support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 17 12 2 3 38
2 RJC 17 9 5 3 32
3 EMM 17 9 5 3 32
4 ADO 17 8 6 3 30
5 GRA 16 9 2 5 29
6 CAM 17 8 4 5 28
7 DOR 16 6 8 2 26
8 NAC 16 7 4 5 25
9 GRO 17 7 4 6 25
10 HEL 17 7 3 7 24
11 JAZ 17 7 3 7 24
12 EIN 17 5 8 4 23
13 VVV 17 6 5 6 23
14 MVV 17 5 4 8 19
15 JPS 16 5 2 9 17
16 JUT 16 4 5 7 17
17 JAJ 17 4 5 8 17
18 TEL 16 4 1 11 13
19 DBO 17 3 2 12 11
20 TOP 17 2 2 13 8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 09-08-2003 19:55:00

Verslag en foto`s Bekerwedstrijd Schijndel - ADO Den Haag


ADO Den Haag in verlenging langs Schijndel

In de eerste knock-out ronde van de Amstelcup heeft ADO Den Haag een benauwde zege behaald op de amateurs van Schijndel.


Lange tijd zag het er naar uit dat ADO Den Haag met 0-1 zou zegevieren door een treffer van Jeffrey van As, maar in de slotfase gaven de Hagenaars een penalty weg. Marcel Pronk besliste in de verlenging het duel in het voordeel van de Hagenaars.

 

In de flinke hitte stonden de amateurs van Schijndel tegenover de profs van ADO Den Haag. Op het fraaie complex van de brabanders hadden zo’n 1.000 supporters zich verzameld om van een mogelijke stunt van de plaatselijke trots getuige te zijn. Terwijl de wedstrijd door de hitte niet in een hoog tempo raakte was het voor de toeschouwers ongeveer een kwartier wachten tot de eerste serieuze kans van de wedstrijd te noteren viel. De amateurs van Schijndel waren zowaar verantwoordelijk voor deze kans. Spits Jerry Manneh ging het luchtduel aan met doelman Roland Jansen, maar kon die zelfs in twee instanties niet passeren. Niet veel later probeerde ADO Den Haag via schoten van Tommie van der Leegte, Rik Platvoet en Arjan van der Laan doelman Robert Bouwmans te verschalken, maar ook deze pogingen bleven vruchtloos. Uit een corner wist ADO Den Haag vervolgens wel het net te vinden. Nadat de bal in de lucht door de complete defensie werd gemist was het Jeffrey van As die met een vallende beweging bij de tweede paal de bal kon binnen tikken. Direct na deze treffer lastte arbiter Hugo Luijten een drinkpauze in om oververhitting bij de spelers te voorkomen. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen weinig serieuze kansen meer en gingen dus met een 0-1 stand voor ADO Den Haag de rust in.

 

In de tweede helft drong bij ADO Den Haag het besef door dat een 0-1 stand tegen de amateurs toch iets te mager was. Een verdubbeling van de marge zou meer rust geven waardoor de wedstrijd rustiger tot een einde zou kunnen worden gebracht. Ondanks dat ADO Den Haag in de tweede helft ook wel wat kansen kreeg om deze tweede treffer te maken lukte het de ploeg van Rinus Israël en Lex Schoenmaker niet. Zo zag Romeo Castelen een schot op de lat verdwijnen en wist doelman Bouwmans ook nog een schot van de kleine aanvaller naast het doel te werken. Bij een zacht schot van Tommie van der Leegte hoefde de doelman niet eens reddend op te treden. Halverwege de tweede helft kreeg Jerry Manneh namens Schijndel opnieuw een kans toen hij met een diepe pass in stelling werd gebracht. Gelukkig voor de meegereisde fans van ADO Den Haag was Roland Jansen net op tijd zijn doel uit. Met nog een kwartier te gaan stond de teller nog altijd op 0-1. Ook toen Leonardo dos Santos alleen op doelman Bouwmans af ging lukte het niet om verandering in de stand aan te brengen. Vlak voor tijd lukte het ADO Den Haag dan bijna om de bevrijdende treffer te scoren. Invaller Revy Rosalia kreeg een enorme kans, maar zag zijn boogbal buiten het bereik van de keeper op de paal verdwijnen. Ook Romeo Castelen miste na goed doorgaan van Ferry Bodde nog een schot. Vlak voordat scheidsrechter Luijten wilde gaan affluiten en het publiek al klaar stond om te vertrekken gebeurde waar iedere inwoner van Schijndel op had gehoopt. Michael Ros beging binnen het strafschopgebied een overtreding, kreeg de rode kaart, en moest toezien hoe scheidsrechter Luijten een penalty tegen ADO Den Haag gaf. De ervaren Raymond Beerens had geen moeite met dit buitenkansje en schoot zijn ploeg in de zinderende hitte de verlenging in.

 

In deze verlenging maakte ADO Den Haag al in de eerste minuut een einde aan de illusies van de amateurs toen Marcel Pronk  een snelle combinatie tussen Romeo Castelen en Rik Platvoet afrondde. Aangezien de golden-goal is afgeschaft werden de eerste 15 minuten uitgespeeld. Een kwartier waarin ADO Den Haag zelfs nog een grote kans kreeg. Nadat Leonardo een voorzet gaf op Romeo Castelen verdween de bal via de doelman op de paal. Net als in de reguliere speeltijd kreeg Schijndel opnieuw een enorme kans op opnieuw een gelijkmaker. Carlo Vorstenbosch werd alleen op doelman Jansen afgestuurd, maar wist niet nauwkeurig genoeg met dit presentje om te gaan. Zijn schot verdween naast het doel van Roland Jansen. ADO Den Haag eindigde de wedstrijd overigens met 9 man, nadat Romeo Castelen vlak voor het einde met een blessure naar de kant werd gehaald.

Robert Al

KARAKTERISTIEKEN:

UITSLAG: Schijndel SBA/Euro – ADO Den Haag 1-2 (0-1) n.v.

OPSTELLING ADO DEN HAAG:  Roland Jansen, Daniël Rijaard, Michael Ros, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Romeo Castelen, Tommie van der Leegte (Marcel Pronk), Rik Platvoet, Arjan van der Laan (Revy Rosalia), Gijs Cales (Leonardo dos Santos)

DOELPUNTEN: 0-1 Van As (23’), 1-1 Beerens (89’,pen), 1-2 Pronk (1’verlenging)

GELE KAARTEN:  Van den Brand (Schijndel), Bodde (ADO DH)

RODE KAARTEN: Ros (ADO DH, 89’)

SCHEIDSRECHTER: Luijten

TOESCHOUWERS: 1.000

DATUM: 09-AUGUSTUS-2003


Goed om te zien: Peter Hofstede was weer van de partijJeffrey van As wordt gefeliciteerd met zijn treffer

Gelijk een drinkpauze wegens de hitteEen blessure bij de doelman van Schijndel

Lex legt uit wat er precies gebeurde volgens hem

De reserve doelman wordt ingespeeld maar mocht aan de kant blijven

Schijndel-coach Van Bijsterveld stond er bij en keek er naarDoelman Bouwmans zit mis

Carrilho haalt Vorstenbosch onderuit

En verontschuldigt zich daarna

Rosalia met een pass op PlatvoetInvaller Marcel Pronk

Castelen met een schot

Jansen kijkt hoe scheidsrechter Luijten een penalty geeft aan Schijndel

Michael Ros is de veroorzaker en moet met de rode kaart vertrekken

Jansen had geen kans op de penalty van Raymond Beerens

Voor de verlenging werd ook weer veel gedronken

Marcel Pronk scoort al in de eerste minuut van de verlenging de 1-2Leonardo dos Santos met een actie

Castelen verlaat geblesseerd het veld. De wissels waren al op.


Onderstaande foto`s met dank aan MARKLA

 


Terwijl de basis spelers ....

en keeper bij tropische temperaturen de warming-up doen

Vertelt Didi Vathauer aan rtv-west verslaggever Hans Rou wat de opstelling was

de scheidsrechter van dienst was de heer Luijten

de 0-1 wordt achter Schijndelkeeper Bouwmans getikt

De scheidsrechter last daarna direct een drinkpauze in.Bijna werd de 0-2 ingetikt, maar ook dit keer lukte het Den Haag niet te scorenCarillho denkt een penalty mee te krijgen, maar helaas ...de scheids dacht er anders over.Cales wordt in de tweede helft gewisseld voor Leonardo

Den Haag bleef kansen krijgen maar kreeg de bal er niet inVan der Laan werd gewisseld voor Revi Rosalia

En Van der Leegte voor Marcel Pronk

Ook Revi lukt het niet de bal in Schijndels doel te krijgen

in de 90ste minut krijgt Schijndel een penalty dus verlengen

In de 1ste helft van de verlenging maakt Marcel Pronk de 1-2

In de slotminuten van de verlenging raakt Romeo geblesseerd

Op hoog niveau overleg over Romeo's blessure