Datum plaatsing: 09-04-2006 19:25:00

verslag en foto`s ADO Den Haag kan niet stunten tegen FC Twente

Al bijna 30 jaar wist ADO Den Haag niet in Enschede te winnen. En ook dit jaar zat het er niet in. ADO Den Haag leed een zeer terechte nederlaag in een wedstrijd waar maar een ploeg wilde scoren: FC Twente.

En zo loopt de competitie naar een zinderende finale toe. ADO - Sparta zal aankomende zondag een heel cruciaal duel worden!

ADO Den Haag begon in Twente zonder de geblesseerde Den Ouden. Jungslager stond weer in de basis in plaats van Bodde en verder was er niet al teveel verassend aan de opstelling. FC Twente begon zoals verwacht sterk en zette ADO onder druk, zonder dat dat grote kansen opleverde. ADO concentreerde zich op de verdediging en deed dat aardig. Na een minuut of tien wist ADO zich te ontworstelen aan de greep van FC Twente en begon wat mee te voetballen. Het leverde een beetje een saaie wedstrijd op. De belangen van beide teams maakte de wedstrijd spannend, maar dat was ongeveer het enige wat er interessant was.

In de tweede helft kwam Stroeve voor Elia in de ploeg, maar ook hij kon het verschil niet maken. Het was en bleef eenrichtingsverkeer en het werd wachten op de openingstreffer van FC Twente. Drobny speelde echter een prima partij en zo bleef er hoop voor de hagenezen. Maar Drobny kon het tij niet alleen keren. In de 71e minuut probeerde Saveedra een voorzet weg te werken, maar door wat pech belandde de bal voor de voeten van Touma die beheerst 1-0 scoorde. Er kwam geen slotoffensief en toen in de 87e minuut Gerritsen de buitenspelval net wel of net niet omzeilde en NKfuo 2-0 scoorde, was de wedstrijd definitief gespeeld.

ADO moet woensdag vol aan de bak in Roosendaal. Het treft daar een ploeg die na de afstraffing van Sparta zaterdag gebrand zal zijn op een goed resultaat. Laten we hopen dat de equippe van Frans Adelaar daar zich goed tegen zal wapenen. Aanstaande zondag speelt ADO in ieder geval thuis tegen Sparta. Er is geen dagkaartverkoop, dus koop tijdig je kaarten. Daar zal zeer waarschijnlijk bepaald worden wie er in de nacompetitie terecht komt.

FC TWENTE - ADO DEN HAAG 2-0

1-0 Touma (71)
2-0N'Kufo (84)

Arbiter:v.Dongen
Toeschouwers: 13.000

Geel: Sibum (Twente) Elia (ado)
FC TWENTE: Boschker,Wellenberg, Niemeyer,Vidarsson,Heubach,Sibum, Bakircioglü,El Ahmadi,Gerritsen,N'Kufo, Touma

ADO DEN HAAG: Drobn ,Bakkati,Saavedra, Gibbs,El Akchaoui,De Graaf, Jungschläger,Rzasa (Roiha/77),Elia (Stroeve/46),Mols,Kolkka

ADO Den Haag kan niet stunten tegen FC Twente

In het kader van de spandoekjes competitie: in Twente hebben ze er ook drie
Gelijk na de aftrap moest Bakkati handelend optreden, maar de scheids vond dat hij dat iets te hardhandig deed