Datum plaatsing: 19-11-2004 23:30:00

Verslag en foto`s Roda-ADO Den Haag Teleurstelling overheerst in Kerkrade

ADO Den Haag heeft een unieke gelegenheid laten liggen om voor het eerst sinds 1973 drie punten mee te nemen uit Kerkrade. ADO Den Haag kreeg door middel van Polak en den Ouden twee 100% kansen om de 0-2 te maken.

De goal bleef uit en in een 'alles of niets' poging van Roda JC wisten de gastheren zowaar nog te scoren: 1-1. Vantevoren had ADO voor de uitslag getekend. Nu stapten beide ploegen teleurgesteld van het veld.

ADO Den Haag begon de wedstrijd met dezelfde opstelling als tegen RBC: Swerts als rechtsback, Saeijs op het middenveld en Bodde als middenvelder. Roda begon sterk en zette ADO Den Haag behoorlijk onder druk, zonder overigens tot grote kansen te komen. Naarmate de eerste helft verstreek kreeg ADO Den Haag meer grip op het duel.
Bij Roda namen de zorgen en de zenuwen toe. Het publiek begon te morren en ADO werd steeds zelfverzekerder.

Nadat den Ouden en Polak tot drie keer toe enorme kansen op de openingstreffer misten, was het in de 41e minuut wel raak: Roda verdediger Brouwens liet zich makkelijk door den Ouden opzij zetten en den Ouden scoorde beheerst 0-1. Roda kreeg in de eerste helft maar één kans: Bodor kwam vrij voor de keeper te staan, maar het mislukte lobje miste kracht en richting en ging naast.

In de tweede helft zakte ADO steeds verder terug. Roda begon te drukken en ADO wist de bal niet meer in de ploeg te houden. De verdediging van ADO had de zaken redelijk onder controle. Roda werd nauwelijks gevaarlijk, maar ADO kwam niet meer van zijn helft af.
Polak had in de 66e minuut de grootste kans om het duel te beslissen. Net als tegen RBC zette Smith vanaf de rechterkant voor, Den Ouden liet lopen en Polak kon de bal twee meter voor het goal vrij intikken. Blijkbaar schrok hij zo van de kans dat hij de bal hoog over schoot.

In het laatste kwartier stuurde Vloet zijn vijfde aanvaller het veld op: Vicelic ,die vorig jaar nog drie keer tegen ADO scoorde, viel in en in een alles of niets poging kreeg Sergio in de 86e minuut de bal in de 16 meter aangespeeld. Hij dacht niet na en joeg de bal knap in het goal: 1-1.
Koné speelde een dramatische wedstrijd, maar hij had Roda zelfs nog drie punten kunnen bezorgen. Op dezelfde plek als Sergio kreeg hij de bal in de voeten. Gelukkig voor ADO Den Haag schoot hij de bal zowat het stadion uit.

De wedstrijd eindigde dus in een 1-1. Voor beide kampen reden voor teleurstelling. ADO heeft zeldzaam de kans om met drie punten uit Kerkrade te vertrekken en Roda had een overwinning nodig om de gemoederen weer enigszins tot rust te brengen. Voor ADO betekende het in ieder geval het elfde punt in deze competitie. Vorig jaar haalde de ploeg tot de winterstop maar tien punten. Het lijkt dus rustig aan de goede kant op te gaan!

Opstelling Roda JC
Vladan Kujovic (SEM) Ger Senden Roel Brouwers 46' Boldizsár Bödör (HON) 71' Predrag Filipovic (SEM) Edrissa Sonko (GAM) 58' Sérgio (BRA) Gregoor van Dijk Kevin van Dessel (C) (BEL) Arouna Koné (IVO) Cristiano (BRA) 1-1