Datum plaatsing: 23-11-2003 14:10:00

Verslag en Foto`s FC Twente - ADO Den Haag 4-0

FC TWENTE MAKKELIJK LANGS ADO DEN HAAG

FC Twente heeft haar thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag eenvoudig in winst weten om te zetten. In het eigen Arke-stadion werd de promovendus op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Zowel voor als na rust scoorde FC Twente 2 maal. ADO Den Haag kwam niet verder dan enkele kleine kansen voor het doel van Cees Pauwe.

Vooraf leek het erop dat ADO Den Haag best wel eens kansen zou kunnen hebben tegen FC Twente. De Tukkers hadden immers net als ADO Den Haag de meest gepasseerde verdediging, en ook het team van René Vandereijcken draaide niet al te best. Toch werd de hoop van ADO al snel de grond in geboord. Al na vier minuten spelen zette Niemeijer zijn ploeg op een 1-0 voorsprong toen hij een kopbal via de binnenkant van de paal achter Jansen deed belanden. De aanvallende ambities van FC Twente bleven daarna de boventoon voeren. ADO Den Haag kwam nauwelijks aan aanvallen toe en zag Twente zelfs na 13 minuten al op een 2-0 voorsprong komen. De net van een blessure teruggekomen Blaise N’Kufo plaatste een volley vanaf de rand van het strafschopgebied hard tegen de touwen. Pas na een half uur spelen kreeg ADO Den Haag een van de spaarzame kansen. Een combinatie tussen Tommie van der Leegte, Roy Stroeve en Peter Hofstede resulteerde uiteindelijk in een schot van Stroeve wat maar net voorlangs ging. FC Twente nam hierna het spel weer over en zag een vrije trap van Scheveninger Sjaak Polak via de handen van Roland Jansen naast het doel verdwijnen. Diezelfde Jansen was even later attent bij een kopbal van Collins John. Op slag van rust moest Jansen ook nog eenmaal gestrekt bij een vrije trap van Adil Ramzi.

De gastheren gingen in de tweede helft vrolijk door met aanvallen. De ploeg die voor een groot deel bestaat uit voormalige PSV’ers kwam wederom via Niemeijer gevaarlijk in de buurt van het doel van Roland Jansen. Ditmaal was Jansen echter de betere in het onderlinge duel. Niet veel later kreeg ADO Den Haag weer een kans. Opnieuw was het Roy Stroeve die alleen voor doelman Paauwe verscheen, maar opnieuw wist de aanvallende middenvelder niet tot scoren te komen. Naarmate de tweede helft vorderde vervloog bij ADO Den Haag langzaam de hoop om nog te kunnen stunten in Enschede. Op het moment dat Lex Schoenmaker zijn laatste wissels inbracht om nog aanvallender te gaan spelen was het helemaal gedaan met ADO Den Haag. Leonardo en Arjan van der Laan hadden nog geen stap in het veld gezet of N’Kufo scoorde zijn tweede doelpunt van de middag. FC Twente vond het op dat moment wel genoeg en probeerde alleen nog met enkele fraaie doelpogingen (schot N’Kufo op de buitenkant van de paal) en individuele hoogstandjes (lobje Ghakokidze centimeters naast) het publiek te vermaken. ADO Den Haag wist alleen nog via een kopbal van Peter Hofstede bijna tot scoren te komen, maar de pogingen om met hoge ballen spits Hofstede te bereiken mislukten jammerlijk. In de laatste minuut mocht FC Twente nog een penalty nemen toen Kofi Mensah een overtreding in het strafschopgebied maakte. Sjaak Polak faalde niet vanaf elf meter en bracht de eindstand op 4-0.

Robert Al

UITSLAG: FC Twente – ADO Den Haag 4-0 (2-0)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Kofi Mensah, Michael Ros (Robert van Boxel, 57’), Jeffrey van As, Youssef el-Akchaoui, Ferrie Bodde, Romeo Castelen, Tommie van der Leegte, Peter Hofstede, Roy Stroeve (Arjan van der Laan, 62’), Gijs Cales (Leonardo dos Santos, 62’)

DOELPUNTEN: 1-0 Niemeijer (4’), 2-0 N’Kufo (13’), 3-0 N’Kufo (63’), 4-0 Polak (90’, pen)