support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 34 20 10 4 70
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 34 17 12 5 63
5 ADO 34 16 10 8 58
6 GRA 34 18 4 12 58
7 NAC 34 14 8 12 50
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 CAM 34 13 6 15 45
11 VVV 34 12 9 13 45
12 EMM 34 13 6 15 45
13 HEL 34 12 8 14 44
14 JAJ 34 10 9 15 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 34 9 6 19 33
17 TOP 34 10 2 22 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 34 7 8 19 29
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 25-04-2003 21:30:00

Verslag en foto's Emmen - ADO Den Haag 1-1


KAMPIOENSCHAP NOG NIET ZEKER VOOR ADO DEN HAAG

Door het 1-1 gelijke spel van ADO Den Haag in en tegen Emmen is het voor de Haagse ploeg nog allerminst een zekere zaak om in de komende thuiswedstrijd tegen FC Volendam kampioen te worden.


Alleen bij puntverlies van Emmen bij Stormvogels Telstar kunnen de Hagenaars de titel alsnog grijpen. Mocht Emmen 3 punten halen, dan wacht ADO Den Haag de taak om in Deventer bij de Go Ahead Eagles de titel te pakken. In de uitwedstrijd zorgde invaller Gabor Torma voor het gelijkmakende doelpunt. Maurice Verberne en Frank Broers moesten voortijdig het veld verlaten.

 

Emmen tegen ADO Den Haag beloofde vooraf een spannend duel te worden. Vanwege het feit dat de aanstaande kampioen uit bij de nummer 2 van de ranglijst op bezoek komt kan al gesproken worden van een heuse topper. Daarnaast had Emmen nog iets goed te maken voor de vernederende nederlaag eerder dit seizoen in het Zuiderpark, toen de mannen van Hennie Spijkerman met maarliefst 7-1 huiswaarts werden gestuurd. Maar van een hoogstaand duel bleek allerminst spraken, zeker in de eerst helft. Zo speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij de beide doelmannen nauwelijks serieus op de proef werden gesteld. Na een kwartier spelen plaatste Rutger Feijer namens Emmen een kopbal, maar die verdween eenvoudig in de handen van Roland Jansen. Diezelfde Jansen moest na bijna een half uur spelen wel flink aan de bak toen een corner door wederom Rutger Feijer goed werd ingekopt. Met een goede reflex wist Jansen opnieuw zijn doel leeg te houden. Iets dat hem een kleine tien minuten later echter niet lukte. Rodney Cairo was Mirano Carrilho te snel af en haalde de achterlijn. Zijn afgemeten voorzet bereikte topscorer Donny de Groot, die eenvoudig kon scoren. Verberne, die het sowieso de hele wedstrijd erg moeilijk had met De Groot, zag geen kans om De Groot van een scoringskans af te houden. Vlak voor rust had Emmen de marge kunnen verdubbelen toen de ingevallen Ruud Berger een kans kreeg, maar zijn inzet net niet in het doel zag verdwijnen.

 

Met in de tweede helft Romeo Castelen in de ploeg voor Santi Kolk leek ADO Den Haag een klein beetje meer inzet te gaan tonen. De wilskracht die in de eerste helft totaal niet aanwezig was, was nu bij vlagen ineens wel te bespeuren. Tot ieders teleurstelling bleek die wilskracht bij Maurice Verberne net even iets te veel aanwezig toen hij voor de tweede maal een overtreding door scheidsrechter Temmink met een gele kaart bestraft zag worden. Met een man minder op het veld leek ADO Den Haag helemaal niet meer in de wedstrijd te komen. Maar niets bleek minder waar. ADO kreeg zelfs een grote kans toen Romeo Castelen een afgemeten voorzet op het hoofd van Peter Hofstede gaf. De blonde spits kopte goed en hard, maar kon de bal niet goed plaatsen, waardoor doelman Diteweg de bal uit de lucht kon plukken. Met nog een kwartier te spelen moest Emmen ineens ook met 10 man verder toen Frank Broers ook voor de tweede maal een gele prent voorgehouden kreeg. Emmen leek hierdoor even van slag, waar direct gebruik van werd gemaakt door de mannen van Rinus en Lex. Peter Hofstede ging op kracht door richting het doel van Emmen. Zijn schot werd geblokt, waarna Daniël Rijaard in de rebound kon voorgeven op het doel. Invaller Gabor Torma kwam daar goed voor zijn man en kon de heel belangrijke gelijkmaker laten aantekenen. Diezelfde Torma had zo’n tien minuten later een uitstekende kans om zich onsterfelijk te maken, maar ditmaal werd zijn schot gepakt.

 

Na afloop van de in een gelijke stand geëindigde wedstrijd spraken beide trainers meer over de rode kaarten en het naderende kampioenschap van ADO Den Haag dan over de wedstrijd, dit tot zichtbare ergernis van de voorzitster van de persconferentie. Lex Schoenmaker probeerde aan de verzamelde pers duidelijk te maken dat hij weinig agressiviteit opmerkte bij zijn ploeg. Bovendien was hij niet echt enthousiast over de scheidsrechter. Wel gaf Schoenmaker te kennen dat de rode kaarten de wedstrijd wel ten goede kwamen, want met 10 tegen 10 was er plotseling wel die gezonde agressie op het veld. Collega Hennie Spijkerman voegde nog toe dat de drukkende warmte zijn ploeg duidelijk parten speelde, en dat Emmen de wedstrijd vooral op het middenveld had verloren. Tot slot gooide Spijkerman de handdoek in de riem door te verklaren al te hopen op een spannende nacompetitie. Na de korte evaluatie van de rode kaarten werd Lex Schoenmaker nog even aan de tand gevoeld over het kampioenschap. Over de locatie van het kampioensfeest liet de Hagenaar zich enigszins teleurgesteld uit dat dat wel in het eigen stadion gevierd zou worden. ‘Het zal wel te duur zijn voor de gemeente om al die drankjes weg te geven.’ Op de vraag of lijfsbehoud de doelstelling van ADO Den Haag in de eredivisie zou worden was Schoenmaker resoluut in zijn antwoord: ‘De ervaring leert, en dat is ook mijn stellige overtuiging, dat ADO Den Haag een ploeg is die niet promoveert en er vervolgens weer uitvliegt. Als we erin komen blijven we er ook in.’

Robert Al

KARAKTERISTIEKEN:

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Maurice Verberne, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Santi Kolk (Romeo Castelen), Roy Stroeve (Michael Ros), Peter Hofstede, Arjan van der Laan (Gabor Torma), Gijs Cales

DOELPUNTEN: 1-0 De Groot (36’), 1-1 Torma (73’)

GELE KAARTEN: Jonqueira (Emmen), Cales, Bodde (ADO DH)

RODE KAARTEN: Verberne (60’, 2x geel, ADO DH), Broers (72’, 2x geel, Emmen)

SCHEIDSRECHTER: Temmink

TOESCHOUWERS: 5.500

DATUM: 25-APRIL-2003


Scheidrechter van dienst was Temmink

Het vak vol Haagse aanhang

Rutger Feijer met een kopbal richting Roland Jansen











Temmink moest meerdere malen naar de kaarten grijpen

Rodney Cario viert feest. Zijn voorzet werd verzilverd door Donny de Groot



Ditmaal is Roland Jansen eerder bij de bal

Romeo Castelen, ingevallen en opnieuw een tik tegen de knie gehad

Gelukkig kon de kleine aanvaller snel weer verder spelen

Maurice Verberne, met twee keer geel van het veld af

Gabor Torma en Michael Ros lopen zich warm. Torma droomt van een doelpunt





Torma valt in voor Van der Laan. Israël coacht nog wat, Schoenmaker kijkt toe



Vreugde bij heel ADO Den Haag...

Torma heeft de gelijkmaker gescoord

Ook de Haagse aanhang viert feest



Castelen met een schot op doelman Diteweg



Gabor Torma, matchwinner aan Haagse zijde

Jansen met een interview voor de radio

Van As kijkt treurig. Op de achtergrond loopt het ADO-vak leeg

Toch kan Van As met Schoenmaker al weer wat vrolijker napraten

De persconferentie met Lex Schoenmaker en Hennie Spijkerman

Schoenmaker kijkt toe hoe voormalig speler Alfons Arts wordt gepresenteerd als assistent trainer

 

onderstaande foto`s met dank aan MARKLA

 


De reserves doen een rondootje


Terwijl de andere spelers hun warming up doen


Met Verberne op de plaats van de geblesseerde JP Saeijs






De wedstijd begon met een indrukwekkende minuut stilte
voor een overleden steward van Emmen




















Was de bal nu wel of niet over de lijn geweest?

Emmen moest in de 30ste minuut al wisselen






















Verberne zet een goede tackle in ..

Temmink vond het geel en dat was de 2de voor Maurice. Dus rood



Rinus was duidelijk niet blij met het vertoonde spel



Van der Laan wordt gewisseld voor Torma





Gabor flikt het weer



En opeens is daar Michael Ros..









Van As veroorzaakt bijna een penalty