Datum plaatsing: 25-10-2003 14:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - NAC Breda 1-1

NAC IN SLOTFASE NAAST ADO DEN HAAG

Lange tijd leek ADO Den Haag de eerste thuiszege van het seizoen te gaan behalen, maar in de 91e minuut maakte NAC alsnog de 1-1 gelijkmaker en voorkwam daarmee een Haags feestje. Namens ADO Den Haag scoorde Gijs Cales de enige treffer.

Met de komst van NAC in het Zuiderpark betekende dit dat Ali Boussaboun na jaren weer een wedstrijd in Den Haag mocht spelen. Daarentegen stonden bij ADO Den Haag Jeffrey van As en Kofi Mensah met een NAC-verleden in de basis. ADO Den Haag kon opnieuw niet over de sterkste opstelling beschikken, want ditmaal moest Cedric van der Gun verstek laten gaan. Zijn plaats werd ingenomen door Roy Stroeve. Vroeg in de wedstrijd leek NAC een penalty te moeten krijgen toen Robert van Boxel een tackle op Johan Elmander inzette, terwijl beiden zich in het strafschopgebied begaven. Scheidsrechter Wegereef oordeelde echter in het voordeel van ADO Den Haag. Niet veel later had NAC de openingstreffer kunnen scoren toen Nourdin Boukhari een corner op het doel kopte. Roland Jansen bracht in eerste instantie redding, en kon ook in de scrimmage die daarop volgede de baas over de bal blijven. Bij de eerste de beste goede aanval van ADO Den Haag leverde dit prompt een doelpunt op. Tommie van der Leegte wist met een gave tackle de bal op de middellijn te onderscheppen en zag Gijs Cales vrij staan. Een snelle pass van Van der Leegte was de inleiding voor Cales om vrij op het doel af te gaan. Invaller doelman Gino Coutinho was kansloos op de inzet van de linksbuiten. Zijn collega doelman Roland Jansen hield ADO Den Haag menig maal op de been. Zo pareerde de doelman onder andere een schot van Orlando Engelaar. Aan de andere kant kreeg ADO Den Haag nog enkele kansen. Zo kwam Cales opnieuw vrij te staan, maar zijn pass op Peter Hofstede werd verkeerd begrepen. De blonde spits kreeg enkele minuten later de kans om de miscommunicatie goed te maken. De lange pass die de spits ontving van Robert van Boxel werd verkeerd behandeld door de defensie van NAC, waarop Hofstede zijn kans schoon zag. Doelman Coutinho wist echter te redden.

In de tweede helft maakte Ali Boussaboun aan de zijde van NAC zijn entree in het veld. Na een kwartier spelen maakte ook ADO Den Haag trainer Rinus Israël gebruik van de mogelijkheid om te wisselen. Roy Stroeve maakte plaats voor Arjan van der Laan. De wissel was noodzakelijk om het balbezit te behouden, want NAC voorde langzaam maar zeker de druk op de Hagenaars op. Het eerste teken hiervan was een kopbal van Johan Elmander die op het dak van het Haagse doel belandde. Een hard schot van Stefano Seedorf werd niet veel later door Roland Jansen naast gewerkt. Met de komst van Daniël Rijaard voor de zeer tegenvallende Leonardo dos Santos werd wat meer verdedigende kwaliteit ingebracht. ADO Den Haag trachtte via de counter aan een tweede treffer te komen, maar hoopte vooral dat NAC de gelijkmaker niet zou scoren. Gijs Cales had bijna zijn tweede doelpunt van de avond kunnen scoren toen hij opnieuw oog in oog met doelman Coutinho kwam te staan, maar ditmaal werd zijn schot gestopt. Terwijl de assistent scheidsrechter langs de lijn de 3 extra minuten van de blessuretijd aankondigde gebeurde toch waar iedereen bang voor was. Een hoge bal voor het Haagse doel werd door Rob Penders onder doelman Roland Jansen doorgekopt, waarop het vak met supporters van NAC ontplofte.

Robert Al

UITSLAG: ADO Den Haag – NAC Breda 1-1 (1-0)

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Kofi Mensah (Michael Ros, 78’), Robert van Boxel, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferrie Bodde, Leonardo dos Santos (Daniël Rijaard, 69’), Tommie van der Leegte, Peter Hofstede, Roy Stroeve (Arjan van der Laan, 45’), Gijs Cales

DOELPUNTEN: 1-0 Cales (20’), 1-1 Penders (90+1’)

GELE KAARTEN: Mensah, Van der Leegte (ADO Den Haag), Elmander (NAC Breda)

Jansen pakt weer een goede bal

90 minuten keept hij goed, een klein foutje en het kost 2 punten