16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 01-10-2005 09:55:00

ADO Den Haag vecht zich langs RKC

ADO Den Haag heeft zich zaterdagavond weer eens van de goede kant laten zien. Net zoals de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen speelde ADO een goede wedstrijd. De gasten, die tot voor kort nog geen wedstrijd hadden verloren, leden nu hun tweede nederlaag op rij.

Het voetbal dat Den Haag aan de dag legde was niet het mooiste en het fraaiste, veel combinaties liepen mis, maar was wel effectief. Beide teams hadden in het begin van de wedstrijd kans op een doelpunt, maar Den Haag wist in de persoon van Geert den Ouden na 15 minuten de 1-0 in te tikken. De score had na 20 minuten op 2-0 kunnen en moeten staan, maar de door scheidsrechter Haverkort aan Den Haag toegekende penalty wist Jan Paul Saeijs niet te benutten. Het vreemde was dat voor het nemen van de strafschop Saeijs en Den Ouden even onmin hadden wie de penalty zou nemen. Door de gemiste strafschop moest Den Haag meer werken dan noodzakelijk om een tegenscore te voorkomen, hetgeen niet lukte want Van der Haar wist in de 38e minuut de 1-1 te scoren. De RKC-speler beging in de 42e minuut een overtreding op Elia en kreeg nadat Haverkort lang had laten doorspelen, omdat hij voordeel zag voor Den Haag, alsnog zijn 2e gele kaart en dus rood en mocht vroegtijdig gaan douchen.

De tweede helft begon met iets wat leek op een gemeenschappelijke douchepartij op het veld, aangezien het water met bakken uit de hemel kwam. Een aantal spelers van RKC lieten nogal lang op zich wachten, waardoor de tweede helft enkele minuten later begon dan de bedoeling was. In de tweede helft kwam Den Haag mede door de man meer situatie beter in het spel. Vooral de hardwerkende Elia en de goedspelende Saavedra en Kolkka vielen in positieve zin op. Na een situatie voor het doel van RKC-doelman Rob van Dijk, waarbij een RKC-verdediger de bal tot hoekschop wilde verwerken, had hij Stroeve over het hoofd gezien en die kon de 2-1 op het scorebord zetten. Een ander positief punt was dat Bodde na afgelopen week in de bekerwedstrijd tegen SHO was ingevallen, nu ook in deze wedstrijd mocht invallen. De wedstrijd was er één die voor neutraal publiek aantrekkelijk was, maar de gemiddelde Hagenees heeft zijn hart vastgehouden en geduimd dat men niet in de laatste minuten de gelijkmaker om de oren kreeg, hetgeen gelukkig niet gebeurde. Opvallend is dat Den Haag weer tegen een 'topclub' goed weet te spelen. Net als tegen Heerenveen en tegen de club uit de hoofdstad wisten ze punten te pakken. Waar ze tegen andere gelijkwaardige clubs, lees Willem II en Heracles, punten verliezen. De volgende wedstrijd is in verband met de WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal pas op 16 oktober uit tegen Vitesse.
1-0 Den Ouden (15)
1-1 v.d.Haar (38)
2-1 Stroeve (57)

Arbiter: Haverkort
Toeschouwers: 6.413
Geel: Rankovic (ADO Den Haag) v.Haaren, Zuiverloon (RKC waalwijk) Rood: v.Diemen (42/2xg) (RKC waalwijk)

Bijz.: v.Dijk stopt penalty Saeijs (19)