Datum plaatsing: 15-01-2006 20:20:00

Verslag en foto`s FC Utrecht scherper dan ADO: 2-3

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 2-3 verloren. Anders dan de stand doet vermoeden, was de wedstrijd het aanzien nauwelijks waard. ADO Den Haag speelde mat, slordig en zonder overtuiging

En zo mocht FC Utrecht voor het eerst in 23 jaar met de overwinning naar huis.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij de dood van de jonge ADO supporter Mitchell die onlangs aan kanker is overleden. Dat ging een beetje rommelig omdat niet duidelijk was wanneer de minuut stilte begon, maar al met al was het een mooi moment. Daarna was al snel duidelijk dat ADO niet bij de les was. Rijaard zat slecht in de wedstrijd en op het middenveld werd Tommie van der Leegte node gemist. Het gevolg was dat er enorm veel balverlies werd geleden. Passes kwamen niet aan, overal miscommunicaties en al met al dus niet zo'n prettige middag.

In de tweede helft probeerde ADO Den Haag het wel, maar het kon toch nauwelijks een vuist maken tegen het stugge FC Utrecht. Na de 0-3 door Dwight Tiendali leek er een vernedering aan te komen, maar gelukkig hielp FC Utrecht de pot weer spannend te maken. Mede door het vervelende spel van Utrecht, het tijdrekken en de irritaties die daaruit voort kwamen, werd ADO wat sterker.
Toen keeper Terroll vervolgens volledig onzinnig uit zijn goal kwam en Mols zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag maakte, leek het weer wat te worden. Met wat meer geluk was de aanslutingstreffer ook eerder gevallen. Geert den Ouden, Wesley Verhoek en Saeijs kregen allen riante kansen om de wedstrijd te kantelen.

In de 90e minuut gaf scheidsrechter Wiedemeier een penalty voor ADO Den Haag omdat Joost Broere hands maakte. Geert den Ouden schoot hem feilloos in en het werd zowaar weer echt spannend. En zelfs toen had het nog gekund. Terroll liet een bal los en ADO Den Haag kwam een teentje tekort om de gelijkmaker in te schieten. En zo begint het jaar teleurstellend. Met de wedstrijden tegen AZ en PSV in het vooruitzicht zal ADO Den Haag met een schuin oog naar ploegen als Heracles, Sparta en Willem II moeten blijven kijken.

Toeschouwers:6.002

Geel: Rijaard,Verhoek (ADO) Tiendalli,Douglas, De Jong,Broerse (utrecht)
ADO DEN HAAG:
De Vries,Rijaard (Verhoek/46),Saeijs,Grujic (Jungschläger/82),El Akchaoui,De Graaf, Bodde,Stroeve,Kolkka (Elia/78), Den Ouden,Mols

FC UTRECHT: Terol,Tiendalli,Keller, Broerse,Shew-Atjon,Somers,De Jong, Kruys,Douglas (Fortuné/73),Nelisse, v.d.Bergh (Alisic/87)

FC Utrecht scherper dan ADO Den Haag
Geert den Ouden mag samen met Ferrie Bodde in de basis beginnen
De meute uit Utrecht geniet nog even van het zonnetje voor ze de tribune opgaan

Een spandoek met daarop de afbeelding van de onlangs op 9-jarige leeftijd overleden Mitchell Ros

Rijaard heeft zich geblesseerd en moet via de middenlijn om weer mee te mogen doen

Terol ziet een bal van Den Haag net naast gaan

Mols heeft de 1-3 gescoord tegen zijn oude club

Douglas krijgt geel van scheidsrechter Wiedemeijer
De foto is niet al te duidelijk, maar dit kostte Winston Fearber ooit een hoop wedstrijden schorsing