Datum plaatsing: 11-03-2006 19:40:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag worstelt zich langs FC Groningen

In de thuiswedstrijd heeft ADO den Haag revanche genomen voor de twee verloren uitwedstrijden, voor de competitie en voor de beker, in en tegen FC Groningen.

In een koud Zuiderpark wist ADO Den Haag niet het spel te maken. Met de verlieswedstrijd van Den Haag uit bij RKC in het achterhoofd moest Den Haag wel winnen om de nacompetitie ontlopen. De Groningers hadden vorige week van Willem II met 5-0 een pak slag gehad, dus Den Haag was gewaarschuwd. Maar het spel was van beide partijen onder de maat. Met enig geluk wist Nevland een pass van achter uit achter Drobný in het goal te plaatsen, hierbij werdt hem door de Haagsche verdediging geen stro breed in de weg gelegd.

Gelukkig wist Michale Mols acht minuten later uit een fraaie voorzet van Joonas Kolkka de gelijkmaker te scoren.

De tweede helft stelde qua spel weinig meer voor dan de eerste helft. Den Haag leed onnodig veel balverlies en leverde de bal daardoor onnodig in bij de de tegenstander. Tot geluk van Den Haag deden de Noorderlingen driftig aan deze spelwijze mee. Aan beide zijden waren er enkele aanvalspogingen maar die resulteerden niet in de gewenste voorsprong. Pas in de 66e minuut kwam Den Haag op voorsprong, omdat 2 Groningse verdedigers onhandig Edwin de Graaf in het 16 metergebied ten val brachten, waarna scheidsrechter Wiedemeier een penalty toekende die door invaller Ferrie Bodde werd benut.

Tegen het einde van de wedstrijd ging Ron Jans vol op de aanval en bracht daarvoor twee aanvallers in. Drobný kreeg het daardoor druk, maar wist zijn doel schoon te houden. Door deze winst en het verlies van de concurrentie is ADO Den Haag één plaats gestegen op de ranglijst. Er is dus nog hoop voor Adelaar en zijn mannen. ADO DEN HAAG - FC Groningen 2-1 (1-1)

0-1 Nevland (15)