Datum plaatsing: 01-04-2006 19:25:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag moeizaam gelijk tegen Willem II

In de voorlaatste thuiswedstrijd heeft ADO Den Haag zeer moeizaam gelijk gespeeld tegen Willem II. Invaller Roy Stroeve maakte in 93e minuut de gelijkmaker.

In de strijd om de nacompetitie nam ADO een voorsprong van vier punten op Sparta Rotterdam.

Willem II was maar met één doel naar het Zuiderpark gekomen en dat was punten pakken. Ze hadden een goed voorbeeld genomen aan wat Den Haag vorige week bij Feyenoord deed, en ze begonnen daarom heel aanvallend. Den Haag daarentegen had na de winst uit tegen Feyenoord de tegenstander van vanavond onderschat. Daardoor liep het spel van Den Haag vooral de eerste helft heel moeizaam en slecht. En was het te danken aan Drobny dat de eerste helft in een 0-0 eindigde.

De tweede helft werd Den Haag iets feller, maar het lukt Den Haag niet om opgelegde kansen af te maken. Willem II lukt het echter wel, Dembele kon in de 74e minuut de 0-1 achter Drobny schieten. Pas nadat Elia, Bodde en Stroeve in het veld waren gekomen kwam er iets meer preciesie in het spel. In een uiterste poging om de gelijkmaker te forceren ging zelfs Droby tot twee keer toe mee naar het vijandelijke strafschopgebied. Hetgeen bijna resulteerde in een doelpunt voor de Tsjech. Maar het was Roy Stroeve die in de 93e minuut de bal het laatste tikje gaf en de moeizaam verkregen 1-1 op het scorebord zette.

ADO DEN HAAG - Willem II 1-1
0-1 Dembele (74)
1-1 Stroeve (93)

Arbiter : E. Braamhaar

Ass.arbiters : A.Brink & P.Gerritsen

Official : P.van Dongen