Datum plaatsing: 26-08-2005 19:10:00

Sterk ADO Den Haag pakt punten in de slotfase

De tweede wedstrijd van het seizoen heeft ADO Den Haag met 1-0 gewonnen van het Friese SC Heerenveen. Hierdoor heeft ADO Den Haag zijn eerste punten binnen.

Het legioen op Midden Noord had vanwege de live-uitzending door RTL 5 een ludiek spandoek gemaakt voor de hoofdredacteur van VI en commentator van het tv-programma Johan Derksen.

Het team van Frans Adelaar wist vorige week in de slotfase de winst tegen Heracles uit handen te geven. Ditmaal pakte ADO zelf in de extra tijd de punten tegen Heerenveen. De zege was meer dan verdiend. De ploeg won de meeste duels en was feller dan de Friezen. De aanvallen over de flanken waren gevaarlijk maar onzuiver. Men had voor rust al op voorsprong kunnen en moeten staan maar het afmaken is niet Den Haags sterkste punt. Was de eerste helft goed, de tweede helft schakelde Den Haag een tandje bij en wist het SC Heerenveen goed onder druk te zetten. De Frieze doelman Waterman moest meerdere malen reddend zijn uiterste best doen om een Haagse treffer tegen te houden. In de 90 ste minut hadden de Friezen zich al verzoend met de punten eling maar dit maal was het ADO Den Haag dat bleef aanvallen. Na een corner wist de vrijstaande Jan-Paul Saeijs in te koppen.

Arbiter: Wiedemeijer