Datum plaatsing: 26-09-2004 20:15:00

Verslag en Foto`s Scheidsrechter geeft 3 punten aan FC Utrecht

ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht met 2-0 verloren. Scheidsrechter Wegereef speelde een hoofdrol: hij zorgde er persoonlijke voor dat FC Utrecht 2x tot scoren kon komen.

Zowel Saeijs, Saavedra en Grujic begonnen in de basis en ADO begon de wedstrijd redelijk. FC Utrecht startte wat afwachtend zodat ADO Den Haag goed mee kon spelen. Dat resulteerde in de 5e minuut in een goede mogelijkheid. Op de rand van het strafschopgebied kreeg ADO een vrije trap. JP Saeijs schoot de bal laag en hard in, maar de bal kon niet echt voor gevaar zorgen.

Daarna nam FC Utrecht geleidelijk het initiatief over. In de 15e minuut kreeg van der Haar een grote kans om de score te openen, maar dorus de Vries wist het schot van de vrijstaande spits prima te keren. Echt aantrekkelijk was het duel niet. De verdediging van Den Haag greep geregeld (te) hard in en dat resulteerde in 4 gele kaarten voor de rust voor de gehele haagse verdediging.
Stroeve had later nog een klein kansje, maar de eerste helft leverde voor beide partijen weinig echte kansen op.

In de 42e minuut maakte Douglas een opzichtige schwalbe, maar scheidsrechter Wegereef trapte erin en gaf Saavedra een gele kaart. Het was nog zuurder dat FC Utrecht met de vrije trap die deze 'overtreding' opleverde de 1-0 wist te maken.
FC Utrecht ging daardoor met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging Wegereef direct weer in de fout. Een Utrechtse speler mocht in het starfschopgebied met zijn hand de bal naar hans van der Haar passen. Deze nam het kadootje gretig in ontvangst: 2-0.
Het haagse verzet was daardoor definitief gebroken en FC Utrecht had uiteindelijk een makkelijke middag. Utrecht verdiende de overwinning op basis van het speloverwicht en de kansjes, maar zonder scheidsrechter Wegereef was het 0-0 gebleven.
* Toeschouwers: 18.000

* Scheidsrechter: Wegereef
* Opstellingen:

Utrecht:
René Ponk , Tim Cornelisse ,Alje Schut (66, Keller) , David di Tommaso (FRA), Étienne Shew-Atjon, Jean-Paul de Jong (C), Stefaan Tanghe (BEL), Joost Broerse, Darl Douglas, Hans van de Haar (70, Somers), Dave van den Bergh (85, Leitoe)
ADO Den Haag:
Dorus de Vries Youssef El Akchaoui Jan Paul Saeijs Alberto Saavedra (SPA) Spira Grujic (SEM)(75, Rijaard) Gill Swerts (BEL) Tom van der Leegte (C) Sjaak Polak Roy Stroeve (80, Bodde) Geert den Ouden (46, Smith) Cedric van der Gun
Gele kaarten: Joost Broerse 5' (FCU) Spira Grujic 9' (ADO) Tom van der Leegte 10'(ADO) Jan Paul Saeijs 24' (ADO) Tim Cornelisse 34' (FCU) Alberto Saavedra (SPA) 40'(ADO)

De Vries test de paal uit onder toezicht van een Scheveningse vlag(!?)