Datum plaatsing: 27-12-2005 19:15:00

Verslag en foto`s Roda JC verdiend langs ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zijn zegereeks niet kunnen voortzetten. In winterse omstandigheden bestreden de nummers 12 en 14 elkaar in Kerkrade. Door een vroege rode kaart voor Alberto Saavedra, kon ADO Den Haag het tempo uiteindelijk niet meer bijbenen en het verloor terecht met 3-1.

Het begin van de wedstrijd begon nog veelbelovend. ADO Den Haag begon goed en had via Rankovic zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd. De ploeg combineerde goed, en straalde zelfvertrouwen uit. ADO en Roda gingen gelijk op en het zag er naar uit dat de rust met een 0-0 zou worden bereikt.

Door de tweede gele kaart van Alberto Saavedra kantelde de wedstrijd. Bodde kwam voor Stroeve en later Verhoek voor Mols. ADO Den Haag kwam het niet meer te boven. Met hangen en wurgen wist het lang een tegengoal tegen te houden, maar in de 76e minuut was het Vicelich die voor Roda de 1-0 kon intikken uit een corner. De wedstrijd leek beslist toen 5 minuten later Oper de 2-0 scoorde. Door een opstootje langs de zijlijn werd het nog even spannend.

Bodnar werd van het veld gestuurd nadat hij een slaande beweging maakte naar Kolkka toe. En uitgerekend Kolkka scoorde in de 86e minuut nog de 2-1. ADO Den Haag ging nog voor een slotoffensief, maar het dubbeltje viel naar de verkeerde kant: Bodor kon vanaf het middenveld opstomen en de eindstand op het bord noteren: 3-1.

Nog een wedstrijdje in de Alkmaarderhout en dan zit het kalenderjaar 2005 erop. Laten we hopen op een stuntje in Alkmaar!

RODA JC -ADO DEN HAAG 3-1
1-0 Vicelich (76)