Datum plaatsing: 28-11-2004 23:25:00

Verslag en foto`s ADO Den haag Willem II Onnodig verlies ADO Den Haag

Nadat Den Haag de afgelopen weken de opgaande lijn had ingeslagen, was de wedstrijd tegen Willem II de uitgelezen kans om die opgaande lijn door te zetten. De statistieken echter spraken in het nadeel van Den Haag, want Den Haag nog nooit thuis van Willem II weten te winnen.

De beste resultaten waren ooit gelijke spelen zowel in de thuis- als in de uitwedstrijden. De wedstrijd was goed 30 seconden oud toen Den Haag al de eerste vrije trap even buiten de middencirkel kon nemen. Als dit een voorbode van het te vertonen spel dan zou het een weinig attractieve wedstrijd worden. Maar er werd door beide partijen aardig gevoetbald, alhoewel er wel behoorlijk wat overtredingen werden begaan, met name van de kant van Willem II. Echter een idiote overtreding van Youssef El-Akchaoui, hij stapte expres boven op zijn al op de grond liggende tegenstander, diep in de tweede helft had hem rood kunnen kosten. Scheidsrechter van Hilst was mild en gaf alleen een vrije trap tegen.

De eerste 30 minuten vertoonde Den Haag ook het spel wat ze in de voorgaande wedstrijden aan de dag hadden gelegd. Goed voetbal, leuke combinaties en aanvallend spel. Sjaak Polak had net als de voorgaande wedstrijd tegen Roda het vizier niet op scherp staan. In de 5e minuut had hij de kans op de 1-0, maar schoot de bal hoog over. In de 9e minuut werd een doelkans van Den Ouden door een Willem II-er met de hand in het strafschopgebied beroerd, hetgeen reglementair betekent: een penalty. Alles wat Den Haag lief heeft rekende al op de 1-0, maar Den Ouden peerde de bal HOOG over. Den Haag kreeg ook nog een corner mee, maar ook hier kwam geen doelkans uit.

In de 20e minuut kwam Den Haag goed weg toen Willem II de bal via de onderkant van de lat net niet in het doel van Dorus de Vries zag gaan. Drie minuten later was Dorus weer in beeld vanwege de spontane krampaanval die hij in zijn rechterbeen had. Na een behandeling van verzorger Govert de Kramer kon hij de wedstrijd normaal uitspelen. De ondertussen warmlopende Arjan van der Kaay kon weer op de bank plaatsvinden. Binnen het half uur moest Savreeda, die al een aantal keren onderuit was gegleden (oorzaak zijn schoeisel?) zijn plaatsje afstaan aan Daniel Rijaard. In de 31e minuut knalde Tommy van der Leegte van een meter of 30 afstand snoeihard op de goal, maar de uit 's Gravenzande afkomstige Oscar Moens wist de bal te pareren. Daarna zakte het spel van Den Haag in, waardoor Willem II de betere kansen kreeg. Hetgeen resulteerde in de 0-1 door Kevin Bobson, die de bal simpel van Jamie Smith kon afpakken, die zich om onbegrijpelijke redenen als verdediger opwierp. De rest van de verdediging van Den Haag liet Bobson zijn gang gaan. Het laatste kwartier van Den Haag zakte de ploeg nog verder in, wat tot resultaat had dat het affluiten van de eerste helft van scheids Van der Hilst alleen maar tot opluchting leidde bij de Haagse aanhang.

De tweede helft begon net als de eerste helft. Den Haag had weer even het betere van de wedstrijd, maar ook dit keer miste Polak, tragisch voor hem (want hij wil zo graag, en wie niet, slagen bij Den Haag), een doelkans. In de 50e minuut was er de eerder genoemde overtreding van El-Akchaoui, die zeer waarschijnlijk wel weer door Hugo Borst zondagavond laat naar voren gehaald zal worden.

In de 55e minuut haalt Oscar Moens Jamie Smith in het strafschopgebied onderuit, waarop Van Hilst wederom naar de penaltystip wijst. Ditmaal was het Sjaak Polak die de penalty nam (Den Ouden durfde niet meer?), maar hij schoot te zacht en te laag in, waardoor de bal een makkelijke prooi voor de doelverdediger was.

In de 76e minuut bracht Adelaar wat vers bloed in de aanval door ten koste van Polak Stroeve in het veld te brengen. In de 85e minuut mocht ook Platvoet nog een keer invallen om de laatste 5 minuten en 4 minuten blessuretijd te vullen. Maar ook hij kon geen potten breken.

Na de wedstrijd kon men maar tot één conclusie komen: ADO Den Haag had onnodig verloren.

Met de zware uitwedstrijden tegen AZ en NAC en de thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor de boeg, zou het voor Den Haag een mirakel zijn als men nog voor de winterstop punten weet te scoren. Alhoewel Den Haag al in het verleden heeft aangetoond tegen topclubs goed te spelen en tegen tobclups te gemakkelijk willen spelen en zich al rijk te rekenen.

Wellicht kan men in de winterstop van de opbrengst van de Jubleum DVD, waarvan er na de wedstrijd dozen vol werden verkocht , één of meerdere spelers halen die de club kwalitatief kunnen verbeteren.