vrijdagavond verkeerd terecht, waarna vandaag in het Academisch ziekenhuis in Paramaribo een breuk in het vijfde beentje werd geconstateerd.

Hulst verblijft met ADO Den Haag in Suriname waar het tijdens een tiendaagse trip twee wedstrijden voetbalt en trainingsclinics geeft.

Hulst moet tot maandag wachten op gips. “In het weekend gipsen ze niet, zodat ik pas maandagochtend om zeven uur aan de beurt ben,” aldus de pechvogel. Hulst, die bij de Haagse voetbalclub onlangs een eenjarig contract tekende, viel de tweede helft in. ADO Den Haag leidde toen tegen de Surinaamse kampioen met 1-0 door een vroeg doelpunt van Berry Powel. WBC maakte in het tweede bedrijf gelijk. Vijf minuten in de tweede helft sloeg voor Hulst het noodlot toe. “Ik kwam verkeerd terecht en voelde meteen dat het niet lekker zat.”

Toch speelde de aanvaller het duel ‘gewoon’ uit. “Maar na de wedstrijd kreeg ik steeds meer last en vannacht heb ik amper kunnen slapen. Vanmorgen was mijn voet hele dik, zodat we naar het ziekenhuis zijn gegaan,” aldus Hulst die waarschijnlijk in Suriname blijft en dan zaterdag 30 mei met de hele groep terugkeert. ADO Den Haag speelt zondag de tweede wedstrijd van de Suriname-trip. In het André Kamperveen Stadion in Paramaribo komt de ploeg van trainer Raymond Atteveld in actie tegen het nationale elftal.