Datum plaatsing: 21-02-2003 21:25:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Fortuna Sittard 0-0

ADO DEN HAAG ZONDER HOFSTEDE NIET LANGS FORTUNA

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard niet in winst weten om te zetten. Zonder Peter Hofstede in de spits, maar met de doorgeschoven Roy Stroeve kwamen zowel de Hagenaars als de Fortunezen niet tot scoren.

Wegens de afwezigheid van Peter Hofstede had Rinus Israël besloten om niet met Sandro Calabro te starten, maar om Roy Stroeve door te schuiven naar voren en Remco Heerkens op het middenveld te posteren. Maar al snel bleek deze manier van spelen niet effectief. Fortuna Sittard had al de nodige moeite gekend om een elftal op de been te brengen en bleek ook nog eens massaal te verdedigen. ADO Den Haag had daardoor moeite tot goede aanvallen te komen. Een enkele keer lukte het de Hagenaars om wel in de buurt van het doel van Fortuna te komen, maar dan bleken de spitsen van de groen-gelen niet scherp genoeg, of stond de doelman net op de juiste plaats. Zo zag Romeo Castelen een schot door die keeper worden gestopt en was diezelfde keeper net ietwat attenter toen een voorzet van Gijs Cales na wat gestuntel voor de voeten van Romeo Castelen leek te vallen. Na ruim een half uur spelen kreeg Fortuna Sittard zelfs nog een kans om de score te openen. In een van de spaarzame aanvallen kwam Geert Brusselers vrij voor Roland Jansen te staan. Zijn schot werd echter door diezelfde Jansen gepareerd en verdween via de paal weer terug het veld in.

In de tweede helft mocht Sandro Calabro dan alsnog in het veld verschijnen. Remco Heerkens moest voor hem het veld verlaten. Maar ook met Calabro in het veld slaagde ADO er niet in om door de verdediging van de Limburgers te breken. Het spel van ADO Den Haag werd naarmate de wedstrijd doelpuntloos bleef steeds slordiger. De Fortunezen hadden daar maling aan en vochten voor het ene punt dat voor hen in het verschiet leek te liggen. Dat zij daarbij meermalen de regels van het voetbal tartten kon hen ook niet deren. Zo werd er om de haverklap een blessure gesimuleerd en schuwden de mannen van trainer De Koning het tijdrekken ook niet. Het publiek begon in die fase te schreeuwen om meer strijd in het veld, want ook zij had door dat ADO Den Haag moeite had met het spel van Fortuna Sittard. Beide ploegen kregen in de tweede helft wel enkele kleine kansjes, maar tot echt spektakel leidde dat niet. Het eerste echte hoogtepunt van de tweede helft was het wegsturen van Fortuna-trainer De Koning wegens aanmerkingen op de leiding. Pas diep in de tweede helft kreeg Fortuna een grote kans om zelfs op 0-1 te komen. Geert Brusselers kreeg een grote kopkans, maar kopte hard op de rug van Daniël Rijaard. Aan de andere kant zag Sandro Calabro een slalom door de verdediging eindigen met een rollertje wat naast ging. Vlak voor tijd had Ferry Bodde pech toen zijn vrije trap door de doelman van Fortuna ternauwernood over het doel werd getikt. De 5 minuten blessuretijd die werden bijgeteld mochten ook niet meer baten.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho (Mario van Heiningen), Ferry Bodde, Romeo Castelen, Remco Heerkens (Sandro Calabro), Roy Stroeve, Arjan van der Laan (Maurice Verberne), Gijs Cales