Datum plaatsing: 15-02-2004 14:20:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Feyenoord 2-2

ADO HOUDT FEYENOORD OP GELIJKSPEL ADO Den Haag heeft in de laatste thuiswedstrijd tegen een topploeg weten te stunten. Tegen het Rotterdamse Feyenoord werd met 2-2 gelijk gespeeld. Voor de Hagenaars scoorden Romeo Castelen en Cedric van der Gun de doelpunten.

Feyenoord deed via Van Persie en Buffel iets terug. Christian Gyan kreeg bij Feyenoord in de eerste helft een rode kaart.

Vooraf wist iedereen het zeker. ALS ADO Den Haag een kans zou hebben om te stunten tegen een topploeg, dan was het vandaag tegen Feyenoord. De Rotterdammers verkeren de laatste weken in een mindere periode en de Hagenaars hadden net met de winst tegen FC Groningen een flinke morele opkikker gehad. Jan-Paul Saeijs maakte zijn rentree in de basis na een lange periode van blessureleed. Met een redelijk vol stadion en een goede sfeer begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Vrij kort na het eerste fluitsignaal had ADO Den Haag al een kans toen Romeo Castelen een steekpass op Roy Stroeve speelde. De aanvallende middenvelder ging daarbij het duel aan met doelman Lodewijks, en raakte deze daarbij. Aangeslagen ging de doelman verder, maar niet lang daarna werd hij al gewisseld voor Edwin Zoetebier. Voor Zoetebier was dit de uitgelezen kans om de trainer te overtuigen van zijn kunnen. Niet lang na zijn entree moest Zoetebier zich echter al gewonnen geven. Romeo Castelen ontving een sublieme pass van Alberto Saavedra, en ging alleen op het doel af. Zonder enige twijfel liet Castelen zien waarom Feyenoord de laatste dagen zeer geïnteresseerd was in zijn diensten. Met een geplaatst schot zette hij zijn ploeg op voorsprong. ADO Den Haag ging goed door en verraste vriend en vijand door zonder schroom de betere ploeg te zijn. Via Simons en Stroeve kreeg de ploeg van Lex Schoenmaker kansen op meer treffers. Pas na ruim een half uur spelen kreeg Feyenoord een eerste kans. Bij een vrije trap van Robin van Persie maakte Dorus de Vries een klein foutje. Dirk Kuyt was attent bij het missertje van de doelman, maar schoot net over. Even later verstomde het gejuich in het Zuiderpark, toen de continu uitgefloten Robin van Persie uit het niets zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Feyenoord kon slechts even genieten van deze opsteker, want enkele minuten later werd Christian Gyan van het veld gestuurd toen hij Romeo Castelen fors onderuit haalde. Evenals de andere topclubs Ajax en PSV incasseerde Feyenoord dus ook een rode kaart in het Zuiderpark. Toch ging Feyenoord als morele winnaar de rust in. Luttele seconden voor scheidsrechter Van Hulten affloot scoorde Thomas Buffel de 1-2 voor Feyenoord. Bij een corner kreeg de Belg de bal bij toeval voor z’n voeten en wist hij te scoren.

In de rust werd er door het Haagse publiek afscheid genomen van de inmiddels vertrokken Dennis den Turk, Gijs Cales, Arjan van der Laan en Maurice Verberne. Onder luid applaus kregen zij een laatste bedankje voor de bewezen diensten. Feyenoord-trainer Bert van Marwijk had er in de rust voor gekozen om de voorsprong te gaan verdedigen. Aanvaller Ebi Smolarek werd naar de kant gehaald en vervangen door verdediger Peter van den Berg. ADO Den Haag ging echter nog beter van start als dat er in de eerste helft werd gespeeld. Feyenoord werd teruggedrongen op eigen helft en begon de countertactiek te gaan hanteren. Via Romeo Castelen kreeg ADO Den Haag na 20 minuten in de tweede helft opnieuw een goede kans. De kleine spits kwam goed achter zijn man vandaan en ontving een fraaie pass. Oog in oog met doelman Zoetebier zag Castelen zijn schot gepareerd worden. Jan-Paul Saeijs had zijn rentree kunnen bekronen met een doelpunt toen hij van afstand op het doel schoot. Alsof hij nooit weggeweest was speelde Saeijs een uitstekende partij, maar opnieuw bleek Edwin Zoetebier echter niet te verrassen. Met de inmiddels ingevallen Rik Platvoet probeerde Lex Schoenmaker de gelijkmaker te forceren. ADO Den Haag kreeg kans op kans, maar slaagde er niet in te scoren. Zo kopte Platvoet naast en miste Stroeve een goede schotkans. Halverwege het Haagse Kwartiertje viel de gelijkmaker dan toch. Cedric van der Gun ontving aan de linkerkant van het veld de bal. Met een schitterende curve plaatste hij de bal in de lange hoek achter doelman Zoetebier. De stunt leek geleverd. Toch kreeg ADO Den Haag zelfs nog kansen op de overwinning. Met name Romeo Castelen was nog een keer dichtbij. Uiteindelijk stokte de teller op 2-2 en kon ADO Den Haag met opgeheven hoofd het veld verlaten. Dat het uiteindelijk won van een Feyenoord met 9 spelers (invaller Snoyle ging met een blessure aan de schouder in de slotfase van het veld) deed daar niets aan af.

Robert Al

UITSLAG: ADO Den Haag – Feyenoord 2-2 (1-2)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Dorus de Vries, Daniël Rijaard, Alberto Saavedra, Jan-Paul Saeijs, Youssef El Akchaoui, Kazuyuki Toda (Rik Platvoet, 61’), Romeo Castelen, Tommie van der Leegte, Regillio Simons (Leonardo dos Santos, 76’), Roy Stroeve, Cedric van der Gun

DOELPUNTEN: 1-0 Castelen (19’), 1-1 Van Persie (38’), 1-2 Buffel (45’), 2-2 Van der Gun (83’)

GELE KAARTEN: Saavedra, Toda, Saeijs (ADO DH), Buffel, Van Persie (Feyenoord)

RODE KAARTEN: Gyan (Feyenoord, 39’)

SCHEIDSRECHTER: Van Hulten

TOESCHOUWERS: 9.000 (opgave teletekst)

DATUM: 15-FEBRUARI-2004

Romeo Castelen, daags voor de wedstrijd: een flirt met Feyenoord

Jan-Paul Saeijs, na lang blessureleed terug in de basis. En hoe !

Terwijl cheerleader Sheila Lex Schoenmaker de taktiek nog even uitlegt
wacht ze op haar interview voor Studio Sport

Dick Advocaat was aanwezig

Net als voormalig speler Robin Koers

en de Haagse Willem II-trainer André Wetzel

Oh ja, en natuurlijk de Feyenoord-fans

Peter Hofstede, we will never forget you !

Onderstaande foto`s met dank aan MARKLA

Bij de skateboardbaan in het Zuiderpark was men zeer kunstzinnig bezig geweest met spuitbussen

Na lang blessureleed was Jan-Paul Saeijs er weer vanaf het begin bij

Ook Dorus de Vries was weer helemaal fit.

Feyenoord begon fel

Maar Den haag was scherp in de verdediging

Simons was iets te hard doorgegaan op Lodewijks en had hem geblesseerd

Patrick Lodewijks kan na 19 minuten "vissen"

Want Romeo Castelen heeft de voorzet van "Viva" Saavedra onberispelijk ingetikt.

Christian Gyan geeft Castelen zijn eerste tik

Lodewijks is te geblesseerd om door te spelen, na een half uur komt Zoetebier er in.

Christian Gyan heeft Castelen zijn tweede tik gegeven

En (de zeer slecht leidende) scheidsrechter de heer Van Hulten geeft hem direct rood!!

Eindelijk kon er afscheid genomen worden van Dennis den Turk, Arjan van den Laan, Gijs Cales en Maurice Verberne

Het gedrag van Robin van Persie leidde zowel in als buiten het veld tot irritaties

Van der Gun heeft zo juist de verdiende 2-2 gescoord

De meegereisde Rotterdamse supporters waren daarna redelijk stil.

Castelen krijgt nog een kans maar Zoetebier weet hem te stoppen

Thomas Buffel en Jan Paul Saeijs hebben het in de blessuretijd nog even met elkaar aan de stok