support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 23-05-2003 21:40:00

Verslag en foto`s VVV - ADO Den Haag 0-3 (Kampioen!)


KAMPIOENSCHAP ADO EINDELIJK EEN FEIT
ADO Den Haag heeft in de uitwedstrijd tegen VVV, die vanwege de verbouwing van het stadion van VVV in het Haagse Zuiderpark werd gespeeld, eindelijk officieel de titel in de Gouden Gids Divisie behaald.


Door deze titel keert ADO Den Haag na 11 jaar terug in de eredivisie van het betaalde voetbal. Voor de ruim 7000 probleemloos met eigen vervoer meegereisde Haagse fans werd VVV met 0-3 verslagen. Roy Stroeve opende de score, waarna Gabor Torma en Santi Kolk het feest completeerden. Na afloop bleef het nog lang onrustig in Den Haag.

 

Met de wetenschap dat het kampioenschap na de wedstrijd zo goed als zeker eindelijk binnen zou zijn begon ADO Den Haag aan een hernieuwde poging. Het Haagse trainersduo moest wel weer wat wisselen, want Mirano Carrilho en Ferry Bodde waren afwezig en werden vervangen door Dennis den Turk en Remco Heerkens. Meteen vanaf het begin waren de ambities van ADO duidelijk. Snel scoren was het motto, want anders zouden opnieuw wedstrijden als tegen Veendam kunnen volgen. De Hagenaars gingen dan ook fel van start en kregen al spoedig enige kansen. Pas na een minuut of 10 spelen kwam VVV enigszins in de wedstrijd terug. Maar net op het moment dat de Limburgers dachten rustig mee te kunnen spelen kwam ADO Den Haag op voorsprong. Roy Stroeve werd diep gestuurd en zag zijn inzet in eerste instantie nog op de paal belanden. Bij de herkansing konden de verdedigers van VVV echter geen redding meer brengen en werd de stand 0-1 voor ADO Den Haag. Het scorebord moest schijnbaar ook nog even wennen aan het feit dat ADO Den Haag in het Zuiderpark een uitwedstrijd speelde, want even werd nog 1-0 voor VVV aangegeven. De openingstreffer leek een loden last van de schouders van de spelers van ADO afgegooid te hebben. Zonder dat ADO ook maar even in de problemen kwam kabbelde de wedstrijd naar de rust toe. Tegen het einde van de eerste helft probeerde Gijs Cales de score nog uit te breiden, maar hij had de pech dat doelman Begois met de vuisten zijn inzet kon keren. Ook Roy Stroeve waagde nog een poging maar schoot over.

 

In de rust had Rinus Israël Remco Heerkens vervangen door Gabor Torma, die in de eerste minuut meteen gevaarlijk was. Gijs Cales was verantwoordelijk voor de assist, maar Torma had het vizier nog niet helemaal op scherp. Nadat ADO Den Haag de touwtjes even liet vieren en VVV een paar kleine kansen had gekregen (schoten van Zegers in zijnet en Van Galen net over de kruising) was het toch ADO Den Haag weer dat de wedstrijd controleerde. Met inmiddels Santi Kolk en Michael Ros voor de geblesseerd geraakten Gijs Cales en Dennis den Turk (ovationeel afscheid) werd de score verdubbeld. Direct na de wissel van Ros profiteerde Gabor Torma optimaal van de hem geboden kans. Hij omspeelde doelman Begois en schoot vanuit een lastige hoek raak. Terwijl het publiek zich al massaal opmaakte om het veld op te komen om de spelers te feliciteren, moesten er toch nog een tiental minuten gespeeld worden. Toen Santi Kolk eenmaal met nog 5 minuten op de klok de 0-3 had gescoord renden de fans massaal het veld op. Er werd vast een voorschot genomen op het laatste fluitsignaal, maar de fans moesten toch nog even terug naar de kant omdat scheidsrechter Vink de laatste minuten wilde laten spelen. Enkele minuten later barstte het feest dan alsnog los en verdwenen scheids en spelers snel de catacomben in. Het veld behoorde toe aan de fans.

 

Na afloop werd de selectie van ADO Den Haag door Directeur Betaald Voetbal van de KNVB, de heer Henk Kessler, gefeliciteerd en werd de kampioensschaal overhandigd. Daarvoor had Jeffrey Huf inmiddels de legendarische woorden “GUESS WHO’S BACK” gesproken. Nederland maakt zich op voor de terugkeer van ADO Den Haag, want ADO Den Haag speelt volgend seizoen weer Eredivisie.

 

Robert Al

 

KARAKTERISTIEKEN:

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Dennis den Turk (Michael Ros), Remco Heerkens (Gabor Torma), Romeo Castelen, Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan, Gijs Cales (Santi Kolk)

DOELPUNTEN: 0-1 Roy Stroeve, 0-2 Gabor Torma, 0-3 Santi Kolk

GELE KAARTEN: Eberle (VVV)

RODE KAARTEN: -

SCHEIDSRECHTER: Vink

TOESCHOUWERS: 8.500

 


Al die Haagse fans zonder problemen met eigen vervoer naar een uitwedstrijd!De VVV-fans heetten ADO Den Haag hartelijk welkom in 'hun' Zuiderpark

Dit zegt genoegKessler weet het: dit keer komt hij niet voor niets

Het confetti-kanon wordt weggevoerdCales geblesseerd

Lex maakt zich zorgen

en brengt Kolk in

Den Turk bedankt het publiek bij zijn afscheid

Torma heeft de 0-2 gescoord en wordt gefeliciteerdHet publiek maakt zich klaar om het veld op te komen

Alle plekken worden ingenomen

Als je maar goed zit

Na de 0-3 van Kolk komen de fans het veld op

De ADO-fans feliciteren elkaar met de titel

En besluiten vervolgens de gastheren van VVV te bedanken

Scheidsrechter Vink laat aftrappen: er moet nog 5 minuten gespeeld worden

Het publiek houdt zich nog keurig even aan de regels

Maar dan is het afgelopen en barst het feest los

De medailles liggen al klaar

Het veld is van de fansVuurwerk vanwege de titel

Burgemeester Deetman was afwezig, Wethouder Stolte van het ADO-stadion verving hem

Jan-Paul Saeijs juicht het publiek toe

Eén voor één worden de spelers opgeroepen

Alleen het scorebord begreep het niet zo...Onderstaande foto's met dank aan MARKLA
De warmingup van de 'gasten', MET De HAAGSE TurkHet thuispubliek had moeite om op tijd het stadion te vindenStroeve tikt de verlossende 0-1 binnen

Inderdaad "WE ARE BACK !!"

Ajran van der laan met zijn goude kampioensschoenen

In de rust mag Torma warm lopen om de volledige tweede helft te spelenEn Torma maakt het publiek gek met zijn 0-2

Een klein aantal supporters kan zichzelf niet bedwingen

en komen na de 0-3 (Kolk) het veld opMaar de wedstrijd moet nog een paar minuten gespeeld wordenHee wie hebben we daar nou?

Zaterdagmiddag in de passage gekocht!!

ADAU Donuts !!!

Met dank aan FFDENKUH voor het redden van mijn foto's

Onderstaande foto's ,et dank aan Dylan