Datum plaatsing: 21-09-2005 19:05:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag in blessuretijd naast Ajax

Net als de thuiswedstrijd vorig seizoen heeft ADO Den Haag dit seizoen de uitwedstrijd tegen Ajax gelijk weten te spelen nadat het eerst op achterstand was gekomen.

De wedstrijd die oorspronkelijk door de KNVB als eerste van het seizoen was gepland, was op last van burgemeester Cohen van Amsterdam naar een latere datum gezet. Na wat heen- en weer schuiven en tussen komst van de rechter was de wedstrijddatum uiteindelijk op 21 september vastgesteld. Zowel voor Ajax als voor Den Haag was het alweer de tweede wedstrijd in 1 week, en Den Haag had afgelopen vrijdag gelijk gespeeld tegen Twente en Ajax had zwaar verloren van AZ. Voor Den Haag was het halen van een punt het hoogst behaalbare en voor Ajax was alleen de volle winst acceptabel.

De thuisploeg begon zeer fel aanvallend aan de wedstrijd hetgeen leidde tot een hachelijke situatie voor het Haagse doel waarbij Dorus de Vries een schot op zijn goal behandelde alsof hij een hete bitterbal in zijn handen had. Met enig fortuin wist hij de bal alsnog voor de doellijn te keren, maar hiervan was meer geluk dan wijsheid sprake. De eerste helft was zonder enige twijfel voor de thuisploeg. De keeper van Ajax heeft zegge en schrijven de bal drie of vier keer in zijn handen gehad, voor de rest speelde het spel zich af op de Haagse speelhelft. In die eerste helft resulteerden twee aanvallen in doelpunten in de 20e door Maduro en Sneijder 28e minuut.

De tweede helft begon Den Haag iets feller aan het spel, men had iets meer controle. Er zat iets meer controle en passie in het spel. Toch kon men geen potten breken en kwam men amper in de buurt van het Amsterdamse doel. Pas nadat de in de eerste helft al ingevallen John Heijtinga de ingevelen Geert den Ouden vlak voor het strafschopgebied onder uit trok en van de eveneens ingevalen scheidsrechter Van Dongen zijn tweede gele kaart had gekregen, en hij dus met rood het veld moest verlaten kreeg Den Haag iets meer grip op de wedstrijd. Ook de wissels bij Den Haag kwamen het spel ten goede. Den Ouden kwam in de 57e minuut voor Mols in het veld, Stroeve in de 66e minuut voor O'Brien en Elia kwam in de 82e minuut voor Rankovic. Van die laatse wissel zou Trainer Frans Adelaar geen spijt krijgen. Het jonge Haagse talent liet zien dat hij aanvalend is ingesteld hetgeen in de resulteerde dat hij ver in de 90e minuut de bal fraai wist in te tikken. Op dat moment waren de meeste thuissupporters al op weg naar hun auto in de gedachte dat hun cluppie 3 punten te pakken had. Maar de Haagse topscorer Jan-Paul Saeijs dacht daar ander over en bracht in de 94e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Den Haag kreeg eigenlijk meer mee dan het verdiende, maar laten we het nu maar eens over Lucky ADO hebben.

Pienaar,Sneijder (ajax)
Rijaard,Saeijs, Den Ouden (ADO Den haag)

Rood:
Heitinga (2xg/63) (ajax)
Opstellingen:
AJAX:
Vonk,Trabelsi,Grygera (Heitinga/ 33),Maduro,Emanuelson,Pienaar,Sneijder, Galásek,Rosales (Boukhari/90), Charisteas (De Jong/66),Babel
ADO DEN HAAG:
De Vries,Rijaard,Saeijs, Grujic,Rzasa,Rankovic (Elia/82),v.d. Leegte,O'Brien (Stroeve/66),Verhoek, Mols (Den Ouden/57),Kolkka

Dit jaar waren de Den Haag supporters wel welkom in Amsterdam

Ferrie Bodde zat ook weer bij de selectie

Dorus de Vries maakte zich bijna belachelijk door een makkelijke bal uit zijn handen te laten glippen

Zoals gewoonlijk was het weer bijna volle bak in de Arena.....

Den Haag komt in de eerste helft zeer weinig in de buurt van het doel van Hans Vonk

Dorus herstelt zich goed van zijn gegrabbel in de eerste minuten en behoedt Den haag voor een grote nederlaag

Voor het begin van de tweede helft mag Geert den Ouden zich al warm gaan lopen

De in de eerste helft ingevallen Heitinga vloert de ingevallen Den Ouden

hij krijgt van de ook ingevallen scheidrechter Van Dongen zijn tweede gele en dus rode kaart

Den Haag kreeg daarna wat meer kansen

Op het moment dat heel Amsterdam dacht dat de 3 punten binnen waren sloeg Eljero Elio toe en maakte de 2-1

En tot grote opluchting van het meegereisde Haagse publiek mocht Jan-Paul Saeijs de gelijkmaker scoren

Frans Adelaar spoort zijn team nog eens aan

Maar het onverwachte lucky gelijkspel was het hoogst haalbare voor Den Haag

Het gelijkspel werd gevierd als een overwinning, de 3e keer op rij in de competitie gelijk spelen
tegen dezelfde top(of is het nu tob) club is toch een prestatie van de Haagse club