Datum plaatsing: 23-07-2005 09:20:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag verliest van Stormvogels/Telstar

Na een weekje trainingskamp op de Veluwe was ADO Den Haag weer terug op Haagse bodem. Zaterdagmiddag was wederom een eerste divisieclub de sparring partner voor ADO Den Haag. Na FC Dordrecht en FC Zwolle was het nu Stormvogels.

ADO Den Haag had zich vrijdaglaat nog versterkt met Aleksandar Rankovic. De nieuweling speelde vanaf de eerste minuut mee op het middenveld. Of het nu aan de trainingsactiviteit van de afgelopen week lag of aan het ontbreken van een aantal geblesseerde spelers: waaronder Mols, Verhoek, maar de wedstrijd begon met een zwak ADO Den Haag en een sterk Telstar. Hetgeen al in de eerste minuten van de wedstrijd bijna resulteerde in een doelpunt voor de gasten uit Velsen. De oud-Telstar en huidige Den haag keeper Dorus de Vries wist de aanval netjes te stoppen.

Dit had een signaal kunnen en moeten zijn voor ADO Den Haag, maar Den Haag liet de Velsenaren het spel dicteren. Heel brutaal kwamen de gasten in de twintigste minuut op 1-0 door Junqueira en tien minuten later was Bruin de gelukkige door zijn ploeg op 0-2 voorsprong te brengen, vooral bij het tweede doelpunt ging Jan Paul Saeijs niet geheel en al vrij-uit. Hetgeen ook aanleiding was voor Frans Adelaar om hem te wisselen voor Alberto Saveedra. Ondertussen had Geert den Ouden weliswaar de 1-2 ingetikt, maar dat was meer geluk dan wijsheid, want Geert stond een straatlengte buiten spel. Echter de assistent scheidsrechter van dienst had dit niet gezien. De eerste helft bloedde daarna dood en leverde verder geen spectaculaire beelden meer op.

De tweede helft begon Den Haag in dezelfde opstelling als waarin het de eerste helft had afgesloten. Na een domme overtreding van de verdediging van Stormvogels Telstar kon scheidsrechter Makkelie niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Waarna Geert den Ouden onberispelijk de 2-2 intikte. Wie dacht dat Den Haag zich daarna hervonden had en door zou stoten kwam van een koude kermis thuis. Juist de gasten uit Noord Holland gingen vrolijk verder en wist in de 64e minuut wederom op een voorsprong te komen. In het begin van het Haags Kwartiertje ging Rankovic in het strafschopgebied onderuit en ook in deze valpartij zag scheidsrechter Makkelie een penalty. Wederom was het de beurt aan Geert den Ouden om deze te benutten. Dus nogmaals een gelijke stand. Daarna gingen de gasten koel verder met hun spelletje en wisten brutaal op 3-4 te komen. Gedurende de tweede helft was er nog een akkefietje tussen Geert den Ouden en ja hoor daar is ie weer Michel Salden. Dat deze speler in de eerste divisie blijft spelen heeft voornamelijk te maken met het feit dat hij naast een redelijke voetballer een heel vervelend mannetje is.
Voor de neutrale voetbalsupporter was het een leuke wedstrijd, voor de ruim 2000 overwegend Haagse supporters was het dat niet. De tientallen supporters van stormvogels/Telstar, die overigens gewoon zonder problemen tussen het Haagse publiek zaten, gingen echter met een tevreden gevoel naar huis.

Woensdagavond kan de club van Frans Adelaar zich revancheren door tegen het Engelse Wolverhampton Wanderers om 19.30 uur in hetzelfde theater.

oefenwedstrijd ADO Den Haag  Telstar
Nieuweling Aleksandar Rankovic deed direct vanaf het begin mee
Net als Jan-Paul Saijes, die overigens het hem aangeboden nieuwe contract nog niet heeft getekend
Stormvogels/Telstar kwam stormachtig uit de startblokken

Elia maakte een doelpunt, maar hij zou buitenspel hebben gestaan

Michel Salden en Daniël Rijaard testen gezamelijk de kwaliteit van het gras
Dorus kan vissen door een aardige aanval van Stormvogels/Telstar

Bruin kan voor de Velsenaren de 0-2 scoren

Geert de Ouden heeft, vanuit buitenspel, de 1-2 gemaakt
Tot groot vermaak van het stadionpubliek had deze Stormvogels/Telstar-aanhanger een ouderwetse toeter bij zich
Saeijs heeft duidelijk de pest in als Frans Adelaar hem in de 34e minuut wisselt voor Saavedra

Geert den den Ouden is woedend op Salden omdat deze een slaande beweging had gemaakt
Saavedra verdedigt op het scherpst van de snede en dat kost hem een gele kaart

Eén van de twee penalties die Den Ouden beide verzilverde
Elia krijgt een dot van een kans maar de bal wordt kundig door de keeper gekeerd