Datum plaatsing: 20-02-2005 23:05:00

verslag en foto`s ADO Den Haag neemt sportieve wraak op Vitesse

ADO Den Haag heeft een mooie overwinning gehaald tegen Vitesse. Eerder dit jaar werd nog met 0-4 in eigen huis verloren van de talentvolle ploeg uit Arnhem.

De Hagenezen bleken weer over een goede mentaliteit te beschikken: tot twee keer toe werd een achterstand weggewerkt en in het Haags Kwartiertje maakte ADO het karwei af. Door de winst van de Graafschap is ADO nog niet veilig, maar het heeft de druk van het winnen nu bij NEC neergelegd. En daar zullen ze in Arnhem weer niet rouwig om zijn.

Vitesse begon de wedstrijd goed. Het was fel en alert en overklaste bij tijd en wijle de haagse formatie. In de twinstigste minuut leidde dat tot de terechte 1-0 door een doelpunt van Theo Jansen.
Hij schoot vanaf 30 meter schitterend de 1-0 in. Vitesse had de kans om het karwei te klaren, maar aan het eind van de eerste helft kwam ADO ietwat verassend op 1-1 door Geert den Ouden.

In de tweede helft pakte ADO Den Haag op waar ze gebleven waren. Vitesse verzwakte en ADO kreeg kansen. Toch kwam ADO weer op achterstand door het vijfde doelpunt van Theo Jansen tegen ADO Den Haag dit seizoen: 2-1.

Geert den Ouden maakte vlak daarop ook zijn tweede van de wedstrijd. De spits is niet al te populair bj de haagse fans, maar is met voorsprong de topscorer van Den Haag en verdient meer krediet.
ADO Den Haag rook bloed en zette door. En met resultaat: Stroeve maakte zijn naam als goalgetter weer waar en schoot beheerst de 2-3 in. In het Haags Kwartiertje maakte van der Gun het kwartet vol: 2-4.

Gelukkig zag scheidsrechter Blom goed dat Frankel met een schwalbe nog probeerde een penalty te versieren. Vorig jaar trapte de scheidsrechter nog in het trucje van Rink en het had nog slecht kunnen aflopen, zeker omdat Glusevic in de blessuretijd nog de 3-4 wist te scoren.

Met de thuiswedstrijden tegen Utrecht en Heerenveen in het verschiet, komt de 13e plek in zicht. Zeker als ADO Den Haag als collectief zo goed kan blijven spelen.

Doen we zo ons best om van ons slechte imago af te komen, gaat Dorus er zó bij staan....