Datum plaatsing: 07-12-2003 14:15:00

Verslag en foto`s Feyenoord - ADO Den Haag 4-1

FEYENOORD MAATJE TE GROOT VOOR ADO DEN HAAG
Ook de derde topclub van Nederland heeft ADO Den Haag relatief gemakkelijk aan de kant gezet. In de Rotterdamse Kuip kwam ADO Den Haag nog wel op een 0-1 voorsprong, maar liet Feyenoord de wedstrijd nog voor rust kantelen tot 2-1.

Na de thee wisten de Rotterdammers opnieuw tweemaal te scoren.

Ondersteund door zo’n 1.500 supporters uit Den Haag maakte ADO Den Haag haar rentree in de Rotterdamse Kuip. De laatste maal dat de Hagenaars daar speelden was in het seizoen 1998-1999 toen ADO Den Haag voor de Amstelcup door Feyenoord diep in de verlenging werd uitgeschakeld. Trainer Lex Schoenmaker had zijn team op twee plaatsen gewijzigd. Aanvaller Peter Hofstede was aan de kant gehouden vanwege het tactische concept. In het doel was echter de opvallendste wissel te noteren. Roland Jansen maakte de afgelopen tijd iets te veel foutjes, waardoor Dorus de Vries zijn debuut in de Eredivisie mocht maken. De voormalige doelman van Jong Oranje moest al vroeg in de wedstrijd zijn kunsten vertonen en deed dat met verve. Zo pareerde hij enkele behoorlijke kansen van Feyenoord (schoten van Buffel en Pardo). Na een klein kwartier spelen nam ADO Den Haag brutaal de leiding in de Kuip. Een afgeslagen corner werd door ADO Den Haag tactisch opnieuw in het spel gebracht. De voorzet van Gijs Cales werd uiteindelijk door Cedric van der Gun in het doel gekopt. Zo’n 10 minuten later moest ADO Den Haag de gelijkmaker echter alweer incasseren. Dorus de Vries was kansloos op een goede kopbal van Robin van Persie. Door het goede keeperswerk van De Vries dacht ADO Den Haag met een gelijke stand de rust te gaan halen, ware het niet dat Kees van Wonderen een voorzet van Van Persie op slag van rust achter de doelman wist te werken.

Vrijwel direct na het begin van de tweede helft wist Feyenoord opnieuw te scoren. Wederom was het het Rotterdamse troetelkind Robin van Persie die de treffer op zijn naam kreeg. Dorus de Vries was kansloos op de rake kopbal van de aanvaller. Met enkele wissels probeerde Lex Schoenmaker nog wat nieuw elan in het team te brengen. Leonardo en Roy Stroeve kwamen in het veld voor Gijs Cales en Marcel Pronk. Via de twee nieuwelingen kreeg ADO Den Haag zowaar direct een kans, maar dit leidde niet tot een treffer. Op basis van de hoeveelheid kansen zou die treffer ook niet verdiend zijn geweest. Feyenoord profiteerde daarop optimaal van een overtreding van de Hagenaars. Een vrije trap werd heel snel genomen, terwijl de Hagenaars nog druk bezig waren de defensie te organiseren. Sebastian Pardo schoot de bal uiteindelijk achter Dorus de Vries. Tegen het einde van de wedstrijd probeerde ADO Den Haag, met inmiddels Arjan van der Laan in het team, nog wat aan te vallen. Daarbij kreeg de ploeg van Lex Schoenmaker nog wel enkele kansen via Ferrie Bodde en Arjan van der Laan, maar de 4-1 stand kwam nauwelijks meer in gevaar.

Robert Al

UITSLAG: Feyenoord – ADO Den Haag 4-1 (2-1)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Dorus de Vries, Kofi Mensah, Robert van Boxel, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferrie Bodde, Romeo Castelen, Tommie van der Leegte (Arjan van der Laan, 74’), Cedric van der Gun, Marcel Pronk (Roy Stroeve, 55’), Gijs Cales (Leonardo, 55’)

DOELPUNTEN: 0-1 Van der Gun (13’), 1-1 Van Persie (23’), 2-1 Van Wonderen (45’), 3-1 Van Persie (46’), Pardo (57’)

GELE KAARTEN: Lurling (Feyenoord), Bodde, Van der Leegte, Van der Gun (ADO DH)

SCHEIDSRECHTER: R. Luinge

TOESCHOUWERS: 40.800

DATUM: 07-DECEMBER-2003