Datum plaatsing: 08-02-2006 20:10:00

verslag en foto`s ADO Den Haag maakt zich op voor nacompetitie

ADO Den Haag heeft ook zijn 7e nederlaag op rij geleden. In een kletsnat Zuiderpark werd er in de eerste helft nog behoorlijk gespeeld, maar wist NAC via de counter het klusje makkelijk te klaren: 0-3

In de basisopstelling stonden nieuwelingen Martha en Drobn direct in de basis. beiden speelden een verdienstelijke partij en vooral Drobn viel niets te verwijten bij de tegendoelpunten. ADO Den Haag startte zoals verwacht agressief en dat leverde direct kansen op. De blessure van Verhoek in de 5e minuut was een eerste signaal dat het wel eens een vervelende avond kon worden. Voor hem in de plaats kwam Elia, die al weken uit vorm is en ook deze wedstrijd het vooral 'net niet' was. Maar toch. Kansen zat voor Den Haag. De wind droeg de bal ver en de verdediging van NAC was duidelijk de zwakke schakel, dus veel verweer hadden de gasten uit Breda niet.

In de 10e minuut zette NAC zich ondanks dat confortabel op een 0-1 voorsprong. Uit een mooie dieptepass werd keurig afgelegd en Diba had de hoek voor het uitkiezen. Dat was overigens niet voor het eerst, want Volanthen had daarvoor ook al twee keer een grote kans. Kansen over en weer dus. Maar in tegenstelling tot NAC wist ADO een goal te maken. En het is flauw om dan over de scheidsrechter te beginnen, maar als die dan ook nog tot twee keer toe een handsbal in het strafschop gebied niet ziet, weet je dat het een heel vervelende avond wordt. En dat werd het dus ook. ADO Den Haag viel met de moed der wanhoop aan en creeerde ook wel kansen, maar zeker na de 0-2 door Sander van Gessel na een schitterende pass van Leonardo was de echte overtuiging weg. Dat het NAC wel om de punten ging was duidelijk. Keer op keer moest de brancard er aan te pas komen om lapwerk te verrichten na weer een 'ernstige' blessure van willekeurige NAC spelers. Wegereef keek iedere keer streng op zijn horloge om duidelijk te maken dat tijdrekken niet werd getolereerd en 'beloonde' ADO dus ook met maar liefst drie minuten extra speeltijd.

Dat was overigens voor de meeste toeschouwers wel voldoende. Na de 0-3 van Leonardo was het wel duidelijk dat Den Haag geen punten ging halen.

Nog even wat statistieken. 7 nederlagen op rij. 360 minuten niet meer gescoord. maar wel 13 doelpunten tegen in deze 360 minuten. ADO Den Haag wankelt op zijn voegen. De club heeft de afgelopen twee seizoenen de wind mee gehad, maar nu is het echt raak. Na de nederlaag tegen NAC staat de ploeg op zes punten van de veilige plek. Zeven punten als je het doelsaldo meetelt. En dat lijkt voor deze ploeg teveel om in te lopen. ADO Den Haag lijkt zich op te moeten gaan maken voor de nacompetitie. Doemdenken heeft geen zin, maar het is een feit dat in de clubhistorie ADO Den Haag nog nooit een nacompetitie heeft gewonnen. Dus - in een ultieme poging nog iets positiefs te zeggen - is het zaak deze competitie te ontlopen.

Laten we daarmee zondag maar beginnen. Om 12.30 uur. Tegen Ajax.

ADO DEN HAAG:
Drobn ,Bakkati,Saavedra, Martha,El Akchaoui,Bodde,Stroeve,Rzasa, Den Ouden (Roiha/59),Mols,Verhoek (Elia/4)

NAC BREDA:
Schollen,Elshot,Zwaanswijk, Petö (Stam/61),Vidmar,Mendes,Sno,Diba (Slot/82),v.Gessel,Vonlanthen,Rigters (Leonardo/46)

ADO Den Haag maakt zich op voor nacompetitie

Na 1 minuut en 27 seconden is voor Verhoek de wedstrijd en waarschijnlijk het seizoen voorbij