support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 28 23 3 2 72
2 PSV 29 18 7 4 61
3 AZA 29 18 7 4 61
4 VIT 29 17 5 7 56
5 FEY 29 15 9 5 54
6 GRO 29 13 7 9 46
7 UTR 28 11 10 7 43
8 HER 29 11 6 12 39
9 TWE 29 9 10 10 37
10 HEE 29 9 10 10 37
11 SPA 29 9 7 13 34
12 FOR 29 10 4 15 34
13 ZWO 29 7 11 11 32
14 RKC 29 6 8 15 26
15 WII 29 5 7 17 22
16 VVV 29 6 4 19 22
17 EMM 29 4 9 16 21
18 ADO 29 2 10 17 16
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 02-05-2003 21:35:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Volendam 2-0


KAMPIOENSFEEST ADO EVEN UITGESTELD

ADO Den Haag moet het kampioensfeest nog even uitstellen. In een redelijk gevuld Zuiderparkstadion won ADO weliswaar van FC Volendam met 2-0 door doelpunten van Romeo Castelen, maar concurrent Emmen won eveneens in Velsen bij Stormvogels/Telstar.


Enkele uren voor de wedstrijd was het stadion reeds geopend en werd het publiek bezig gehouden met optredens van lokale artiesten. Dankzij de hevige regenval die een uur voor de aftrap losbarstte was het een tijdje twijfelachtig of de wedstrijd door zou gaan. Scheidsrechter Luinge moest tot twee maal het veld keuren, maar besloot uiteindelijk om het drassige veld bespeelbaar te vinden. Stijf van de zenuwen begon ADO Den Haag aan de wedstrijd. FC Volendam maakte daar gretig gebruik van en had al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen komen. Na een paar minuten spelen hadden zich al diverse situaties voor het doel van Roland Jansen voor gedaan die tot en goal hadden kunnen leiden, maar de spitsen van Volendam wisten niet te profiteren. Het duurde een kwartier voordat ADO Den Haag de zenuwen wat van zich af kon schudden en het tot serieuze aanvallen kon overgaan. Op het zeer natte veld was dit wel erg moeilijk, maar slaagden de Hagenaars daar toch in via vooral Romeo Castelen. De kleine snelle aanvaller, die de voorkeur kreeg boven Santi Kolk, zag zijn eerste schoten gepakt worden door de goalie van Volendam. Ook bij een kopbal van Gijs Cales uit een voorzet van Castelen was de doelman de sterkere. Even leek de sluitpost geklopt toen Peter Hofstede hem de bal ontnam en eenvoudig binnenschoot. Roelof Luinge keurde de treffer echter af wegens een overtreding op de doelman. Pas vlak voor het rustsignaal kwam ADO Den Haag dan toch op voorsprong. Gijs Cales werd diep gestuurd en gaf een goede voorzet die eenvoudig door Romeo Castelen werd verzilverd.

 

In de tweede helft werd het spel er dankzij de regenval niet beter op. De enige speler die zich aan de malaise leek te onttrekken was Castelen, die na zo’n 5 minuten in de tweede helft wederom een kans kreeg. Na een lange rush schoot Castelen goed in en leek hij te scoren, maar zijn schot werd op de doellijn door een verdediger geblokkeerd. Nadat Jan-Paul Saeijs voortijdig het veld had verlaten omdat hij toch nog te veel last ondervond van de operatie aan zijn knie kwam Michael Ros als vervanger binnen de lijnen. Plotseling klonk er rumoer op de tribunes en was iedereen in de veronderstelling dat de stand bij Stormvogels/Telstar tegen Emmen gelijk was getrokken, hetgeen zou betekenen dat ADO virtueel kampioen was. Echter, niet veel later werd bekend dat Emmen de voorsprong juist had uitgebreid. Met inmiddels Gabor Torma voor Arjan van der Laan in de ploeg probeerde Rinus Israël wat meer aanvallende impulsen te weeg te brengen. Diezelfde Torma kreeg enkele kansen, maar vond continu de goede keeper van Volendam op zijn weg. Ook Andere spitsen van ADO Den Haag troffen hetzelfde lot. Met nog 5 minuten te spelen moest Melvin Holwijn aan Volendamse zijde met twee gele kaarten het veld verlaten. Van de numerieke meerderheid wist Romeo Castelen uiteindelijk te profiteren. In de laatste minuut van de wedstrijd bracht hij de stand op 2-0. Het mocht uiteindelijk niet baten voor ADO Den Haag, want Emmen won met 1-3 in Velsen, waardoor het kampioensfeestje van ADO nog even moest worden uitgesteld.

Robert Al

KARAKTERISTIEKEN:

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs (Michael Ros), Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Remco Heerkens, Romeo Castelen, Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan (Gabor Torma), Gijs Cales (Santi Kolk)

DOELPUNTEN: 1-0 Castelen (42’), 2-0 Castelen (90’)

GELE KAARTEN: Saeijs (ADO Den Haag)

RODE KAARTEN: Holwijn (FC Volendam, 85’, 2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Luinge

TOESCHOUWERS: 8.444 (opgave teletekst)

DATUM: 02-MEI-2003


Paniek in het Zuiderpark: Luinge wil het veld herkeuren

Jeffrey Huf was aangesteld als ceremoniemeester

De cheerleaders waren ook weer van de partij

Opluchting nadat Luinge het veld de tweede keer wel goedkeurt

Maurice Verberne wordt voor Radio West geinterviewd

Midden Noord zat lekker vol

Vóór de wedstrijd zorgden diverse artiesten voor wat sfeer

De gebroeders De Gier nemen een fan te grazen

Heini Otto en Karel Bouwens waren ook aanwezig

De vlag van de Supportersvereniging

Demissionair Minister Nawijn was er ook

Net als burgemeerster Deetman en KNVB-official Henk Kessler

Vooraf nog even een vredesduif de lucht in

De Supporters Vereniging had nog een nieuw spandoek

De aftrap van de kampioenswedstrijd ?Jermaine Holwijn krijgt de gele kaart

Arjan van der Laan mikt de vrije trap hoog overHofstede baalt; Cales kopte een voorzet van Castelen overArjan van der Laan in duel met Melvin Holwijn

De bal wordt uit het doel gehaald, de goal van Hofstede is afgekeurd

Castelen heeft echter wel raak geschoten

In de rust waren Karel en Rob Jansen de gasten bij TV West

Michael Ros vervangt Jan-Paul Saeijs die nog last had van z'n knie-operatie

Holwijn heeft een tweede gele kaart gekregen en mag douchen

De wedstrijd is over, ADO wint maar is nog geen kampioen

Toch wordt het publiek bedankt
Onderstaande foto's met dank aan MARKLA

Voor de wedstrijd keurt Vriend Luinge het veld


Er was van alles aan gedaan om de sfeer te verhogen


Saeijs helpt Jansen op de doellijn


Het was duidelijk dat Volendam niet voor spek en bonen meedeed


Aanval na aanval kwam richting doelman Jansen


Maar ook Den Haag viel aanRomeo in zijn zoveelste aanvalEn Romeo heeft de 1-0 gescoordCarrilho zweept het publiek een beetje op
Na een zoveelste overtreding krijgt Holwijn zijn tweede gele en dus rode kaart.

Met dank aan Wouter

 

Met dank aan Dylan