Datum plaatsing: 19-12-2004 23:20:00

Knappe zege ADO Den Haag op Feyenoord

ADO Den Haag had de laatste weken aangetoond redelijk te kunnen voetballen, maar telkens was men niet in staat geweest om punten te pakken. Dat zou vanmiddag dan maar moeten gebeuren tegen Feyenoord. Bij de club uit Rotterdam Zuid draait het niet helemaal en de club had een zware week achter de rug met de topper tegen PSV en de uitwedstrijd tregen Basel.

Om de Canal+ abonnees te plezieren was de wedstrijd door de KNVB gepland om 12:30 uur. Ondanks dat tijdstip was het Zuiderparkstadion gevuld met ruim 8000 bezoekers die graag wilden zien wat hun club tegen de tobbende club uit Rotterdam kon presteren.

De eerste helft was krap twee minuten oud toen door een verdedigingsfout Sjaak Polak Gerard den Ouden op maat kon bedienen en deze de bal snoeihard achter Patrick Lodewijks kon knallen. Dit had tot resultaat dat het hele Zuiderpark gek werd want zo'n vroege voorsprong is natuurlijk ideaal om de wedstrijd uit te spelen. Feyenoord 'moest nu wel komen' waardoor er dan hopenlijk wat meer gaatjes in de verdediging zouden vallen. Ruud Gullit greep na 8 minuten al in door de zeer slecht spelende Saïdi te wisselen voor de jeugdige Zuiverloon.
De eerste helft was een vermakelijke pot voetbal. Zowel Den Haag als Feyenoord kregen wat kansen, maar de zuiverheid bij het afmaken van de doelpunten ontbrak. Vooral bij Feyenoord stond het vizier niet op scherp. Daar werden enkele opgelegde kansen nageschoten of konden makkelijk door Dorus de Vries worden gestopt. In de rust was Ono in de kleedkamer achtergebleven. De Japanner was afgelopen nacht vader geworden van een dochter en had zijn bed nog niet gezien. Voor hem kwam Magrão in het veld. De hele wedstrijd door was Gill Swerts bezig om in positieve zin te laten zien dat hij eigenlijk bij Feyenoord had moeten blijven spelen, maar dat het men het daar verkeerd had gezien door hem te verhuren aan Den Haag. Swerts werkte en ploeterde het hele veld door en was samen met Tommie van der Leegte en Geert den Ouden en Grujic de drijvende kracht achter het elftal. Den Haag gaf in de tweede helft weinig tot geen kansen weg en opvallend was ook dat Adelaar tot de laatste minuut met hetzelfde elftal speelde als waarmee hij de wedstrijd begon. Alleen Ferrie Bodde incasseerde in deze wedstrijd, aan Haagse kant, een gele kaart omdat 'vriend' Luinge vond dat hij er iets te hard was ingegaan. Het tweede doelpunt dat in de 64e minuut was ook weer een resultaat van het samenwerkingsverband tussen Polak en Den Ouden. Gaf in de eerste helft Polak Den Ouden de voorzet, nu was het andersom. De kans werd geboden omdat de Feyenoord verdediging wederom stond te klungelen en Den Haag ditmaal wel scherp was en de bal wederom achter Patrick Lodewijks kon prikken. Deze opsteker zorgde er zelfs voor dat het Haags kwartiertje geheel en al vergeten werd door Middennoord, die wel weer wat uren aan huisvlijt had besteed door spandoeken te maken waarin kenbaar werd gemaakt dat de KNVB naar hun inzien het niet helemaal juist had met het zwaar bestraffen van Den Haag.
Den Haag sluit door deze winst de eerste helft van de competitie positief af en kan hierdoor met een gerust hart de winterstop in. In het trainingskamp in Turkije zal Den Haag zich voorbereiden op de tweede helft van de competitie en zich wellicht net zoals voorgaande jaren versterken met enkele nieuwe spelers die er mede voor moeten zorgen dat Den Haag zich dit jaar weer 'veilig' speelt.

Doelpunten: Geert Den Ouden (2) Sjaak Polak (64)
Arbiter: R. Luinge