Datum plaatsing: 18-01-2006 20:15:00

ADO Den Haag ongelukkig onderuit in Alkmaar

ADO Den Haag heeft zijn competitiewedstrijd tegen AZ in Alkmaar -zoals verwacht- verloren. De wijze waarop daarentegen verbaasde menigeen: ADO Den Haag had meer verdiend.

Met grote inzet en dito kansen had het op zijn minst een gelijk spel verdiend. Zoals een topploeg als AZ betaamd, kwam het echter niet zover. Gelukkig mocht ADO Den Haag in blessuretijd nog de eretreffer scoren.

ADO Den Haag kwam met een geimproviseerde opstelling naar Alkmaar toe: Saeijs, den Ouden en Rijaard konden niet meedoen wegens blessures. Dat zorgde ervoor dat Verhoek in de basis stond, Saveedra naast Grujic in de verdediging stond en Rankovic de plek van Rijaard innam. Na 5 minuten veranderde dat echter al: Arveladze scoorde al de 1-0 in de 4e minuut, maar in de minuut daarop haalde Obdam de doorgebroken Kolkka neer en gaf hem terecht de rode kaart.

Ondanks het tegendoelpunt was dat het begin van een mooie wedstrijd. ADO Den Haag wisselde Bodde voor Grujic om aanvallend meer in te brengen en dat leverde resultaat op. In de eerste helft kreeg Stroeve twee grote kansen en had ook Verhoek de gelijkmaker in kunnen tikken. ADO Den Haag had het balbezit en geregeld bevonden zich 21 man aan de kant van de AZ goalie Timmer. Ook de tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Na nog geen minuut kon het volle uitvak met Den Haag supporters zien dat Stroeve in plaats van het goal de paal raakte.

Toen in de 60e minuut de scheidsrechter een schwalbe van Arveladze aanzag voor een overtreding van Saveedra en dus een penalty gaf die Landzaat intikte, was de wedstrijd gespeeld. Maar -ondanks dat- wist ADO het balbezit te houden en grote kansen te creeeren. Na de bal op de paal van Stroeve werd tot twee maal toe de lat geraakt en kreeg Den Haag nog diverse goede mogelijkheden.

Door het 'alles of niets' spel van ADO, werden er grote risico's genomen achterin en dat werd afgestraft door de ingevallen Pius Ikedia die bekwaam de 3-0 inschoot. Hulde voor de helden uit Den Haag dat ze het er nog niet bij lieten zitten en middels een mooie aanval via Kolkka, Elia en uiteindelijk Stroeve nog de eretreffer binnen wisten te schieten.

Op Talpa was achteraf duidelijk te zien wie de betere ploeg was: balbezit ADO: 59% tegen 41% van AZ en met 17 schoten op het goal voor ADO tegen 3 van AZ.

Hoe we het wenden of keren: Den Haag blijft in degradatiegevaar, ondanks het goede spel. Tijd voor punten tegen NEC Nijmegen dus aanstaande zondag!

AZ - ADO DEN HAAG 3-1
1-0 Landzaat (5)
2-0 Landzaat (60/pen)
3-0 Ikedia (81)
3-1 Stroeve (90)

Arbiter: Bossen

Toeschouwers: 8.349